Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST

suchar

13. 1. 2009 14:26
ano

R^

0 0
možnosti
OM

Zamete

12. 1. 2009 10:39
Pro pana Horkého

Budování cest je zločin a invaze?

Nechápu proč pořád mluvíte o izraelských osadách - stát Izrael je neautorizoval, postavili je soukromé osoby. Nevím komu patří půda - co když ji koupili od vlastníků? Vyhnali odtamtud někoho? Měli povolení úřadů? Proč představitelé Palestinské autority stavbě nezamezili? Pokud nemohli, proč nepožádali Izrael, aby své občany umírnil? Pokud postavím se svými přáteli třeba v Německu osadu se svolením německých úřadů, jsem pak agresor? 

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

12. 1. 2009 11:02
Re: Pro pana Horkého

Celý svět hovoří/hovořil o ilegálních osadách, takže s těmi osadami velmi pravděpodobně něco nebude v pořádku.

Ty cesty vedou přes neizraelské území a jejich oplocení brání Palestincům v pohybu.

A pointa mojí otázky je jasná: Věrohodnost izraelských tvrzení o míru, když rozhodně nezakročí proti ilegálním osadám a silnicím, které je spojují.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

12. 1. 2009 9:43
Opakovaná otázka

Dovolím si opět vznést nezodpovězenou otázku na autora článku (pokud je to možné, prosím Martina, kiona a další, aby tu nechali prostor p. Daníčkovi, děkuji!)

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

12. 1. 2009 9:44
Re: Opakovaná otázka

Chtělo by se věřit, že Izrael to všechno myslí dobře a jde mu jen o to, aby už na něj nikdo nestřílel podomácku vyrobené rakety. Bohužel s tím moc nejde dohromady budování ilegálních izraelských osad na palestinském území, stavba cest, které palestinskou část mění v moře vzájemně oddělených ostrůvků atd.

Pokud se Izrael jenom brání, jak si mám vysvětlit ty osady?

0 0
možnosti
L

lopata12345

12. 1. 2009 0:24
Demokracie

Hezky clanekR^.

>

Jen s jednou veci se neztotoznim. A to ochranou demokracie. Demokracie neni stav. Ani hodnota. Demokracie je vladne/volebni system. Jako takova ma v sobe sebeznicujici prvek. A tim je neomezene volebni pravo. Tento prvek se zacina aktivovat. Ne proto, ze mimo Evropu je pres 1 miliardu muslimu. Ne proto, ze desitky tisic ruznych fanatiku zbroji jak o zivot. Ale proto, ze legalni muslimsti imigranti maji brutalni populacni krivku. A obrovskou volebni disciplinu. Pak se snadno stane, ze demokradicky odhlasuji sariu nebo jinou lahudku. A pak zcela v souladu s novym zakonem dostane treba kazdy nemuslim stucek dynamitu a pujde se vyhodit do  nejblizsi synagogy.  A kdo by se protivil bude potrestan podle zakona, ktery schvalil radne demokraticky zvoleny parlament.  To je prave rozdil mezi demokracii a tim co chceme chranit. Demokracii muzeme obetovat. Pokracovani>

0 0
možnosti
L

lopata12345

12. 1. 2009 0:37
Re: Demokracie

Co bysme obetovat nemeli, jsou nase hodnoty. KRESTANSKE hodnoty. O rovnosti lidi. O pravu pro vsechny. O milosrdenstvi. I kdyz si evropane libuji ve vsech moznych filozofiich a vychodnich ucenich, radi a samozrejme prijimaji kazdodenni jistoty plynouci z krestanskych korenu. Zeny by si mely uvedomit, ze mimo krestanstvi (a vcelku i judaismus) jsou casto jen takovou lepsi veci. Ze socialni system vychazi z biblickych hodnot pomoci potrebnemu. Ze ochrana zivota, zdravi a majetku pochazi z desatera. (Ve svete islamu mate jako bezverec nerovnopravne postaveni). Pravo na soukromi. Povinnost nest spravedlive naledky svych cinnu. Tohle musime chranit a predavat nasim detem (kterych se tak zoufale nedostava). Ne demokracii bez zodpovednosti. Tu muzeme a mozna pro ochranu vyse zminenych hodnot budeme i muset obetovat.

>

Dovetek: Pokud obcane muslimskeho statu chteji zit jak ziji, at to cini doma, ale u nas at ziji podle nasich hodnot a naopak.

0 0
možnosti
K

kion111

11. 1. 2009 21:42
Karma

Děkuji pane daníčku za Vaše článkyR^[>-]

0 0
možnosti
K

kion111

11. 1. 2009 21:43
Re: Karma

oprava:pane Daníčku

0 0
možnosti
OM

Zamete

11. 1. 2009 18:07
Pane Daníček

mohl byste, prosím, napsat, zda jste se za dobu svého pobytu v Izraeli setkal istitucionalizovanou diskriminací nežidů - omezování svobody, nemožnost volit, horší šance získat vzdělaní, kvalitní práci?

Setkal jste také s tím, že by nežidovský člověk byl napaden Židem a viník byl dopaden, ale nepotrestán?

Plno lidí tvrdí, že v Izraeli jsou nežidé druhořadými občany - jak to vidíte vy?

Děkuji.

0 0
možnosti
RR

rezjir

11. 1. 2009 21:43
Re: Pane Daníček

když židé zakupovali půdu, tak striktně ti noví majitelé půdy dodržovali pravidlo zaměstnávat toliko židy.

0 0
možnosti
DK

Bertiik

11. 1. 2009 14:35
Protest!

Ten sympatický muslim na obrázku nahoře žádá "Smrt všemu džusu" - tak zní správný překlad jeho transparentu. A není se čemu divit - obvykle bývají džusy zdrojem skrytého cukru, konzervujících chemikálií, rakovinotvorkných aflatoxinů a dalšich nebezpečných látek. Takovému přání nelze než přát naprostý úspěch! ;-D Jinak děkuji za další skvělý článek. R^

0 0
možnosti
O

Oskie

11. 1. 2009 14:05
Pane Horký ....

Mrkněte se prosím na

http://www.terrorismawareness.org/what-really-happened/

Jde o poměrně nedávnou historii, tak se to dá snadno dohledat ve vícero nezávislých pramenech. Jen si dát tu práci.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

11. 1. 2009 14:21
Re: Pane Horký ....

Rád bych se připojil k závěrečné výzvě uvedené prezentace - Never again!

Předpokládám, že by to mělo platit pro obě strany konfliktu. Žádní lidé by neměli být vystaveni takovému utrpení.

0 0
možnosti
JN

El Cid

11. 1. 2009 14:00
Reseni problemu...

...je jednoduche palestina prestane podporovat organizace jako je Hammas. Kdyz palestinci podporuji takovouto vladu, ktera chce jen valku a smrt izraelcu a nevaha k tomu pouzit jako zbran smrt vlastnich lidi, tak nechapu, ze se vubec nejaky stat postavi na stranu techto banditu. Je uplne jedno jake maji moralni naroky - proste prohrali tak musi splnit podminky a konec. Kdyz to odmitaji a chteji radsi umirat, tak at pojdou. Myslim ze kazda Evropska zeme chape cojsou podminky kapitulace- to je jakokdyby do ted Nemci provadeli utoky  a zeme, ktere zapricinily to, ze prohrali valku. Jsem pro totalni reseni...jako idealni by bylo zabrani Azy Izraelem nebo Egyptem...

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

11. 1. 2009 14:06
Re: Reseni problemu...

Totální řešení? Uf, máte štěstí, že jste to nenapsal o Izraeli, protože to by byl antisemitismus jako Brno a už by na Vás Tydlidátová chystala trestní oznámení. Ale když se týká "jen" Palestinců, keří jsou sice víc semité nez Izraelci, tak to je v pohodě.

Tenhle dvojí metr asi nepochopím.

0 0
možnosti
H

haneleh

11. 1. 2009 13:57
Jen abyste vedeli

asi trochu mimo diskusi.

V dnesnich polednich svycaskych televiznich zpravach hlasatelka byla prekvapena, ze podle pruzkumu

verejneho mineni 53% Svycaru rozumi tomu, ze Izrael intervenovala

vojensky v Gaze po tom, co Hamas prerusil primeri.

Je to veru prekvapive uvazi-li se, ze posluchaci i ctenari medii jsou "machlovani" cela leta pro-palestinsky.

0 0
možnosti
TH

Tomáš Horký

11. 1. 2009 14:00
Re: Jen abyste vedeli

Až na malý detail - příměří porušil Izrael.

0 0
možnosti
  • Počet článků 107
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 3410x
Především jsem lékař, mám svoji kliniku a svoji společnost a mám rád svoji profesi.Jsem pravicově zaměřený člověk. Představuji své názory a svůj pohled s výhodou nadhledu od jinud!

Jsem známý tím, že pro pacienty, laiky, i veřejnost popularizuji a vysvětluji různá onemocnění tak, aby to pochopili.  Kolegové mě sice chtějí někdy zabít, neuvědomujíce si, že jejich učená vysvětlení laik nechápe a odcházejíc z ordinace je moudrý přesně tak, jako když do ní vstoupil.