Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když si představím tu hromadu chlupů, co jsme za celý náš život vyčesali z našich psů a micinek, postavili bychom z jejich vlny jurtu. :-/ Otázka by byla, co bychom s ní dělali ve střední Evropě. No... i když... možná i na to jednou dojde. Doba je divná. Díky Dani, vůbec jsem nevěděla, že něco takového u psů a koček lze. Teď už to ale náš belgický brabantík Babánek nezachrání, i když taky pouští, taky... taky... ;-D Přeji pěkný víkend. R^:-)V

1 0
možnosti
OU
MM

Děkuji za blog, paní Tenzler. Předám informace naší maltézačce: strašně nerada se češe ;)

0 0
možnosti
DT

:-) To znám, já češu psa 14 dní. Vydrží nejdéle půl hodiny a pak má dost mě i kartáče a nemluví se mnou. :-) Krásný den, Miloši, jsem ráda, že se vám líbilo. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^Tak tento materiál jsem neznala. Ale když vidím, co se z miláčků vyčeše, přijde mi mnohdy škoda, že to dál nevyužijeme. Novou kočku nebo psa bychom z toho měli.;-D

0 0
možnosti
DT

R^ U vás by se nejspíš mohly dělat dokonce různobarevné svetry. :-) Krásný den, Kláro, vám i vašim zvířátkům. R^:-)

1 0
možnosti
TT

To jsem jednou byl u majitelů vlkodava. Ten neměl pelíšek, ale pelech zvící nafukovacího bazénu plný vylíňané srsti. Tak se mně pochlubili, že ji sbírají a vyčesávají právě k danému účelu. Nějaké produkty mně ukázali, zapomněl jsem ale už, co to bylo.

0 0
možnosti
DT

R^ Šikovní lidé! Ono se to dá někam poslat, dokonce za tu srst snad i platí, ale výzvou by bylo, spřádat si to hezky sama doma a plést si vlastní svetr značky "hafík". :-) Mějte krásný den, Tomáši, ať se vydaří. R^

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, Markéto, mějte krásný den. :-)

0 0
možnosti
Foto

Nashromažďovat když línají a za dvacet let si z toho udělat teplé ponožky. Dano, děkuji za další zajímavost!!R^

0 0
možnosti
DT

:-) Náš pes vyprodukuje svetr každý měsíc. :-) Zjistila jsem, že celý jeho život plýtvám cenným materiálem, už by z toho bylo několik peřin. :-) Krásný den, Horste, ať se vydaří. R^

1 0
možnosti
PV

P92a41v35e34l 14V11é59b60r

31. 3. 2022 9:56

O tom, že psí vlna je využitelná a teplá jsem už četl, ale že je tak teplá, že se musí ředit, to mě nenapadlo. Vysvětluje to ale zálibu Čumáka v chladu. Jeho srst vypadá (z hlediska "polárního vzhledu") nenápadně: je přiléhavá, nenačepýřená, nepříliš dlouhá (2-3 cm, místy delší), ale je zjevně teplá, ani za největších dostupných mrazů jsem nezaznamenal, že by mu byla zima. A kdybych zatoužil po psí svetru, ani vyčesávat bych ho nemusel - stačilo by posbírat chlupy po bytě (a že jich nechává požehnaně, pořád to uklízíme a pořád je to marný).

Pěkně a se zájmem jsem si, paní Dano, početl (vždyť se to týká Čumáka!). Moc děkuji.

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, Pavle. :-) Přesně, oni ztrácejí dost srsti i tak, celý rok, ať už jsou krátkosrstí nebo ne. Pes nás odnaučil mít koberce.

A dvakrát za rok je to opravdu drsné, plním tak dvě popelnice - a teď díky rešerši k tomuhle blogu jsem začala hledat, kde koupit kolovrátek. :-)

Krásný den, mějte se oba moc hezky, vy i Čumáček. R^

0 0
možnosti
MB

Tak teď jste mě dostala. Tohle slovo jsem v životě neslyšel a o takovém hadru nevím. Ale zní to podobně, jako angora, což je ovšem vlna z králíka (taky trávožravce).

Nic jiného, než vlnu a psy jsem pod tímto slovem nenašel... :-(

V hadrové lize vedete 3:2 ;-)

1 0
možnosti
DT

R^ Chien je z francouzštiny a to -gora je skutečně ze slova angora. Tedy v překladu hafíko-gora. :-)

Jsem ráda, že se líbilo a pobavilo, krásný den, Mirku. Mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
MS

R^ Další z věcí, které člověka jen tak nenapadnou. Kvalitní vlna by byla třeba ze sněžného levharta, ale snažit se mu ji vyčesat by bylo pošetilé. :-P Domácí kočky mají nejspíš srst příliš krátkou.

.

Webbův teleskop zahájil chlazení přístroje MIRI pro střední mikrovlnné záření do 25um; cílová teplota je pod 7K. Na odkazu níže jsou nově průběhy teplot různých části teleskopu.

https://jwst.nasa.gov/content/webbLaunch/whereIsWebb.html?units=metric

4 0
možnosti
PV

P44a59v59e46l 60V62é70b78r

31. 3. 2022 10:21

Obávám se, že sněžný levhart by spíše pročísl pěšinku mně, než já jemu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 988
  • Celková karma 19,36
  • Průměrná čtenost 1282x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.