Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FF

:-)Fakt jsem zvědavý, co bude dál....už jsem to zkusil, něco za sebou mám....jen...i když dva obrazy se i mně samotnému líbí, přesto....zůstávají pochyby o schopnostech a talentu, a také není divu, fotografickou paměť nemám a všechny tahy jsou spíše vydřené, zatím co u jiných zdá se mi, jak lehounce jim to jde. A tak spíše vzrůstá obava, že příště to už nebude dobrý...takže jsem zůstal tak nějak napůl cesty....barvy jsou, plátno je, stojan je...jen já další malbu odkládám:-)

0 0
možnosti
DT

Pracoval jste zpaměti nebo s předlohami? Třeba když chcete malovat nějakou krajinku - je to těžké úplně zpaměti (moje zkušenost). Předloha dá trochu víc jistoty, a zároveň prostor k fantazii, kdy měníte jednotlivé elementy podle svého vkusu tak, jak se vám líbí. Dává možnost si hrát a vybírat různé varianty. Člověk tam není limitovaný tím, že vlastně neví co chce (tedy já to tak měla, u ostatních to může být jinak). 

Moje zkušenost s krajinářstvím ze začátku mého malování (krajinkami jsem takříkajíc začala) jsou totožné s tím, co říkáte. Zhruba o každém desátém díle bych řekla - wow, to je super... Tehdy vznikla otázka, proč je to proboha super a ty ostatní ne? A pak se člověk dostává k teorii, učí se to a ono, triky, způsoby, jak co vyjádřit - od ostatních lidí v komunitě. Internet je na tohle strašně prima, člověk má přístup ke skoro neomezenému množství informací. 

Pokud máte chuť, přejte si nějaké téma, není důvod to neprobrat, sice mám zhruba představu, o čem budu psát, ale dané není zatím nic napevno... R^

0 0
možnosti
FF

Pracuji z předlohami, krajiny i portréty, zpaměti nedám nic...většinou z toho vyjde panáček, jak kdysi v první třídě;-D Rád maluji temperou, dá se vrstvit, aniž by hned rozmazala vrstvu pod ní, při hustotě zanechává plasticitu..a neschne ani příliš rychle ani pomalu. Olej je pro mě zatím jen snem, pravděpodobně by zůstávala jen nedomalováná plátna.Pravda, že jsem moc teorie nepobral, jsem trochu tvrdohlavý při výuce, přesně jak jste minule psala a bohužel, což je nejvíc na závadu, také dost netrpělivý v tomto směru. A taky je pravda, že nejsem dostatečně vymalován, málo času...nemám v tom lehkost, kterou zmiňujete. Někdo prostě sedne a vystřihne vám během chvilky jednoduchou a přitom hezkou malůvku...třeba naivní, ale prostě..nedělá si z toho na rozdíl ode mě velkou hlavu:-)

0 0
možnosti
DT

Olej je daleko jednodušší než si mnozí myslí. R^ Výhoda je, že máte barvu zhruba den až tři dny svěží a můžete měnit po libosti detaily, sednout si k tomu i druhý den, když nemáte zrovna čas v kuse - nic vás nehoní. I různé triky tam jdou, které nejdou s vodourozpustnými medii, ta barva je jako máslo, krásně se roztírá... :-) (jsem nadšená olejářka, takříkajíc). Hodně lidí si myslí, že olej smrdí (rozpouštědlo) ale dá se to udělat i tak, že v domě nemáte absolutně žádný zápach - ten trik ukážu taky. 

:-) Jedinou nevýhodu jsem objevila u oleje - když máte psa....  ;-) Nevysvětlíte mu, že olejová barva není něco fajnově sežratelného, prostě jim to strašně krásně voní...

1 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,82
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.