Jediný politik kterému důvěřuji je blázen

Ano, je to Petr Cibulka se svou nepolitickou politikou. Jediný, který má jiný cíl, než peníze a moc. Lidé na tebe Cibulko nejsou připraveni. Nevěří, že nechceš to co ostatní politikové. Hledáš nepřítele a v každém z nás je trochu z něj. Všechny naše činy jsou kompromisem s mocí minulou nebo současnou. Jak Ti rozumím. Stál jsi s Petrem Hanigem na Lidickém náměstí a nikdo se nezastavil a nikdo tě neposlouchal.

Všichni, kdo se vydali na cestu politika mají v sobě něco z pojišťováka v úpornosti s jakou přesvědčují okolí o své pravdě. Nejdřív si myslí, že spasí svět a po té co zjistí, že to nejde, poznají, že to je docela pohodlný způsob jak přijít k penězům. To bylo o těch lepších.

Nyní o těch, které do politiky přivedla potřeba ovlivňovat možnosti k dalším ziskům. O těch si nedělám iluze žádné.

Stejně jako kriminál formuje a školí lidi pokleslého charakteru, tak i prostředí politiky vychovává k bezcitnosti takové jedince, kteří to „,mysleli upřímně“. Ztráta iluzí o ušlechtilosti ve společnosti vlčí smečky je rychlá.

Jak vy k mi, tak my k vy! To je princip, co kamaráda vyčlení do společnosti tmavých kabátů a kravat, kde si navzájem připadají důležití. Pocit nepostradatelnosti je v takové společnosti o to větší, oč jsou vzdáleni od života neznámých lidí, kterým je odporná představa, že se někde exhibují. Jediné co je opravňuje k pocitu nadřazenosti je kůže, kterou nesou na trh pseudocelebrit. Každý bezvýznamný zpěvák a herec má větší význam pro společnost, než politik, na nějž si po odchodu do nebytí nikdo nevzpomene.

Pseudosvět a pseudoživot dobře placený, protože z daní se dá oddělit tolik, kolik mi dovolí moje drzost. Hanba fackuje jen čestné a neotužilé.  Je nějaká cesta ke změně? Důvěryhodný politik  bude ten, kterému funkce bude vnucena, a který za svou službu nebude muset a nebude chtít brát plat. Takže Cibulko, až tě někdy povolají, nezapomeň, že boj proti sobectví a bezcitnosti se bez kompromisů a planých slibů nedá vyhrát. Slušný člověk se s politikou nespustí. Raději nebude volit, než aby uvěřil. že svým hlasem může něco změnit.

Autor: Daniel Řehák | úterý 16.9.2008 1:04 | karma článku: 13,53 | přečteno: 958x
  • Další články autora

Daniel Řehák

Spor o žlutou hvězdu

13.9.2021 v 14:27 | Karma: 11,10

Daniel Řehák

EU za každou cenu

7.9.2018 v 11:30 | Karma: 32,18

Daniel Řehák

Osmašedesátý

21.8.2018 v 0:00 | Karma: 13,49

Daniel Řehák

Nevěřím.

14.4.2018 v 14:31 | Karma: 40,90