Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas.

Elektrické energie bude potřeba stále víc. Když sleduji, jak v posledních letech náhle vzrostla výroba elektromobilů s akčním rádiem ve stovkách kilometrů, není těžké si představit, že v krátkém časovém horizontu klesne i jejich cena a vzroste zájem. Do toho se zamíchá politická zvůle omezení spalovacích motorů a náhle tu bude potřeba dvojnásobku současné elektrické produkce. Stát, který tou dobou bude mít přebytek elektrické energie nechutně zbohatne.

Kolik stojí kilowatthodina? I kdyby jen korunu, tak gigawattová elektrárna udělá každou hodinu kšeft za milión. Samozřejmě hrubého, bez započtení nákladů. Ale i tak mi to připadá jako fajn kšeft. Při prodeji do zahraničí by to nebylo jen přelévání peněz mezi škatulkami, ale jejich skutečný příliv.

Pokud by to s těmi elektromobily byla jen bublina, nemám strach, že by se energie neprodala, zájem roste pořád.

2 0
možnosti
DT

:-) Děkuju moc, mějte moc hezký den, Jirko. R^

0 0
možnosti
DP

Dano, to máte "kliku", že kvůli neznalosti češtiny si Váš blog nemohou přečíst zelení ze Skandinávie či Německa, ti by hned vyrazili na nelítostný boj proti Vám, ozbrojení větrníky.;-)Už se těším na Váš další článek a doufám, že na sebe nenechá dlouho čekat.

0 0
možnosti
DT

:-) Jsou lidé, těm se nedá vysvětlit vůbec nic. Svého času jsem se divívala, jak to, že se o to ani nikdo nesnažil. To bylo v době, kdy v Německu zelení brojili proti radioaktivitě, aniž by měli tušení, co vlastně "radioaktivita" všechno obnáší. :-) Dnes už se nedivím ničemu.

Děkuju za milá slova a návštěvu blogu, další článek bude jako vždy v pondělí (snažím se zachovat ten rytmus pondělí-čtvrtek) a bude o přirozených jaderných reaktorech. Přeju krásný den. R^

1 0
možnosti
DT

Díky, i za ten link dole. :-) I vám krásný den (nebo noc?), zdravím do Kanady. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Danko, tak tohle by měla být povinná četba pro všechny takzvané ochránce čistoty ovzduší.:-)

Přeji krásný den:-)

1 0
možnosti
DT

Vám také krásný den. Mějte se hezky, vy i vaše paní. R^ A děkuju za návštěvu a milá slova. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Díky za poučení, fakt jsme netušila, kolik radioaktivity je z uhlí... A hlavně furt připomínejte ten draslík, je totiž módní (a pro mnohé i nebezpečné) ho brát jako potravní doplněk.:-);-)

1 0
možnosti
Foto

Musíme pouze doufat, že úložiště radioaktivního popílku se nestanou samovolně aktivními přírodními jadernými reaktory. To bychom se fakt tomu globálnímu oteplení asi nevyhnuli.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Karma jako vždy. Tento problém jsem ekoteroristům v Litvínově vysvětloval již před asi deseti lety, kdy probíhala nějaká kampaň aktivistů proti JET a uměle zkonstruovanými argumenty se mně na náměstí snažili přesvědčit, jak JET škodí životnímu prostředí. Hlavně v Severních Čechách;-D . Obrovský problém ovšem byl, že "fšichni" aktivisté měli pouze humanitární vzdělání, takže na argumenty z fyziky koukali jako (s odpuštěním) tele na nová vrata.

5 0
možnosti
DT

:-) To je na tom asi to nejhorší. Když se toho ujmou rozsévači dobra.

Podle mě je například neodpustitelná chyba, že se Německo vzdalo své vysoce citlivé, propracované a bezpečné jaderné energetiky. Energii ale potřebuje, takže si ji bere z východu. U energie z Čech nemám problém, ale když s jadernou energetikou přestane i Česko, co zbyde? Budeme energii kupovat z Ukrajiny a Běloruska. S tím, že pak už budou platit jejich bezpečnostní standarty, ne naše. :-/ Podle mě je jedno, v jaké zemi ta elektrárna je, všechno je to v Evropě prakticky "za humny". Mám ale pocitově radši německou jadernou elektrárnu, než moldavskou nebo ukrajinskou.

To ale ekoteroristé ignorují. Hlavně vyděsit lidi a zavřít jadernou elektrárnu. Rv

Děkuju za návštěvu a zájem o věc, díky, že patříte k těm, kdo se snaží vysvětlovat. R^ Mějte krásný den, Ladislave.

6 0
možnosti
DT

I vám díky, Jiří. :-)R^

0 0
možnosti
MS

Popisovaná skutečnost mi byla v hrubých rysech známa, ale až teprve z vašeho článku jsem si ujasnil mechanismus vzniku a úniku radioaktivity z uhelných elektráren, za což vám děkuji. R^:-)

6 0
možnosti
DT

Já děkuju, jsem ráda, že se vám líbilo. :-) Děkuju za návštěvu i milá slova, Milane. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 19,48
  • Průměrná čtenost 1320x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.