Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

Kamarád - astronom, mě kdysi dávno pozval na Petřín pozorovat hvězdy, jeho oblíbeným Königem.

Rozplýval se nad tím, co všechno jím vidí - a já ačkoliv jsem měl tehdy oči jako ostříž, jsem prakticky neviděl vůbec nic.

Jediné, co mi jakž takž šlo - bylo prohlížení kráterů na měsíci, ale hvězdy byly pro mě naprosto nicotné a objektivem těžko sledovatelné.

0 0
možnosti
DT

Ty krátery na Měsíci vypadají skvěle - i takovým tím běžným laickým dalekohledem. Člověk alespoň ví, co vidí. U hvězd je to složité. Vypadají všechny skoro stejně. Krásný den, ať se vám daří, Zdeňku.

0 0
možnosti

Dík Dani za novinky z hvězdné říše. Přeji krásný den... 😊🤚

0 0
možnosti
DT

Mějte také krásný den, Dani, ať se daří.

0 0
možnosti
Foto

Zaujal mě hlavně objev protoplanetárního disku už v devadesátkách. To jsem netušila...

0 0
možnosti
DT

Taky je zajímavý ten disk, ze kterého se formují měsíce u druhé velké planety. Kdoví, co se ještě objeví, až budou přesnější teleskopy. Přeju krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří.

1 0
možnosti
TT

Musím poděkovat za článek, aby to nevypadalo, že teď všichni pravidelní čtenáři kašlou na všechno kromě nasávání mojita.

1 0
možnosti
DT

Já děkuju za milá slova a krásný den, Tomáši, užijte si léto i to mojito.

0 0
možnosti
MS

Úžasný obrázek; je otázka, jak dlouho může být tato konfigurace stabilní. Podle odhadu vědců může počet potulných planet převyšovat planety u hvězd až 20x

https://vtm.zive.cz/clanky/potulne-planety-v-mlecne-draze-mozna-precisluji-planety-u-hvezd-az-dvacetkrat/sc-870-a-223360/default.aspx

0 0
možnosti
DT

Spousta bludných planet ale také obrovské rozměry galaxie - možná proto je malá šance, že nás navštíví. Díky za link, mějte krásný den, Michale, ať se vám vydaří.

0 0
možnosti
DT

Já děkuju za milou návštěvu blogu, krásný den Horste, ať se daří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 19,66
  • Průměrná čtenost 1321x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.