Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kouzelné je závěrečné přirovnání - 10 000 žárovek a 4 zhasly. Trochu mi to připomíná úlohu, kterou kdysi jakýsi divák dal MIroslavu Horníčkovi na jeho proslulých Hovorech H: "4 bedny olomouckých tvarůžků - a jeden nesmrdí." Dík za krásný blog s inteligentní a vtipnou diskusí Vám i diskutujícím Dani. Přeji hezký den.

3 0
možnosti

Abych si nepřivlastňovala jejich bonmoty- ten příměr vymysleli lidi z NASA. Ale dalo by se to i zmodifikovat, třeba do stavitelství - máte 10 000 cihel a umíte si všimnout, že 4 z nich vám někdo ukradl.

Ten hovor s panem Horníčkem neznám... Krásný den, Dani, ať se vám vydaří.

1 0
možnosti

Ještě odkaz na dnešní článek, podle něhož Hubble nejspíš zachytil odfoukávání atmosféry planety u mladého červeného trpaslíka

https://www.astro.cz/clanky/exoplanety/zahadna-exoplaneta-vypada-pri-kazdem-pozorovani-jinak.html

0 0
možnosti

Díky za link, tohle jsem ještě neznala!

0 0
možnosti
Foto

Tak tam Venuši zřejmě nemají.

0 0
možnosti

Nakonec může být naše Venuše skvělý dárek osudu - obrovská zásobárna uhlíku, síry, se spoustou energie, která se dá využít na tvorbu uhlíkových vláken a různých nových dnes ještě neznámých materiálů... Krásný den, Kláro, ať se daří.

1 0
možnosti

Planety kolem červených trpaslíků to nemají jednoduché ani po první miliardě let života hvězdy. Psala jste o vzteklých trpaslících kvůli řádově vyšší aktivitě těchto hvězd než našeho Slunce - skvrny na povrchu a hvězdný vítr, který má devastující účinky na případné atmosféry planet.

2 0
možnosti

No a hlavně to měnící se záření, které bývá hodně silné (jak Dana taky psala), nebude pro vznik života nic moc.

0 0
možnosti

1c mě vůbec neláká kvůli tomu vedru, mně stačilo to letošní tady. A ještě k tomu se celá soustava nazývá po sejru, což mně přijde dost nedůstojné.

0 0
možnosti

To není podle sejra (Trappista), to je podle řádu cisterciáků přísné observance (Trappist). Ti jsou důstojní.

1 0
možnosti

Taky mě zarazilo, že takový prcek vzhledem k našemu Slunci má planety, velikostí srovnatelné s vnitřními planetami sluneční soustavy.

1 0
možnosti

Je to zuřivý prcek.

1 0
možnosti

Chtělo by se říci Sněhurka a sedm trpaslíků. Jenže trpaslíci jsou rozměrově srovnatelní se Zemí, zatímco Sněhurka je oproti Slunci opravdu trpaslík

Díky za pěkný blog a pěkný den.

1 0
možnosti

Hezké srovnání.

Trpaslík a sedm spících Sněhurek beze sněhu.

Krásný den, Lumíre, ať se vydaří.

0 0
možnosti

Jsem ráda, že se líbí, krásný den, Horste.

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 19,62
  • Průměrná čtenost 1321x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.