Děkujeme za pochopení.
D28a42n21a 29T26e54n28z23l76e84r
Také díky za milou návštěvu, mějte krásný večer, Dani.
F65r83a95n44t67i36š93e40k 45K80š73í91r
V domácích konzervách se ještě navíc používá tzv. rychlosůl, což je dusitan sodný, který má dezinfekční účinek. Zároveň zabraňuje masu, aby zešedlo.
D80a12n67a 98T55e60n31z65l56e87r
To jsem si musela nagooglit.
Díky za tip a krásný den, Františku, mějte se moc hezky.
H45o22r67s47t 24A38n92t92o80n 90H10a57s45l76b15a27u57e55r
Dano, a děkuji za "mejl" ohledně rakoviny kůže!
D47a60n33a 10T66e36n60z19l61e27r
Držím mu palce, doktoři to umí dnes dobře léčit. Krásný večer, Horste, ať se daří.
T98o67m91á21š 38T77a47t83í76č30e22k
Ach jo, já už se toho boje s jazyky a všemi termíny nezbavím. Když jsem četl "tlakový hrnec", musel jsem se vážně zeptat strejdy Gůgla, jestli je tím míněn papiňák.
D65a47n52a 98T81e91n33z65l89e92r
Ještě znám označení "piskáček" protože on opravdu trochu píská...
Nebylo označení papiňák tak nějak firemní? A ostatní ho nesměli používat?
Krásný den, Tomáši, ať se hezky vydaří.
M38i12l74a27n 95Š64ť45a55s40t85n14ý
Zajímavé. Trochu to připomíná odstrašující statistiky z příbalových letáků, kde je ten fatální nežádoucí účinek léku vztažen třeba k jednomu člověku z miliónu a taky nemáme jistotu, jestli nejsme právě ten vyvolený.
D75a74n92a 23T98e88n29z67l38e31r
Člověk nechce být vyvoleným ani v tom ani v tom druhém případě. Někdy když člověk čte příbalový leták, tak má pocit, že stát se mu může cokoliv kromě toho, že mu vyrostou upíří zuby...
Krásný den, Milane, ať se vám hezky daří.
M49a37r43t81i22n 79R11a83k43o37u53š
Myslím, že by mělo být uvedeno, že se teplota musí být dosažena v zavařované hmotě a pak až se může počítat čas. V blogu tahle informace není jednoznačně uvedena a mohlo by dojít tedy k pochybení. Hezký den.
D70a33n70a 65T26e92n41z22l12e37r
On je ten blog spíš matematickým vysvětlením a ne přesným receptem na cokoliv - ale doplnila jsem, díky za tip. Přeju vám krásný den, Martine.
K45l43á17r88a 71T59ů85m81o13v13á
Připomnělo mi to sterilizaci v autoklávu, mj. i tou teplotou 121°C. Též může být jedna z deseti tisíc dávek kontaminovaná, ale je to statistika, myslím, že jsme to nikdy neviděli. Průšvihy vznikají kontaminací z prostředí během přípravy k podání, nedodržením hygieny atd.
D96a60n70a 87T73e41n45z82l84e44r
Každá bakterie to má asi jinak - ale možná berou tu nejodolnější a podle ní se to pak řídí?
U zavařování vlastně pak další kontaminace není možná, což to dělá jednodušší.
Krásný den Kláro, ať se vám hezky daří.
M71i96c57h60a14l 51S32e56d82m94í86k
Zajímavá statistika. 6D + 6D je redukce 1E-12. Kritérium six sigma, které se stanovilo jako hranice prokázání vědeckého objevu, je 2E-9. Zavařování jde tedy ještě o kus dál. Navíc se musí počítat s teplotou ve středu konzervy, která je nižší než teplota lázně a je obtížné ji přímo měřit. Proto zřejmě bude v obou parametrech - teplota a doba - dostatečná rezerva na předehřátí.
S angloamerickou soustavou jednotek souvisí další věc. Pára pro parní turbíny v elektrárnách se často ohřívá na 540°C, taky "nekulaté" číslo. Ovšem 1000°F je 538°C - odtud vítr vane.
D55a36n93a 14T92e36n91z50l30e24r
Zajímavé! Hned se to líp pamatuje, když člověk ví, odkud se ta čísla berou.
Průmysl se řídí poučkou "bezpečnosti není nikdy dost" a myslím, že je to správně - člověk se nechce otrávit ani s velkou náhodou.
Mějte krásný den, Michale, ať se vydaří.
- Počet článků 1045
- Celková karma 24,28
- Průměrná čtenost 1277x