Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Někde jsem četla, že firma Toray vyrábí také vysoce kvalitní polyamid na airbagy do aut. Ta jejich alcantara musí být dražší, než originál semiš že zvířete. Ona úprava kůží je vůbec alchymie. Jak asi lze docílit nejjemnější kozinky, třeba na rukavičky. Anebo to jde snáz, jenže to odnesou mláďátka, jako u persiánu. To byly vždycky luxusní materiály. A jestlipak se ještě dnes vyčiňuje pravý pergamen? Myslím, že by šel na odbyt u restaurátorů starých tisků či listin (kopie různých chart,anebo rodokmenů. Díky Dani vida mám až jsme se dostali stran kůži.🙂🖐️ Pěkný den přeji.🍀🤶

1 0
možnosti

Ano, rozhodně je dražší, protože je jí vždy dost a ve stálé kvalitě, což u pravé kůže být nemůže. Navíc se to dá utkat větší než je kůže ze zvířete - další výhoda. A oni ho opravdu umějí udělat tak, že to na pohled člověk nerozezná a třeba při čalounění ani nemůže zvážit, aby viděl rozdíl. Pozná se to až při čištění, protože to jde podezřele dobře čistit. :-)

Tyhle věci se určitě ještě vyrábějí, tuším jsem kdysi slyšela o Egyptu a také to určitě bude dělat Čína, stejně jako kožešnictví, které jsme z Evropy vyhnali, protože chudinky zvířátka, aby ta zvířátka nežila na očích ale v Číně, kde mají nesrovnatelně horší podmínky. Ach jo, nechci politizovat, to už bych zase byla u aktivismu...

Krásný den, Dani, jsem ráda, že se líbilo. :-) R^

1 0
možnosti
Foto

R^Musela jsem se vrátit, ráno jsem tu vnitřní stranu kůže nějak nedala.:-/

0 0
možnosti

I proto je ta umělá kůže tak oblíbená. Řada lidí nedá tu pravou. Taky je lehčí a líp "dýchá", člověk se nemusí bát zmoknout a vypere to v pračce. Za mě jednoznačně top. Krásný den, Kláro, omlouvám se za drsný blog. :-)

1 0
možnosti

Předpokládám, že bavorské "Echte Lederhosen" jsou vždy z jelenice a žádnou umělinu by na sebe Tyrolák nenavlíknul...;-D

Jinak s těmi umělými kůžemi a imitacemi nemám dobrou zkušenost, protože od věci, která vypadá koženě vyžaduju i koženou odolnost. A když mi taková "kožená" věc praskla nebo se přetrhla, tak jsem musel zklamaně konstatovat, že to nebyla kůže, ale jakási "kůžotříska" (od slova dřevotříska - je to dřevo, ale není to masiv).

Dík za další kamínek! R^

0 0
možnosti

Rozhodně to musí být kůže, jinak by to nebylo ono.

Myslím že vím, co myslíte - takovou tu koženku, co vypadá jako kůže ale jen na povrchu. Taky se mi stalo, že se prostě oloupala. Alcantara to nedělá, tu dávají dokonce na potahy do aut (což je úplně původní použití) a vydrží všechno. Taky je patřičně drahá, takže se pozná už podle ceny.

Krásný večer, Mirku, jsem ráda, že se líbilo. :-)R^

1 0
možnosti

Díky za zajímavé informace, paní Tenzler R^

0 0
možnosti

:-)R^Jsem ráda, že se líbilo a pobavilo, mějte krásný den, Miloši.

1 0
možnosti
Foto

Dano, ty jedeš neustále bez poruch a nedochází ti palivo jako těm ruským tankůmR^

1 0
možnosti

Krásný den, Horste, ať se daří. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 19,76
  • Průměrná čtenost 1323x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.