Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ta kyselina sírová - jde z toho strach, v množství, které tvoří obal celé planety. Neumím si to představit, jak tam cokoliv vyslat, aby odolalo. Jinak dík Dani a přeji hezký víkend. :-)R^

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
DC

D90a81v47i94d 48C80e48c80h

15. 7. 2022 8:49

Vidim to nasledovne, relativne jednoducho : CO2 z Venuse prestahovat na Mars,

Mars sa otepli a Venusa ochladi, na Marse hadam nejaka voda existuje a po otepleni Marsu bude v kvapalnom skupenstve. Cize Mars bude vhodny pre zivot.

Cast vody zo Zeme prestahovat na Venusu, ta bude po ochladeni schopna drzat vodu v kvapalnom skupenstve pri povrchu, cize dalsia planeta vhodna pre zivot.

Oxidy siry a kyseliny z toho - hadam sa na Venusi nieco na neutralizaciu najde.

A budeme mat 3 planety.

Mesiac stoji za figu, to je dobre tak na golf, alebo beach volejball. Male a zaprasene.Phobos a Deimos ani na golf. Z manipulaciou z Mesiacom / hmotnost, presun / by som sa vela nehral, mozu sa narusit pomery na Zemi...

A Jupiter by sa mohol pouzit ako skladka odpadu, tam sa toho zmesti relativne dost, aj kompletne na ten brajgel, medzi Marsom a Jupiterom. Pri troske snahy by sa Jupiter mohol zahustit na tolko, ze budeme mat po Slnku druhu lampu a pripadne ohrievac.

Pekny den.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
Foto

R^Takový mega skleníkový efekt. :-)

0 0
možnosti
DT

Na takové planetě bychom opravdu žít nechtěli. :-) Naštěstí nemusíme a ta naše je v příjemné vzdálenosti od Slunce. Krásný den, Kláro, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
MK

Existuje teorie, podle které byly výchozí podmínky v atmosférách Země i Venuše dost podobné. Obě atmosféry obsahují dodnes srovnatelné hmotnostní množství dusíku. Naproti tomu CO2 na Venuši zůstal, ale na Zemi byl působením biosféry vemi redukován. Rostliny trvale odsávají z atmosféry CO2.

Většina hmoty rostlin (cca 95%) pochází z uhlíku, který byl získám fotosyntézou z atmosférického CO2. Tato hmota samozřejmě v naší atmosféře chybí a tím se vysvětluje její mnohem menší hustota (a tlak), než panuje v atmosféře Venuše. Další nezanedbatelná část atmosférického CO2 se tlením dostala do zemské kůry a je z ní nyní součást hornin nebo ropa.

Kdyby pokles CO2 pokračoval i nadále, biosféra by zanedlouho zanikla (z původních 95% CO2 dnes zbývá již jen 0,04%). Snad proto příroda vytvořila náš lidský druh s úkolem vrátit aspoň část CO2 zpět do atmosféry.

0 0
možnosti
DT

Ona to příroda vymyslela i bez nás. Puffrem je obrovský oceán, ve kterém je uloženo nepředstavitelné množství CO2 a ukládá se do něj dál - jen na základě navýšení nebo snížení teploty vody. To jsou fyzikální zákony, na které nemáme vliv. Před nedávnem jsem měla několik blogů o tom, jak funguje koloběh CO2 v přírodě. Tam jsou i přesnější údaje o tom, kolik uhlíku se kde nachází.

Krásný den, Michale, ať se vydaří. :-)

0 0
možnosti
JG

Super článekR^ děkuji

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, mějte krásný den, Jitko. :-)R^

0 0
možnosti
MS

R^ Trochu vodních par podle analýz v atmosféře Venuše je. Mimochodem 100 atmosfér a 500°C jsou zhruba parametry páry roztáčející větší parní turbíny.

2 0
možnosti
DT

R^ Zajímavé srovnání s turbínou.

Oni teď objevili vodu i na té ďábelské planetě, kterou pozoroval JamesWebb. I když tam ta molekula asi už nemá s naší představou o vodě moc společného, při teplotě kolem 1000 stupňů.

Krásný den, Michale, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti
OU
DT

R^ Je ale sympatické, že je tam všeho dost. Atmosféry, materiálu (uhlík pro uhlíková vlákna), energie, atd.

Krásný den, Petře, ať se daří. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji a přeji příjemnou TEMPERATURU!:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Přeju krásný den, Horste, zatím to na venušovité teploty nevypadá. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 1285x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.