Operace " Lité Olovo" aktuality, které Dnes přinese až zítra díl12

Vysvětlilo se podle egyptských sdělovacích prostředků, že militantntní islamisté, organizovali po celém světě demonstrace muslimů - to mělo úspěch především v evropských zemích. V islámských zemích (Turecku, Egyptě apod.), správně vyhodnotili situaci, a pochopili, že se jedná o tlak Iránu ve snaze se vyhnout pozemní invazi. 

Hlavní cíl bombardování Izraele, zničení týlu Hammasu byl úspěšně dosažen a v této chvíli nemá Hammas možnost obnovit svůj arzenál a nemá týlové zabezpečení. Praktický význam toho je, že Hammas ztrácí postupně střelivo. Toho bylo dosaženo tajnou spoluprací Izraele a Egypta, který hermeticky uzavřel přechod Rafiach, zatímco Izrael bombardoval tunely.

Izrael postupuje ze tří stran, tankové vojsko s pěchotu je podporováno mohutnou dělostřeleckou přípravou, ze vzduchu útočí letectvo a současně je Aza ostřelována námořnictvem. Byly zraněny desítky teroristů a zabito nejméně deset palestinských bojovníků. 

Palestinská armáda má přesně okopírovanou strukturu Iránské armády.
Abu Marzuk, apeloval na Palestince, aby nevěřili izraelským zprávám, a sdělil, že se jednalo o zabité tří bojovníků. Jak to ví, když je vzdálen mnoho kilometrů a je v úkrytu není známo. 

Vůdce Hisballahu Nasralla, přednesl projev, ve kterém udělil dobré rady Hammasu, jak bojovat proti Izraeli. Nezaznělo od něho jediné slovo o připravenosti zahájit válku na severu. Je třeba sdělit, že po válce v Libanonu, prohlásil, že kdyby věděl, jak Izrael odpoví, nezačal by válku.

Izraelské lodě ostřelují palestinské pobřeží pozemné jednotky začaly útok na velitelství Hammasu na severu.

Je třeba poznamenat, že v současnosti Izrael využívá jen několik procent své vojenské síly. Proztém Izrael postupuje rychle do nitra Azy.

Ministr obrany Izraele Prohlásil, že se jedná o válku:“není jiné východisko“. Cílem operace je zastavit útoky na Izrael. Rozhodnutí padlo včera.

Mluvčí Česka vyhlásil stanovisko Evropy. A řekl, že evropské státy vidí v pozemním vstupu Izraele do Azy akt obrany.

22:30

V boji s teroristy byly zabity Desítky teroristů!!!

22:40

El Džazíra upozorn´uje aby novináři nevěříli zprávám Hammasu. Hammas říká, že invaze je úspěchem Hammasu.

23:00

Byla umlčena Televize Hammasu a zrušeny internetové domény

Nepřípoméná Vám chování vůdců Hammasu, chování Hitlera na konci druhé světové války?


Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimir Danicek | sobota 3.1.2009 22:15 | karma článku: 36,42 | přečteno: 3291x