Matka Tereza a predátor Uragán Boris

Boris Johnson je to čemu se říká v obchodu (business in eng) a politice přirozený predátor (NP – Natural predator). 

Je klasickým typem konzervativního politika věřící křesťan, který vystudoval Elton school a předstižní kolej v Oxfordu, která dala Británii už tři ministerské předsedy.

On nejen že prosadí brexit, ale znamená těžkou ránu všem liberálům a velmi ohrozí postavení Labouristů v britském parlamentu.

Zcela nevýrazná „Matka“ Tereza May nebyla schopná během několika let vyjednat a prosadit normální dohodu s EU a opuštění EU. Mezi námi nevím, co tam dělala a nechápu, jak ji mohli konzervativci vůbec zvolit. Je možné, že se domnívali, že umírněná May se dohodne v míru s predátory v EU.

K tomu mohu říci, že ani politika ani obchod není objímání a lvíčka s králíčkem ze Sunday school (Nedělní školy). Politika je tvrdý boj, kdy silnější nelítostně požírá slabšího. A EU jde o hodně.

O co jde: v politice vítězí ten komu lidé uvěří, že schopen prosadit svoje cíle. To je i Trump i Johnson.

Trocha historie: Británie byla je a největší ekonomikou Evropy jednou z nejsilnějších na světě. Není pochyb, obstojí. Národ to chce slyšet a chce slyšet že  to, na co jsou Britové hrdí to bude pokračovat. K tomu potřebují silného charizmatického vůdce. Tím Boris Uragán bezesporu je.

Britům se stejně jako Američanům, a Rusům stýská po své velikosti a svébytnosti.  A to jim Johnson dá. A právě proto vyhraje volby a vyvede Spojená království Anglie, Skotska Wellsu a Severního Irska z područí Francie a Německa. To chtějí i Britové i Irové. A Irové půjdou ve sledu za Brity.

Já jako konzervativec stojím jednoznačně za lidmi jako je Johnson. Rozumím jim a sdílím jejich názory.

Mimochodem vezměme si z nich příklad.

Asi tak ve zkratce.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vladimir Danicek | sobota 27.7.2019 10:14 | karma článku: 30,81 | přečteno: 870x