Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Tak tohle vám věřím na sto procent. 

Nebylo by lepší, než skončit s debatou, radši vzít plátno (od toho tu ta plátna jsou) a namalovat na něj to, co máte uvnitř? Podívat se pak na to plátno a rozhodnout, jestli to tak chcete mít v sobě navždycky? To pivo si můžete dát potom... R^

0 0
možnosti
DT

autsch... to patřilo někam dolů k příspěvku pana Stratila ze 14:50

0 0
možnosti
Foto

Díky za Vaše blogy o malování, chodím se přiučit!

0 0
možnosti
DT

Vám díky, Zuzanko! Vaše blogy jsou prostě skvělé! Pokud vám moje článečky oplatí trochu z té radosti, co dáváte svými blogy mně, budu strašně ráda!

0 0
možnosti
BT

zajímavé čtení, přečel jsem všechny vaše blogy o malování a rád si přečtu další, tento svět jsem zatím moc nevnímal, jsem obdivovatelem obrazů zvláště těch obrazů ze kterých něco čiší ale o technický způsob vzniku obrazů jsem se moc nezajímal takže díky za to,

jinak předpokládám že hodnota mého maliřského talentu dosahuje mínusových hodnot ;-D

0 0
možnosti
DT

děkuju moc, potěšilo... R^

co se týká talentu - znám spoustu lidí, co začali malovat úplně náhodou, většinou z nouze nebo díky terapii... jedna moje známá začala malovat v padesáti proto, že se jí  v autě zabil jediný syn... tihle lidé byli vesměs celý život přesvědčení, že nemají talent nebo o něm vůbec neuvažovali. Pak je něco nakoplo, třeba životní katastrofa nebo nemoc - a dnes ... ;-) ...chci říct  je jen hodně málo lidí, kteří opravdu nemají schopnost malovat - a znám dokonce i takové, kteří díky mozkovému postižení nemají vůbec šanci naučit se malovat (ztráta prostorového vidění,  ztráta schopnosti vnímat pravou a levou stranu) - jen na to nedbají a přesto malují. Ten poslední případ žije ve Vídni a je uznávanější a prodávanější než lecjaký "zdravý" malíř.

Pro ty, kdo by chtěli, kdo cítí afinitu k tomuto druhu vyjadřování, pro ty je tu tenhle malý seriálek.Třeba... to někoho svede k tomuhle krásnému koníčku... a to mi udělá radost R^

0 0
možnosti
FF

R^ Za mě karma, Dano.

Jinak, mám dojem, že se do Vás pan Stratil ve skutečnosti zamiloval (ač to tak na první pohled vůbec nevypadá), pouze se Vám to ostýchá říci.

Dejte mu, prosím, šanci. Cítím, že ani Vám není zcela lhostejný. :-)

Hezký den. F.F.

1 0
možnosti
DT

:-) vy si děláte legraci, ale víte... ona je duše umělcova je hodně komplikovaná věc, já už zažila věcí... pan Stratil je bezpochyby moje spřízněná duše a krevní skupina a to by ho mělo děsit :-)

1 0
možnosti
Foto

Nezlobte se, ale jste si jistá, že jste se naučila psát? Větu: "každý, kdo se naučil psát, umí i malovat, když chce", která nezní příliš pravdivě, bych vypustil. Také bych ještě přidal úpravu věty: "pokud máte chuť, pojďte se společně se mnou ponořit do koníčku jménem malování pro radost". Vypusťte to umění. Umělecká malba je náročná, to musí být mnoho schopností, např. cítit barvu a umět ji míchat. O lazurování ani nemluvě. Lazurní vrstvy malby odpovídají "vrstvám ducha" umělce a čím výše umělec stojí ve svých duševních hodnotách, tím více lazur (pokud lazuruje a nemaluje prvoplánově) vnáší do svého díla. Lazurní vrstvy stupňují a prohlubují uměleckou hodnotu díla. 

Věda se marně snaží proniknout rentgenovou technikou např. do tajů Rembrandtova malování, který mnohonásobně lazuroval svoje obrazy.

0 0
možnosti
DT

Já bych řekla, že vy toho o malování moc nevíte, a také toho nevíte spoustu o mně. Tohle křečovité napadání toho o vás vypovídá víc, než tušíte. ;-) Žijte si dál ve svém světě, kde jste neodolatelným umělcem, když vás to uspokojuje...

2 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,79
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.