Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VT

Vase clánky jsou jako pohlazení,zádná nenávist a spousta zajímavých informacích.Respekt pred sírkou vasich znalostí,které dovedete podat zajímavou formou.

2 0
možnosti
DT

Děkuju - jsem moc ráda, že se vám líbí, Vladimíre. Přeju krásný večer. :-)

0 0
možnosti

Trochu se začínám bát, že se diskuse stáčí od fyzikálních jevů ke změnám klimatu. To by mohla být celá série blogů s politicko-klimatickými názory bez konce. Trochu to odlehčím - Dani, proč nás bublinky při polykání škrábou na patře? Můžeme si to rozebrat u skleničky šampaňského? Mě osobně chutná Cinzano Asti. Kdykoliv a kdekoliv - a ty bublinky mi pak na patře pořádají meetingy. Jedny z nejhezčích.:-)

0 0
možnosti
DT

To bude myslím tepelný vliv - tělesná teplota z perlivého vína vyžene ještě další CO2 (ta samá věc jako oteplování planety Sluncem a následné uvolňování CO2 z oceánů). :-)

Před pár lety jsem tu měla seriál blogů (myslím tři), kde jsem vysvětlila svoje postoje ke klimahysterii. Mám tam problém s intervalem chyb měření jak teploty tak CO2, s evidentní touhou falšovat data u klimatologů, u jejich nevzdělanosti v ostatních oborech, hlavně fyzice a chemii.

Díky za zájem o věc, Dani, mějte krásný den. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

Už jsem se lekla, že kvůli omezení vypouštění CO2 nemáme pít perlivou vodu.;-D Já ji ani nemám ráda, ale tohle mi k vám opravdu nešlo.;-)

0 0
možnosti
DT

:-) Ne, to opravdu ne. :-) Jen se tak trochu nabízela možnost, to s tou rozpustností CO2 trochu připomenout. Na takové věci by se nemělo zapomínat. Krásný dne, Kláro, mějte se moc hezky.

2 0
možnosti
VD

Ste ochotná pripustiť možnosť, že USA zneužívajú OSN na posilnenie svojho ekonomického a politického postavenia vo svete? Boj proti klimatickým zmenám znižovaním koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme vymysleli v USA. Keď im ekologický aktivisti i politici z EU uverili, samy od tohto boja odstúpili, lebo by to poškodilo ich ekonomiku. Boj proti klimatickým zmenám znižovaním koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme má iba jeden ciel, spomaliť ekonomiku EU a tým posilniť ekonomické postavenie USA vo svete.

Ak by slávny Mannov hokejkový graf ktorý používa IPCC ako dôkaz o vplyve CO2 na klimatické zmeny nebol podvod, súdny spor Michaela Manna z Timom Ballom by vyhral Michael Man a nie Timon Ball, ktorý tento graf kritizoval. Podobne sú zmanipulované všetky dokumenty, ktorý vydalo IPCC ku klimatickým zmenám.

Keď bola po 11 septembri v USA pozastavená letecká doprava, došlo v tejto oblasti k nárastu teploty, čo je dôkaz že najsilnejšie skleníkové plyny, vodná para i CO2 produkované leteckou dopravou bránia dopadu slnečného žiarenia na zemská povrch. Znižovanie koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme klimatické zmeny ešte urýchli.

Vďaka skleníkovému efektu atmosféry Zeme je na zemskom povrchu teplota vyššia o 32°C, ako bez skleníkového efektu. Podľa dnešných vedcov sa CO2 podieľa na skleníkovom efekte atmosféry Zeme približne 26%, čo znamená že bez CO2 by bola na zemskom povrchu teplota nižšia o 8,3°C. V atmosfére Zeme sa nachádza CO2 v koncentrácii iba 0,04%, čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Zeme sú iba 4 molekuly CO2, vďaka ktorým je na zemskom povrchu teplota vyššia o 8,3°C.

V atmosfére Marsu sa nachádza CO2 v koncentrácii 95%,čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Marsu je 9500 molekúl CO2, vďaka ktorým je na povrchu Marsu teplota vyššia iba o 5°C.

Môžete mi prezradiť vďaka akému zázraku má molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Zeme 3942 krát väčší skleníkový efekt ako molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Marsu?

0 0
možnosti
LH

Že by hustota atmosféry?

0 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju krásný den. :-)

0 0
možnosti
LB

Díky za článek a připomenutí důležitého faktu ohledně obsahu CO2 v oceánech a jeho závislosti na teplotě. Evropské komisi nezbude, než čerstvě představený klimatický zákon vnutit i světovým mořím...

4 0
možnosti

Fakt, že vzrůstající teplota má z následek větší únik CO2 z oceánů a metanu z permafrostu, není v žádném rozporu se snahou zvyšování teploty zabránit. Možná už je pozdě a ta snaha je marná, ale pořád je to lepší, než nedělat nic.

1 1
možnosti
Foto

Někdy perlíme i my lidi, hlavně naše nervová soustava. Dano, lepší by byly perlorodky. R^:-)

1 0
možnosti
DT

R^ Souhlasím! :-) To by byl dobrý vynález. Krásný den do Norimberku, Horste, Tobě i všem Tvým milým.

0 0
možnosti
ND

Dávno již tomu coby malý vodák jedoucí řeku Hron s ostatními malými vodáky, načepovala do konve sodovku ze slovenské studánky, dodnes si pamatuji ten zázrak :-)

2 0
možnosti
ND

Zapomněla jsem dodat, hezký den, Dano!

0 0
možnosti
OU
DT

Možná se pletu, ale u nás se myslím snaží minerálku kationtů zbavovat, protože lidi víc rádi "neslanou". Třeba pro kardiaky a podobná onemocnění je pití "slané" myslím kontraproduktivní. Přeju krásný den! Ať se daří, Petře. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 18,63
  • Průměrná čtenost 1285x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.