Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Operace " Lité Olovo " Rakety, jež se vystřelují samy díl20

V minulém díle z dnešní noci, jsem slíbil, že se krátce vrátím k rezoluci OSN. Sledoval jsem to on line na ElJzeeře. Tedy, jedná se rezoluci nezávaznou, nejspíš podle článku 6. 14 zemí bylo pro USA se zdrželi. „Condy“ měla krásný a vyvážený projev, doporučuji. Pochválili Izrael za to, že dobře spolupracuje s humanitárními organizacemi, bylo vyzváno k okamžitému ukončení bojů a byl dán čas na realizaci výzvy! Poznámka: Nelze tedy chtít po nikom, ani po Hammasu že to bude do hodin ale jistě do dnů.

Na to Izrael odpověděla, že to zváží a dá Hammasu šanci tím, že po příměří na něj nezačne útočit. Hammas naopak odpověděl, že žádný klid zbraní nepřichází v úvahu, jen s tou výjimkou, že když Izrael přestane útočit tak on také, a dodal, že rezoluci neuznává. V rezoluci není žádný vztah k Hammasu protože OSN Hammas nezná, a neuznala jeho existenci. Nepřinesl jsem celé znění, jen doplněk k českému tisku. Tolik fakta. A tak je to potřeba tak chápat a já doufám, že jsem to vysvětlil srozumitelně.

Možno ověřit, zdroje pro to máte. Kdyby to nebyla taková tragedie, zasmál bych se tomu. Doufám jen, že se vůdci Hammasu budou dlouho a dlouho smát, až se budou za mříže popadat. Nejlépe do konce života.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3653258,00.html

Problém je v tom, že pokud Izrael zastaví jednostranně palbu a Hammas ne, tak jsme tam, kde jsme byli, s tím, že je otázka času, kdy bude Izrael pod íránskou palbou, jak z Libanonu, tak z Azy a výsledek si domyslete. Takže co navrhujete?

Včera ráno dopadli z Libanonu na izraelské město Naharía, dvě rakety z Libanonu. To je hrubé porušení rezoluce OSN 1707, která je, na rozdíl od rezoluce z dneška, závazná a její porušení, může přinést viníkovi, vážné sankce. Rakety zničily jednu z budov domova důchodců „Zlatý věk“ a zranily tři důchodkyně ve věku 79, 94, a 101 let. Zpravodaj ElJzeery , člen Hisballahu napojený na jeho vedení, přinesl během dvaceti minut zprávu, že se nejednalo o moderní rakety Hisballahu ale o staré typy a Hisballah s tím nemá nic společného. Izraelským pyrotechnikům trvalo ještě víc než hodinu zjistit jen druh rakety, o typu se v té době nebavili. Izrael odpověděla 5 dělostřeleckými granáty 155 mm na místo střelby. V Libanonu vyvolala střelba veliký tlak na vládu a premiér Seniora se rychle postaral o to, aby hlídky libanonské armády společně s vojáky OSN prohledali jižní Libanon a zničili případné rampy. Situace byla napjatá a horká. Nasrallah prohlásil, že Hisballah nestřílel a k tomu se přidaly všechny ozbrojené bojůvky. Jen organizace „Lidová Fronta” v čele s Ahmadem Gibrilem prohlásila, kdo to je Izrael, že se vůbec odvažuje ptát? Asi za hodinu se vrátili s prohlášením, že ani oni nestříleli. Asi jim vysvětlili, kdo to je Izrael. 

Zkrátka Rakety se nejspíš nudily a tak se zvedly, sebraly, odpalovací rampy, došly na místo odpalu a odpálily se samy. 

Včera byl zasažen izraelským ostřelovačem nákladní vůz OSN, byl zabit řidič a spolujezdec. Armádní mluvčí se zatím nevyjádřil k důvodu palby (omyl v rozpoznání osoby, omyl v změření, nebo jiný problém, je také možnost, že to byli teroristé), a vydal prozatímní prohlášení, že je jisté, že střelba byla řádově několik minut, před nastoupením klidu zbraní.

Palestinci už zničili v pět školních budov (školy, školky) a proto jsou děti v dosahu střelby na jihu i na severu v krytech.

Včera mě překvapil rozhovor s velitelem pluku izraelské armády, Nachal (Potok). Ptali se ho, zdali ví, proti komu bojuje. Odpověděl, že zajisté, řekl reportérovi jméno velitele pluku Hammasu proti němuž bojuje, sdělil, že znají jména všech protibojovníků, vojáků i velitelů. Na otázku zdali ho už viděl, odpověděl, že ne, a že pro jeho dobro doufá, že se nesetkají. Izraelští vojáci jsou ve střetu s nepřítelem velmi agresivní.

Izrael od včera, změnila přístup k příměří! A to je potřeba zdůraznit! Bylo rozhodnuto, že po příměří, Izrael nezačne palbu a počká na porušení palby ze strany Hammasu. To znamená, že rezoluce byla plněna den před jejím schválením. Pokud Palestinci přestanou pálit, bude to znamenat nastolení míru. Pokud začnou, bude válka pokračovat.

Můj osobní názor je, že pokud dnes nebude dosaženo ukončení palby, závislé na Palestincích, začne dnes v noci třetí stupeň vojenské operace.

Je třeba dodat. Izrael je demokratický stát a vládní složky jsou odpovědné. Izrael je vyspělá demokracie se vším všudy a od toho se odvíjí způsob přijímání rozhodnutí, které je shodné jako v západoevropských zemích nebo v USA. Je třeba si uvědomit, že zde je přístup velmi zodpovědný a zcela odlišný od zemí jako je například Rusko, nebo Čína. Proto poznámky, o respektování rezolucí OSN nejsou na místě, lidé kteří o těchto věcech rozhodují ví mnohem lépe než většina z laiků co si mohou dovolit, umí přijmout odpovědnost a vyvodit z ní důsledky. Ale o tom jindy.

Také dnes dodává Izrael humanitární pomoc, potraviny, vodu, léky, vozy záchrané služby.
Převzal jsem z jiného blogu skvělé video:

http://www.liveleak.com/view?i=3a4_1204807029

Převzato z :

http://pavelkolar.blog.idnes.cz/c/64727/Net-Gaza-net.html

Pravítko:  


http://israelradio.lihi.co.il/ 

Na pravítku jsou Izraelské rozhlasové stanice s vyznačením, co je v angličtině, pod obrázkem izraelské vlajky jsou pod červenou obrazovkou zahraniční telvizní stanice angličtině a v arabštině a pod modrými obrazovkami izraelské televize v hebrjštiněa v angličtině. Vedle sluchátek je modrá ikonka s izraelskámi novinami v angličtině. Pod ikonkou "I" najdete izraelskou vlajčku s překladem DO hebrejštiny, ikonka pod ní dává překlady do jinách jazyků, včetně češtiny. Myslím, že překlad je jen z angličtiny.




Autor: Vladimir Danicek | pátek 9.1.2009 11:50 | karma článku: 37,17 | přečteno: 3134x
  • Další články autora

Vladimir Danicek

Umělá inteligence není umělá a už vůbec ne inteligence píseň a báseň pro Xavera

Ano, ano čtete dobře, umělá inteligence není v zásadě vůbec žádná inteligence a už vůbec ne umělá. Můj starší syn to trefně nazval „actual stupidity“, neboli skutečná blbost.

27.2.2024 v 20:00 | Karma: 15,35 | Přečteno: 1590x | Diskuse| Ostatní

Vladimir Danicek

Přepis rozhovoru mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem. Dojem z Vladimíra Putina.

Rozhovor mezi Vladimírem Putinem a Tuckerem Carlsonem jsem si poslechl velmi důkladně. Dělal jsem si při tom samozřejmě poznámky a vzalo mi to asi tak půl dne. Motto. Já jsem vám to říkal. Zase měl Daníček pravdu jako vždycky.

19.2.2024 v 7:28 | Karma: 21,88 | Přečteno: 2915x | Osobní

Vladimir Danicek

Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

10.3.2022 v 13:20 | Karma: 17,02 | Přečteno: 499x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Vítězem voleb je Vít Rakušan je premiérem a STAN Sestaví vládu

STAN Piráty nepotřebuje. Piráti jsou mrtvá strana. Bez Víta Rakušana nikdo vládu nesestaví. Proto by byl hloupý, pokud by nežádal křeslo premiéra. Musí jednat tvrdě a nelítostně.

10.10.2021 v 8:56 | Karma: 12,25 | Přečteno: 794x | Diskuse| Politika

Vladimir Danicek

Odkud je koncovka -ová (člověk nebo věc)

V době národního obrození byla vracena Čeština do česká kultury a byla provedena korekce jazyka Českého. Jména jako Kramerius, Dobrovský, Jungmann , Thám a další jsou všeobecně známa. Není potřeba rozvádět.

2.6.2021 v 10:04 | Karma: 14,71 | Přečteno: 1260x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.