Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ne každý pokrok je pokrokem a ve společnosti se osvědčí. Příkladem mohou být současné emancipované a podle všeho velmi progresivní evropské ženy, které pro samou starost o svou nezávislost nejsou schopny ani prosté reprodukce a zjevně budou časem nahrazeny méně emancipovanými a podle našich měřítek zaostalými kulturami které dokáží řešit jen elementární problémy ale zato dobře a intenzivně...

1 0
možnosti

Achjo ,to je zas blábolíček...

To nijak nesouvisí s emancipací,ale životní úrovní,blahobytem a obecnou potřebou reprodukce,která se vždy s mírou bohatství a vyšší inteligencí zmenšuje.

Pdříve byly děti levná pracovní síla,pojistka na stáří a hlavně se nedožily zdaleka všechny dospělosti.

Dnes tohle vše ve vyspělých zemích padá a děti jsou v podstatě zbytný luxus,pokud tedy zrovna nutně nepotřebujete dál šířit svou dna a nepodlehnete všem organismům primárně zakódované potřebě množit se,což právě dčlověk díky své inteligenci dokáže potlačit.

Teoreticky vyspělá společnost v rámi futuristických modelů vůbec nebude potřebovat své zbytné a smrtelné biologické schránky a biologické množení založené na dělení buněk-devedeno ad absurdum .

Ve finiši každý populační růst má svoje hranice a neustálý populační růst není nejen nutný ale ani žádoucía obyvatelstvo čr bez migrace dlouhodobě stagnuje,naštěstí zatím třeba ne jako němci vymírá...

0 3
možnosti

Stejně jako vy máte právo říkat ano a bude to tak a tak, ale pokud někoho dalšího nepřesvědčíte, tak můžete rozhazovat rukama a vzekat se a být směšný jako dítě kterému nedopřali hračku ve výkladu. Ano i to je Vaše právo.

1 1
možnosti
Foto

Manželství jako každá hodnotná instituce je též tradicí – maticí zkušeností, která se předává z generace na generaci a která postupně nabyla tvaru, jenž odpovídá lidské přirozenosti. Institut manželství excistoval již před Kristem a existuje tisíce let. Je tmelem každé lidské společnosti

Manželství v západní kultuře je trvalý, monogamní svazek osob opačného pohlaví, který se zakládá právem stanovenou formou a který mění společenský status svých členů.Požadavek, že se musí jednat o svazek osob opačného pohlaví, který je předmětem kritiky zejména zastánců homosexuálních svazků, se jeví být oprávněný, neboť specifickým účelem manželství je plození a výchova dětí, tedy potenciál, kterým je přirozeně nadána pouze unie muže a ženy. Současně jedině svazek osob opačného pohlaví je s to zastat obě sociální funkce rodičovství – péči o potomstvo a předávání generačního potenciálu v jeho plnosti dalším generacím. Jelikož sama reprodukce představuje lidské dobro, lze morální význam manželství spatřovat ve skutečnosti, že toto lidské dobro přirozeně podporuje. Ve srovnání s nesezdaným soužitím, které je rovněž unií muže a ženy, pak manželství poskytuje stabilnější prostředí, které je klíčovým prvkem ve výchově dítěte. Manželství tedy pro dobro lidské reprodukce poskytuje lepší podmínky než nesezdané soužití a soužití stejnopohlavních párů. Pramen : Mgr. Nevečeřalová .

3 0
možnosti

reprodukce představuje lidské dobro ... a na to jste přišel jak?

Reprodukce je reprodukce,je to primitivní a pudový akt vlastní všem živým organismům a skutečně o nic jiného nejde a v rovině obecné definice dobra a zla,tak jak jsme zvyklí v našem kulturním okruhu, je mimo.

Pominu-li tezi ,že bez plození není dobra ani zla.,neb není člověk a bez člověka není hodnotový rámec a že nexistuje absolutní zlo a dobro nezávislé na člověku-což neexistuje.

Zase ale transponovaného pohledu třeba jiných živočišných druhů je lidská reprodukce čisté zlo a z pohledu vesmíru je irelevantní

0 0
možnosti

I tom žádná, každý máme právo se vyjádřit. Já jako gay po tom netoužím, ale jiní jo. A tak bych jim přál úspěch. Pořád, alespoň pro mě platí: přej a bude ti přáno.

2 0
možnosti
Foto

Když už jsme u toho manželství, ve všech zemích arabského světa jsou lidi s jinou orientací trestání, zavíráni, extrémně i vražděni. Ze zákona.

A ti, kdož mne označí za xenofoba, protože fakt neuznávám 70 pohlaví, ti samí evropští lídři chtějí dodávky zbraní a obchod s arabskými zeměmi, čímž je podporují v jejich despotických režimech, tj. podporují m.j. i perzekuci homosexuálů. Ti samí mne označí za xenofoba, protože jsem proti neřízené migraci a transportu muslimské kultury včetně názoru na homosexuály ve větším měřítku do Evropy. Případů útoků na homosexuály v místech, kde je vyšší počet migrantů z arabských zemí je dost.

Asi to chce uvažovat v širším kontextu??

6 0
možnosti
Foto

Co to zase motáte, proboha?;-D

3 3
možnosti
Foto

Dobře napsáno, promluvila jste mi z duše. Dal jsem karmu. R^

4 2
možnosti

Mám právo říct slušně ano a stejně tak mám právo říct slušně NE. Mohu, ale nemusím a nejsem povinen ke svému názoru přidat vysvětlení.

Nemám však právo (jak to nejen tady mnozí permanentně předvádějí) nikoho s opačným názorem jakkoli škatulkovat, nebo dokonce urážet.

Blog jsem už hodnotil - pozitivně, samozřejmě. Viz níže.

5 2
možnosti
Foto

Ono to není jen o manželství. Kdo nechce cokoliv, co nám nutí moderní EU, tak se nálepkuje. Politici vždy vymyslí nálepku a ta se sdělí veřejnosti. Fašista. Xenofob. Putinův trol. Antivaxer. Dezinformátor... Diskuze se nevedou. Odborníci ze dvou táborů předkládající argumenty je utopie. Černé nebo bílé. Jednoduchá hesla-to je třeba. Jenže v populaci jsou lidi daleko chytřejší z oboru nebo i selským rozumem, než ti, kteří určují, co si máme MYSLET.

5 2
možnosti
Foto

A mně se zase nelíbí toto:

V této souvislosti získal největší pozornost případ Josefa Blažka a Rudolfa Tesárka, kteří v roce 2008 odcizili 74 milionů korun z auta bezpečnostní agentury. Kovářová jim nechala přerušit desetiletý trest odnětí svobody, který si již odpykávali dva roky ve vězení. Po propuštění z vězení oba prchli do zahraničí. Stížnost Kovářové stáhl její nástupce ve funkci ministra spravedlnosti Jiří Pospíšil. Policie oba muže zatkla v květnu 2011 v Thajsku.

0 7
možnosti
Foto

A proč sem píšete nějakou kauzu z roku 2009??? O důvodech přerušení trestu nic nevíte, právo jste jistě (troufnu si tvrdit) nestudovala.

Ale ta radost, že jste něco vyštárala (bez kontextu), a nemusíte si tentokrát ani nic vymýšlet, to je euforie, že?

8 0
možnosti

A moje právo je zase říct, co si o tom vašem NE já myslím.

1 1
možnosti

Ale to samozřejmě máte, máte právo říct NE. Víte, ono by se to taky dalo otočit, když nesouhlasím se současnou úpravou. Snažíte se mě přesvědčit, aby manželství v Česku zůstalo mezi mužem a ženou? Nejsem povinen s Vámi souhlasit. Ani když vršíte hory argumentů, které se zdají rozumné jen vám. Právo na zachování současného stavu není nikde zakotveno... A další podobná tvrzení, které se dají z Vašeho cancu jednoduše otočit.

Takže se teď budeme hádat o tom, čí NE má větší váhu?

3 8
možnosti
Foto

Nic ve zlém,ale jak vás znám z předchozích diskuzí, tak jste bytostně přesvědčen, že to vaše.

7 3
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 29,00
  • Průměrná čtenost 2291x
Rodinná advokátka a spisovatelka, podle níž všechno začíná a končí v rodině. Senátorka ČR za obvod č. 7 (Plzeň - město).

Seznam rubrik