Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju a přeju krásný den. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

;-DA lidi to sežerou... Zajímavé!R^:-)

0 0
možnosti
DT

Člověk by skoro řekl, že čím horší, tím lepší. R^:-) Mějte moc hezký večer, Kláro. R^

1 0
možnosti
Foto

R^Nu, zavedme novy termin "vedecka kachna", ktera je sestrenkou te novinarske. Hezky clanek, Danko. Diky, preju pekny den:-)

0 0
možnosti
DT

:-) Vědecká kachna. R^ To se mi líbí. Pro mě je personalizovanou vědeckou kachnou se smlouvou v Hollywoodu Michio Kaku, jistě znáte, pán s delšími bílými vlasy a asijským vzezřením - pokaždé zvládne zasít ještě větší chaos. :-) Bohužel si o něm většina lidí myslí, že je fyzik. Škoda, že takovéhle věci dostávají tolik prostoru a skutečná věda... stojí v koutě. :-)

Děkuju moc za zájem o věc, mějte moc hezký večer. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Moc hezké vysvětlení pro nás laiky. Jen tak pro zajímavost posílám odkaz pro ty, co se chtějí proletět rychlostí světla od slunce k Jupiteru v reálném čase. Krásná simulace.

https://vimeo.com/117815404

1 0
možnosti
DT

R^ Ta je moc hezká děkuju! Přeju i vám krásný večer, Františku, mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti
OP

Moc jsem si článek užila R^. Ti "vědci" se pouze přizpůsobují současným trendům - "podvod sem, lež tam, vždyť je to lidské"

0 0
možnosti
DT

Tak tak... R^ je to lidské.

Hodně to teď rozvířilo laickou komunitu, říkala jsem si, nebudu čekat, až s tím přijde nějaký bloger typu pana Čermáka, bude tvrdit nesmysly a pro jistotu k tomu blogu nedá diskuzi, aby mu je nedejbože někde nevyvrátil. :-)

Mějte moc krásný večer, Olgo. A děkuju za návštěvu blogu. :-)R^

3 0
možnosti
Foto

Gravitace je jeden z nejdůležitějších a také nejzáhadnějších jevů ve vesmíru.

Zajímalo by mě např., zda je je dosah gravitačního působení v podstatě nekonečný (když na sebe mohou zjevně vzájemně gravitačně působit galaxie vzdálené miliony světelných let) a hlavně - jaká je rychlost takové gravitační interakce?!

Je rovna rychlosti světla? Nebo je okamžitá? Nebo má nějaký svůj vlastní rychlostní limit vzájemného působení?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
MS

Po vašem vysvětlení se to zdá tak triviální, že je s podivem, jak mohli "vědci" vypustit takovou bublinu. Jinak mě nepřestává fascinovat ta nepředstavitelná velikost blízkého vesmíru. Pokud má Mléčná dráha průměr asi 92 000 světelných let a patří do nadkupy, ve které je 100 000 dalších galaxií, je to pro normálního smrtelníka něco nepředstavitelného. A to je ve hře dalších "x" nadkup a nakonec se třeba ukáže, všechny místní nadkupy jsou jen součástí nějaké místní supernadkupy. :-)

3 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
JV

Díky za vysvětlující a kompetentní článek. R^

Ovšem než bublina splaskne, bude to nějakou chvíli trvat. Mediální sláva, polní tráva.

0 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu blogu. :-) Je to jako kámen hozený do vody, jen tak se to neuklidní. Däniken nechává pozdravovat. :-)

Přeju krásný večer, Jaroslave. R^

0 0
možnosti
WW

R^ Jako vždy, dobře podané.

Izraelští vědci vůbec poslední dobou rádi strhávají na sebe pozornost, naposledy to byla komunikace se záhrobím skrze entanglement - i zde šlo o reklamní trik k zvýšení zájmu laiků a bohatých mecenášů. Na udělení grantu by to muselo být daleko důvěryhodnější. :-) Holt mazaní židé, na jedné straně geniální, na druhé s predispozicí vše prodat...

1 0
možnosti
DT

R^:-) Vážně? R^ To jsem nevěděla.

Ale jinak, podle mě je to naprostá ostuda, a byl to podle mě záměr. Museli vědět, co se pak strhne v mediích. A chytila se na to i relativně seriozní media.

Krásný večer, přeju, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dani, minulý týden jsem koukal na dokument o černých dírách. Jak je to naše poznání omezené, Každopádně díky za článek R^

2 0
možnosti
WW

Ohledně černých děr můžeme být naprosto klidní - nic hmotného z tohoto vesmíru, byť sofistikovaně upravené rovněž tou samou hmotou neexotického charakteru jí totiž neprojde a nepořídí záznam. Tímto jsme odkázáni pouze na modely zůženého výběru, o to užšího, protože černoděrová brána do jiného vesmíru nemá logiku z principu, že ji není ani neutronová hvězda natož naše Slunce. To je docela dobrý výkon na omezené poznávací možnosti. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 973
  • Celková karma 19,90
  • Průměrná čtenost 1324x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.