Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Operace " Lité Olovo " Turecké obráceni a smysluplnost Ruska díl 27

Články z války v Aze postupně mizí z tisku, lidé si zvykají, otupělost vítězí. Válka se stala zvykem. Dalo se to očekávat a bude to pokračovat. Svět má jiné starosti, to není dobře nebo špatně, to je skutečnost. Obrázkem ze zítřejších událostí v pražském metru přispěl pan Jíří Navrátil. Tak si to zítra užijte.

Izrael posoudila smlouvu s Egyptem o zastavení palby, ale protože Hammas neslíbil trvalé zastavení palby a protože požadovala důsledný dohled nad přechody s Egyptem, Hammas znovu smetl dohodu ze stolu a vůdce Hammasu v Damašku prohlásil, že Hammas nepřijme trvalé zastavení palby, požaduje trvalé otevření přechodů a vládu v Aze. Dohoda bude uzavřena s Egyptem a palestinskou vládou v Gadě, bez účasti Hammasu.

Rusové začali prostřednictvím ministra zahraničí Lavrova tlačit a Írán a Sýrii, aby Hammas přijal dohodu. Je po dlouhé době první smyslupný přístup Ruska. Mají u mě bod.

Turecko se spojilo se skupinou států, čítajících Irán, Sýrii a Katar a zúčastnilo se konference v Kataru. Arabské státy konferenci bojkotovali. Turecký prezident Erdoğan v jednání s generálním tajemníkem OSN prohlásil, že je třeba vyloučit Izrael z OSN. To je pikantní vzhledem k tureckému ignorování rezoluce OSN ohledně Kypru, masakru v Armenii a Kurdistánu.  Vypadá to, že si turecký premiér koleduje o další vojenský převrat své odstranění od koryta. 

Izrael dále bojuje v Aze a dnes padlo čtyřicet ozbrojenců. Zatím nejsou zvláštní zprávy z bojiště. Izrael zvýšila humanitární pomoc a prodloužila dobu humanitární přestávky. Jeden z důvodů, byl včerejší požár skladu OSN. V tomto okamžiku se hraje na výdrž. Počet vojáků se nezvýší a Izrael nevstoupí do třetí fáze. Důvod je především ten, že Izrael přecenila Hammas a počet vojáků stačí, další důvody jsou, že oblast je tak hustě obydlená a pokud chce Izrael dosáhnout cíle s minimem postižených civilistů, je třeba bojovat déle a více soustředěně. Ztráty na životech civilních obětí při útoku spojenců v bojích s nacisty ve Francii nebo v Belgii byly přibližně desetkrát vyšší. O dobývání německých měst a o ruské ofensivě nemluvě. To není v moderně vedené válce nutné, a počet obětí na životech o tom svědčí. Kdyby spojenci bojovali proti němcům proporcionálně, nevyhráli by druhou světovou válku. Samotná válka v Aze skončila, nyní jde o to, aby byla Aza vyčištěna, hnis odstraněn a rána ošetřena. Izraelské letectvo použilo v Aze méně než polovinu své skutečné bojové síly o jiných druzích vojsk ani nemluvě.

Izrael se připravuje na dlouhodobou akci v Aze. Délka bude záviset na úspěchu v pochytání zločinců a plnění mezinárodních dohod. Izraelská veřejnost je proti ukončení války v Aze. Je důležité zdůraznit, že bylo zabito nebo zraněno minimum izraelských vojáků.

Dnes jednala ministryně zahraničí Izraele Cipi Livny s Ministriní zahraničních věcí Condoleezzou Rice a byla podepsána „dohoda o porozumění“ (MOU) v otázkách Azy. To není samozřejmě dohoda, která zastaví pašování, ale je to důležitý diplomatický krok.

Ehud Olmert byl první premiér v dějinách Izraele, který vedl dvě války a jeden z mála premierů, kteří vedli skutečně po všech stránkách úspěšnou válku.

Je třeba zdůraznit, že na Izrael dopadají dennodenně rakety a je mnoho zraněných. O tom se nepíše, protože je to nezajímavé, tak jako to nebylo zajímavé v posledních osmi letech.

V Hebronu se konala agresivní demonstrace Hammasu proti Válce, demonstranti použili zápalné bomby. Izraelská policie demonstraci rozehnala, použila slzný plyn a gumové projektily. Palestinci říkají, že zahynul sedmnáctiletý mladík.

V době kdy navštívil Barack Obama Jižní Izrael, zeptali se ho novináři na to, co by dělal, kdyby byly dvě jeho dcery pod takovou palbou. Obama prohlásil, že by udělal vše pro to, aby palbu zastavil.

Dostal jsem dnes mailem tři zajímavé podněty. Podívejte se prosím. Děkuji tímto autorům.

http://www.youtube.com/watch?v=I1M4eH9Kk7I&eurl=http://sedmoykanal.net/news.php3?id=257785

http://siander.blog.idnes.cz/c/65861/Konflikt-v-Gaze-fotografie-ktere-jen-tak-neuvidite.html

http://pavelkolar.blog.idnes.cz/c/65777/Gaza-konflikt-a-medialni-manipulace.html

Autor: Vladimir Danicek | pátek 16.1.2009 20:34 | karma článku: 37,97 | přečteno: 3146x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Lživé sněžení agenta Klause.

Jak jsme se mohli dočíst na stránkách iDnes, je zjevně Václav Klaus agentem KGB, hájící zájmy Moskvy a tím i bojujícímu proti nespornému faktu, že zeměkoule se všeobecně (globálně) otepluje a můžou za to lidi.

15.10.2009 v 20:15 | Karma: 29,22 | Přečteno: 3526x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Prohnilí politici a prodejné křesťanské a komunistické ideály

Většinou nejsem škodolibý, ale při čtení velmi dobrého průzkumu Dnes mi vytanul na mysli jeden fousatý vtip. "Přistoupí kolega k sekretářce a ptá se. Janičko, vyspala byste se semnou za milion. Jasně. Odpoví kolegyně s úsměvem. A za stovku. No co si to o mně myslíte? Co si o Vás mám myslet teď už znám. Já jen smlouvám o ceně. "

27.9.2009 v 22:30 | Karma: 21,86 | Přečteno: 2503x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Díky bratře Paroubku, za přesvědčení tvého přítele Obamy.

Před nedávnem, bratr Paroubek brojil proti zbrojení. Jezdil po celém světě, navštívil svého přítele Putina, poradil se svým souputníkem Assadem a brojil a brojil a brojil proti na Rusko nemířenému radaru v Brdech, za jehož umístěním stála ultrapravicová vláda jestřábů z Vólstrýtu prezidenta Bushe. Jeho boj nadělil plody. A po změně vládců Bílého domu se konečně dočkal levicového přítele Obamy, se kterým podle svých slov dohodl, že radar nebude. A basta!

20.9.2009 v 22:16 | Karma: 29,26 | Přečteno: 2448x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odevzdat novinářský průkaz a na hodinu padáka.

Děsí mě přístup zaměstnavatele Dnes k k novunáři podezřelému z trestného činu. Zatím není zločinec, zatím je podezřelý.

13.9.2009 v 22:00 | Karma: 30,14 | Přečteno: 4093x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Soud rozhodl a je treba jej ctit at se nam to libi nebo ne

A Mgr. Kalvoda ukazal panu Topolankovi, Paroubkovi a panu prezidentovi, ze se vyplati ctit pravo a ze nejsou nad pravem a ustavou. To je dobre si uvedomit. Zverejnuji dopis priteli napsany dnes, po ostre dikusi pred deseti dny. Kdo to je si necham pro sebe. Aleza tim si stojim. Zde je text:

10.9.2009 v 19:27 | Karma: 18,09 | Přečteno: 2161x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Hasiči celou noc zasahovali v pralese Mionší, vodu nosili na zádech

2. května 2024  9:16

Beskydský prales Mionší v noci zachvátil požár. Hasiči celou noc zasahovali v jeho nejvyšším...

Volby by jasně vyhrálo ANO, mimo Sněmovnu by zůstaly TOP 09 a KDU-ČSL

2. května 2024  8:17,  aktualizováno  8:48

Sněmovní volby by v dubnu vyhrálo ANO s 32,5 procenta, ODS by měla 13 procent, SPD a Piráti shodně...

Protesty studentů eskalovaly i v Kalifornii, jeden člověk skončil v nemocnici

2. května 2024  8:11

Na Kalifornské univerzitě v Los Angeles (UCLA) se v noci na středu střetli proizraelští a...

Amsterdam bojuje proti nerovnosti v močení. Vyčlení miliony na veřejné záchodky

2. května 2024  7:53

Radnice v Amsterodamu po několikaletém nátlaku ze strany žen vyčlenila čtyři miliony eur (přes 100...

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.