Evropa dostane zemní plyn namísto z Ruska z Izraele

To že je Izrael jedna ze zemí, s dostatečnými zdroji zemního plynu je známá věc. Dosud si necháváme naše ložiska zemního plynu pro sebe.

Na Izrael se v těchto dnech obrátily země evropské unie s prosbou o vytvoření South Stream právě z Izraele. Plynovod nejspíše povede z Izraele přes Turecko, Řecko, Balkán do ostatních zemí Evropy. Právě dnes jedná prezident Izraele Hercog v Turecku na téma plynovodu.

Turecko má o Plynovod takový zájem, že uzavřelo všechna velitelství palestinských organizací a předá všechny palestinské velitele Izraeli.

Navíc je součástí dohody obnovení ekonomických a turistických vztahů s Izraelem.

To není náhoda. Turecko se spoléhalo na ekonomické vztahy s Ruskem a jeho satelity a na Ukrajinu. Teď když celý ekonomický blok zmizel v průběhu jednoho dne, se plačící turecká nevěsta vrací do náruče Izraele. A Izrael má svoje podmínky. Turecko souhlasilo se vším.

Je takové hebrejské přísloví „??? ??? ????“ „sladké vyšlo z problémů“, příběh: Fráze je převzata z hádanky, kterou hrdina Samson řekl svým následovníkům: z jídla pochází jídlo a z kozy sladké (Soudci Yad). A jeho řešení: v mrtvole lva, kterého Samson zabil, se usadilo hejno včel a Samson z něj dostal med.

A tak z hlouposti pana Putina se Izrael zlomila souhlasí dodat Evropě plyn a Turecko po ztrátě trhu bývalých sovětských republik se chce znovu spřátelit s Izraelem. 

A Evropa? má šanci se osvobodit od závislosti na ruském plynu.

A Ukrajina?  Té pomůžeme zvítězit nad Ruskem.

Takže vlastně všichni kromě Ruska vyhráli.

Putin už stejně prohrál.

 

 

Autor: Vladimir Danicek | čtvrtek 10.3.2022 13:20 | karma článku: 17,02 | přečteno: 499x