Kohoutek a slepička, aneb bylo nás pět

Nad mrtvolou milovaného psa stojí několik adolescentů a slibují si že si budou pomáhat jako správná parta. Uplynulo 18 let a z milých přátel byli tři podnikatelé ve stavebnictví, jeden vysoký úředník a poslední, majitel bezpečnostní agentury.

V budově velké stavební firmy SoulBau zvoní telefon. Mirku? Tady Evžen čau, Tak jsme ti to na kraji odklepli. Máš to v kapse. Čekám dohodnuté kapříky. Pošli to jako obvykle do SpeedFootu, já už to od tamtud nějak vydoluji, HeHeHe. V kanceláři diktuje general manager Mirek sekretářce průvodní dopis k vyhranému výběrovému řízení. „Zveme Vás na dojednání koordinace stavebních činností a jejich Zabezpečení“ „Pošlete to Jindrovi do Shadowstavu, adresu už víte, že?“

Za dva dny se světlovlasý Jindra sešel u obarveného Mirka v ředitelské kanceláři. Tak nám to vyšlo Jindro, když jsem tě doporučil k té státní zakázce jako křoví! Jsem přesvědčen, že kdybys vyhrál, podělíš se o práci s ostatními členy naší party, jako teď já. Protože nyní moje firma řeší jinou státní zakázku, přenechám ti tuto novou komplet. (Po odchodu Jindry má Mirek starosti. „Jak já jenom zašantročím polovinu z těch 10ti miliard ze zakázky“ ale co, domluvím si s agenturou Red Hut jako obvykle, nějaké ty fiktivní fakturace).

V Shadowstavu diktuje Jindra sekretářce dopis „Zveme Vás na jednání o dohodnutých vícepracích. Pošlete to Jarkovi do Desolation Group, jako obvykle.“Tmavovlasý prošedivělý a přitroublý Jarka naslouchá zkušenějšímu a protřelejšímu Jindrovi. „Musíš mi pomoct, víš co jsme si slíbili“ Mám zakázku za několik miliard a nestíhám. Potřebuji, abys ten most postavil sám Jarko, nechám si jen obvyklá procenta (Jak to ten Jindra dělá, že má takové lukrativní zakázky. Ale musím mu pomoct, nenechám kámoše v bryndě i když jsem specialista na počišťování ulic, nějak se se stavbou toho viaduktu popasuji.)

Několik měsíců pilné práce posunulo počišťovací firmu Desolation Group mezi velké stavební firmy. Stavbu hlídala, i když jen naoko, bezpečnostní agentura Red Hut, Tajemný Evžen byl na opulentní dovolené kdesi v Karibiku s Mirkem a Jindrou.

Nastal černý pátek 8.8.2008 V Gruzii začala válka, ve Studénce se stalo velké železniční neštěstí Na D8 byla velká dopravní nehoda, doma mi spadl květináč. Na golfovém hřišti Old Bahama resort West End Mirek odpaluje a pak povídá „To se týká dráhy ne?“ „Je to nějak blízko od „Naší“ stavby“ povídá s obavami Jindra. „Nestrašte a nekažte si dovolenou!“ dodává Evžen, který už večer vedle premiéra stepoval ve Studénce, aby uhasil ten prů ser.

 

Otázky:

Kde je Bratrstvo kočičí pracky?

Kdy už konečně přestane ředitel firmy Red Hut nosit tu směšnou červenou čepičku?

Odloží Mirek někdy to švihadlo obtočené kolem pasu?

Jestlipak Jindra někdy zešediví?

Autor: Daniel Řehák | pátek 15.8.2008 10:27 | karma článku: 14,51 | přečteno: 1415x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90