Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P15e94t90r 85B83ü56r47g11e18r

17. 2. 2016 10:58

ano, čtu Vaše blogy velmi rád. Dar srozumitelnosti hodnotím velmi vysoko, a obzvláště přidá-li se k němu zde nutná stručnost. (Dvouhodinovou přednášku vám udělám hned, na desetiminutový referát potřebuji měsíc přípravy)...

Ale v této souvislosti bych si dovolil vznésti poněkud troufalý požadavek:

Zkuste nám něco napsat na téma: vlnění, pole, "éter". Většina článků - včetně toho Vašeho se totiž při popisu jevu uchyluje k popisu vln ve vzduchu či vodě, tedy prostředí, kde šíření vzruchu zprostředkovávají hmotné částice.

0 0
možnosti
DT

Děkuju moc za vaše milá slova. :-) Popsat ple a etér je výzva, na kterou jsem si dosud netroufla, ale zkusím to. Děkuju za impuls, za nápad i za důvěru. Doufám, že ji nezklamu. :-) Mějte moc hezký den, ať se daří, Petře. R^

0 0
možnosti
Foto

Jestli gravitační vlny byly opravdu prokázány, tak jsme zase o jeden malý krůček blíže k Warp pohonu ;-)

0 0
možnosti
DT

R^R^:-) Je to možné. Seznam toho, co si od nich vědci aktuálně slibují, jsem dala do nového blogu, který je online. Mějte moc hezký den, Františku. R^

0 0
možnosti
Foto

:-)Jste rychlík.R^ Předběhla jste i zprávy. Aspoň ty všeobecné.

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) V "zákulisí" se o tom mluvilo už několik dní, jen část lidí tomu nevěřila. Na tom výzkumu se podílelo přímo přes tisíc lidí - a pár tak nějak lidsky neudrželo jazyk za zuby. Když potom vyhlásili tiskovou konferenci, bylo to jako když Hollywood vyhlašuje Oskary. :-)

Přeju moc krásný večer, Kláro, díky za návštěvu. R^:-)

1 0
možnosti
JB

Malý zázrak, ještě se tu neobjevil nikdo s levnějším chlebem.

0 0
možnosti
Foto

Babis prece naznacil, ze tocene pivo by mohlo, diky nizsi DPH na nej, ktere chce navrhnout, zlevnit.

0 0
možnosti
JC

Šíří-li se gravitace ve vlnách, je ji možné odstínit.

0 0
možnosti
DT

Zatím takové odstínění nikdy nikdo nepozoroval. Vlny ale právě pozorovali. Gravitace neodpovídá ničemu jinému ve vesmíru, je jiná, než ostatní síly. Z toho všeho bych vyvodila, že se na ni nedá vztáhnout ani pravidlo o odstínění.

Ale čistě teoreticky - jak byste stínil vlnící se prostor? To by chtělo nějaký antiprostor?

Zdravím vám, mějte krásný den, Jardo. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Poucny a moc pekne napsany clanek. Precetl jsem si o tomto mereni uz clanky na technetu a v jednech nizozemskych novinach. Vy to vsak dovedete vzdy prehledne a pomerne srozumitelne podat. To ocenuji!

1 0
možnosti
Foto

Na financnich trzich se behem nekolika tydnu vyparily miliardy dolaru. Dovoluji si Vam polozit dva dotazy:

1. Myslite si, ze propad na financnich trzich nejak souvisi (je dusledkem) gravitacni vlny, ktera k nam dorazila?

2. Jaky dopad bude mit propad na finacnich trzich na rozdeleni hmoty na nasi planete?

0 0
možnosti
MS

Nezbývá, než se znovu sklonit před Einsteinem, který vypočítal vše, co dnes vědci potvrzují pokusy a pozorováním. R^

0 0
možnosti
DT

R^ Hezky jsme oslavili těch sto let teorie relativity. R^ Nechme se překvapit, co ještě přijde, třeba se jim díky tomuto objevu konečně podaří zjistit, jak spojit gravitaci s ostatními teoriemi. Nebo zjistí, že je to zbytečná snaha, protože je gravitace něco úplně jiného, než ostatní síly. R^ Mějte moc hezký den, Milane, děkuju za návštěvu blogu i diskuze. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Raději už budu vycházet mimo budovy s opancéřovanou přilbou. Co se děje nad námi je dost nebezpečné, si myslím tedy já. Můj palec vzhůru může být také v nebezpečí, takže jen krátceR^

0 0
možnosti
DT

:-)R^ Mohlo by se zdát, že dokud na nás nic nepadá, je všechno v pořádku (asteroidy, třeba). Naštěstí je všechno ve vesmíru tak pomalé, že nám to většinou dává možnost, abychom se přizpůsobili. :-) Přeju moc hezký den, Horste. R^ A děkuju za návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Gravitace tělěs působí svým tlakem deformace v prostoru, nikoli v časoprostoru, neboť čas není čtvrtým rozměrem hmoty. Žádný neexistuje, je jen pouhou naší představou, se kterou pracujeme prakticky ve všem co konáme. Není žádou látkou či vlněním.

0 2
možnosti
LK

L48e21o52š 73K77a90ň48a

12. 2. 2016 12:09

Myslím, že nemáte pravdu. Čas je čtvrtým rozměrem prostoru. S jednoduchou otázkou (kde?), přichází i otázka (kdy?). Jinak nedostanete výsledek. To není z mojí hlavy. Zeptejte se Einsteina.

2 0
možnosti
Foto

R^ Vaše ,,gravitační vlny", šířené na blogu, jsou ,,detekovány" s povděkemR^

1 0
možnosti
DT

To je moc milá představa, děkuju. :-) Budu se snažit vysílat i nadále. :-) Mějte krásný den, Jiří. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,86
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.