Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju. Mějte krásný den.

0 0
možnosti

Ráda slyším, že zájem o tuto planetu je z tak odlišných zemí, také že se používá DNS ze strany zemí arabského světa. Poslední dobou o této kultuře zaznívají většinou negativa, toto je hodně pozitivní informace. Věřím, že když je dobrá vůle a inteligence, lidé jsou schopni se domluvit. Trochu smutnější je zjištění, že co se týče Marsu, spolupráce funguje, zatímco tady na Zemi spolu žít v míru a inteligentně komunikovat pořád ještě neumíme. Dík Dani za moc zajímavé informace, zejména pro takové laiky, jako jsem já, přeji krásné prožití Vánoc, Ježíška - hlavně dětem takového, aby jim oči zářily víc, než všechny planety dohromady V, a hlavně pevné zdraví, lásku, štěstí a pohodu. A mír - ten je takový fundament, který se často bere jako samozřejmost, ale bohužel, opakovaně v dějinách samozřejmostí nebývá. Zdravím z Rakovnicka - PF 2021.:-)R^.

1 0
možnosti

Opravuji - DSN. :-) Omlouvám se, zkratky mi nikdy nešly. :-)

0 0
možnosti
PS

P87e61t89r 65S83k92á72c39e98l

17. 12. 2020 22:58

Pod pokličkou vědy jsou zajímavé věci, ale jen potvrzují, že věda přináší jen vysvětlení dějů, nikoliv jejich pochopení. Např. těžko se pochopí, proč se cpeme na velmi vzdálenou planetu, když desítky roků se nic neděje kolem daleko bližší planety Měsíc. Jak dlouho ještě? Doporučil mi přítel shlédnout film "Kozoroh 1", viz: https://www.youtube.com/watch?v=BrKVR7HMyVQ

0 0
možnosti
Foto

Kolem Měsíce krouží řada funkčních sond sond několika států. Na povrchu nedávno několikrát přístály čínské sondy. V průměru tam za posledních dvacet let letěla jedna sonda ročně.To je přece jen o trochu víc než "nic".

Jak dlouho budou ještě kroužit a přistávat, těžko říci. Příští rok má k Měsíci vyrazit snad až desítka dalších sond. Sice asi část z plánů asi nevyjde a odpadne, ale i tak tam bude nejspíš zase o něco rušněji.

3 0
možnosti
VT

Co dodat,Vase blogy mi ríkají,jak málo toho vím :-).Dík za zajímavá nahlednutí pod poklicku vědy,které nám servírujete.

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za zájem o věc a návštěvu. :-)R^ Potěší, když se blogy líbí a když se lidé zajímají o to, o co se zajímám já. Krásný den, Vladimíre, ať se vám vydaří. :-)

0 0
možnosti
JK

Docela by mě zajímalo, kolik dílů té sondy bylo vyrobeno v arabských zemích arabskými specialisty pod vedením arabských špičkově vzdělaných inženýrů. ;-) Jasně, Pákistán má atomovou bombu, Írán k ní směřuje, ale to nejsou Arabové.

4 0
možnosti
KT

Ve skutečnosti se to vyrobilo u nás, českými specialisty pod vedením českých špičkově vzdělaných inženýrů, takže by se to správně mělo jmenovat Magion 5

2 2
možnosti
DT

Děkuju a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji za zajímavou informaci!R^

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu. Krásný den, Horste. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 989
  • Celková karma 19,70
  • Průměrná čtenost 1282x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.