Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No tohle!? Ze Sluneční soustavy si žádná hvězda smetiště dělat nebude. :-)R^

1 0
možnosti
DT

:-) Líbil se mi názor: "Bude to vesmírný kosmický kód. Moc bych se nedivil, kdyby jako další přiletěly asteroidy v podobě kroužků a teček." Narážel na jeho tvar... :-) Krásný večer přeju za oceán. R^

1 0
možnosti
MK

R^ Zajímavé čtení. Jako laik si troufnu lehce oponovat: výčet, co všechno by museli mít mimozemšťani ve své kosmické lodi, může být úplně mimo. Nikdo si neumí představit, jaké formy života, nebo spíše existence, se mohou vyvinout v nám zcela neznámém prostředí - v tomto případě život bez vody. Dám příklad (třeba blbej:-), laik je omluvou): schopnost rozbít jakýkoli atom a využít uvolněnou energii - to je na milióny let; zvláště, když individua byla miniaturní. Samozřejmě, že je to mimo naše chápání v našem kyslíko-uhlíkatém světě, ale co když...?

P.S.

Paní autorko, nesmějte se tak nahlas, až na Prosek je slyšet ta kakofonie!!;-);-D

Já se zase na oplátku mohu usmívat nad tím obrovským číslem volných objektů v naší Mléčné dráze. Těch volných konstant, dle kterých bylo vytvořeno, musí být "neurekom"!

Mějte pěkné dny.V

0 0
možnosti
DT

:-) Přikláním se k názoru, že život (potřebnou variabilitu) umožňuje jen jeden jediný prvek - uhlík. Zároveň je ho všude dost, stejně jako kyslíku a dusíku. Tak jako nemáme planety ze stroncia a americia, budou podle mě živé formy právě z toho uhlíku. To ovšem zase znamená, že budou mít určité požadavky na teplotu. Ono to nakonec bez té vody nepůjde... Jedinou snad trošku logickou variantou by bylo vysazení robotů na asteroid, který je pomalu na cestě k tomu, aby byl časem vyhozen z planetární soustavy nějakou větší planetou. To by se dalo dobře připravit už i naší úrovní technického vývoje. Ale to by tam snad dali alespoň nějakou bójku, co by vysílala elektromagnetické signály - "haló tady jsme!" Zase na druhou stranu, jaká bójka už umí pracovat miliony let než se sonda a asteroid dostanou k nějaké další planetě?

Až k nám jednoho dne dorazí nějaký cizí asteroid a bude sám aktivně brzdit - pak bychom si mohli začít dělat starosti s cizí civilizací.

Na to velké číslo přišli počtem hvězd, vynásobeným průměrnou ztrátou hmoty při tvorbě soustavy - tedy součtem hmotností všech těch protoplanet, které se mohly dostat ven nějakými gravitačními hrátkami. Hodně soustav je dokonce vyloženě úplně "vymetených" a zůstaly v nich jen samotné hvězdy plus jeden plynný obr v blízkosti hvězdy. To znamená, že takhle klidně můžeme dostat návštěvu hned celé planety. To by bylo asi daleko nepříjemnější než asteroid... :-)

Vám také krásný den, Miroslave, mějte se moc hezky. R^

2 0
možnosti
Foto

Přečetli si Trumpovy tweety a rozmysleli se.;-D;-D;-D

1 0
možnosti
DT

Dá se uplatnit na jakéhokoliv politika. :-)R^

Krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky. R^

2 0
možnosti
Foto

Přání je otcem myšlenky. Asi jako u Danikena.

Řekl bych že si berete příliš k srdci Setkání s Rámou a podobné sci-fi pohádky pro dospělé.

Vaše teze "není-li nikde prokázáno, že to není nemožné, neznamená to, že to není nemožné" je v podstatě něco jako Cimrmanova akustická konstanta. ;-)

0 1
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
DP

R^Opět zajímavé povídání o unikátní (tedy po prvé lidstvem zaznamenáno) vesmírné události.:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Ještě nedávno jsem dělala blog, kde jsem popisovala onu možnost, že nemusíme letět na cizí planety, ony sem vzorky z cizích soustav doletí samy. A je to tu. :-) Škoda jen, že se k nim nedá dostat - než se rozkoukáme, už jsou zase pryč. Chtělo by to, aby se nějaký takový cizí asteroid srazil s Marsem nebo Měsícem - tam už by se dalo nějak doletět a vzít vzorky... R^ Přeju krásný večer, Dane.

0 0
možnosti
Foto

J74a13n 52P95r30a22ž92á32k

30. 11. 2017 14:42

R^Můžeme být rádi, že se nastavil "na kafe." Rozsekal by nás svou rychlostí na padrť. Díky, Danko, za zajímavé čtení:-)

0 0
možnosti
DT

Nejhorší na tom je, že jsme ho registrovali až byl na odletu. Prakticky to znamená, že opravdu kdykoliv může něco takového přiletět, může to být klidně v retrográdním směru (proti srsti), takže to nasčítá rychlost asteroidu a Země - a v tom případě bychom se asi nestihli ani leknout. :-) Naštěstí je to hodně nepravděpodobné. To už nás spíš trefí nějaký domácí asteroid...

Krásný zbytek večera přeju. :-)

1 0
možnosti
DT

Děkuju za milé gesto, mějte krásný zbytek dne, Jirko. R^:-)

0 0
možnosti
PM

P59e21t67r 76M62u39n60z54a23r

30. 11. 2017 12:44

Díky. To s tou rychlostí jsem nikde nečetl ani si to neuvědomil.

0 0
možnosti
DT

R^ V podstatě by se měl ten apex hlídat nejvíc. Tak, jako jen nepravděpodobnější, že se vám moucha rozplácne o čelní sklo a ne o zadní nebo boční, tak je nejpravděpodobnější, že k nám přiletí takové extrasolární smetí právě z onoho bodu. R^ Naše vlastní soustava měla vyšší relativní rychlost (ohledně galaktického jádra) než ten asteroid.

Mějte krásný den, Petře, a díky za návštěvu.

0 0
možnosti
MS

R^

I když jsem v tomto směru spíše skeptik, ponechal bych ufologům naději alespoň v tom smyslu, že může jít o havarovanou kosmickou loď, která bloudí milióny let vesmírem jako Bludný Holanďan. :-)

0 0
možnosti
DT

:-) Můžeme se shodnout na havarovaném asteroidu, který mimozemšťané nestihli najít a vytěžit? :-)

Krásný den, Milane a díky za návštěvu, mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti
WW

R^

Před necelým měsícem nubirusté chladili šampaňské a ono nic. Už je klid. Jsem rád, že Vám to neuniklo - pěkný článek. :-)R^

4 0
možnosti
DT

Já to považuju za opravdu super objev. Každý den je vlastně dnes něco nového - další generace teleskopů přinese další nová překvapení. R^ Žijeme ve skvělé době. R^ Krásný den, Waldo, mějte se moc hezky. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 978
  • Celková karma 19,05
  • Průměrná čtenost 1287x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.