Diskuse

Perly

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perlorodky se chovají uměle v sítích a dokonce se rentgenují, jestli mají uvnitř perly. Zde se hodí parafráze na výrok Stelly Zázvorkové ve filmu Pelíšky: "A japonské lovkyně perel amy nemají co žrát".:-)

0 0
možnosti

Perly okouzlují tvarem, barvou, vším co jste popsala Dani, ale možná ještě podobou se slzami. Už K. J. Erben ve svém Vodníkovi píše "...v perlách se slzy ukrývají, a pátek nešťastný je den, nechoď dceruško k vodě ven." Zvláštní, jak se člověk při pohledu na krásnou perlu zachvěje. Nevím, čím to, že na mně takto působí. Patří k nejkrásnějším šperkům na ženě, ale spíš smutným. Mám radši optimistický zlatavý jantar, anebo něžný nazelenalý nefrit. Krásný den přeji a díky. :-)V

0 0
možnosti
DT

R^Nebo nádherný pallasit. Nevím proč, ale má pro mě takovu tajemnost, i když se ví, jak vznikl. Možná proto, že vznikal spolu s námi, nebo spolu s tím, co jednou měla být naše planeta.

Děkuju za krásný příspěvek, Dani, a přeju stejně krásný den. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Stejně jako pan Paleček, znám jen ty "normální" perly. Se základem bílým? krémovým? smetanovým?;-D;-)

0 0
možnosti
DT

R^ Ještě jsem zapomněla zmínit, že se perly dají také "imitovat" vysoustružením z materiálu perlorodek. Ty potom nejsou vůbec drahé, to si člověk může dovolit i ty tmavé. :-) Krásný večer, Kláro, mějte se moc hezky.

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
DT

R^ Není to úplně každodenní zboží. :-) Krásný zbytek dne, Petře.

1 0
možnosti
Foto

O perly se musí pečovat, hlavně o lidské, které máme rádi a v srdci. Dano, děkuji za perly!!R^R^

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu, Horste, krásný den do Norimberku vám všem!!! :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 973
  • Celková karma 19,93
  • Průměrná čtenost 1324x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.