Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plány jsou to u každé země velkolepé - a drahé. Doufám, že pomohou zabránit vojenskému konfliktu, který se nad Evropou tak tak drží zatím na uzdě. V tomto případě bych si přála, aby vážně rozhodovaly peníze. Války jsou totiž opravdu drahé. Dík za přehled a moc pozdravuji. R^R^

1 0
možnosti
DT

Myslím že to dopadne dobře, nic se nejí tak horké, jak se to servíruje a jak nám servírují "novináři" ve své honbě za senzací. Krásný den, Dani, nenechte si ho zkazit, mějte se moc prima. :-)R^

2 0
možnosti
Foto

R^To bude napínavé, kdo vyhraje.:-)

0 0
možnosti
DT

Možná se dá někde i vsadit. :-) Mějte krásný den, Kláro, ať se vám vydaří. R^

1 0
možnosti
MB

Posílání nějakých vehiklů na naši oběžnici není žádná nová bitva o Měsíc.

To je jenom vzájemné dokazování si, že "umím postavit a naprogramovat mašinku, která za cenu obrovských energetických nákladů doletí tam, kam ji pošleme, sedne a nějakou dobu bude provádět něco, co jsme naplánovali".

Skutečná bitva nastane, až se začnou "kolíkovat parcely". Ono už to totiž kohosi napadlo...

https://www.adamsmith.org/research/space-invaders

0 0
možnosti
DT

Pokud máte Netflix, zrovna o něčem takovém běží seriál Space Force. Je to ale spíš naprosto bláznivá komedie, kde se USA a Čína trumfují, kdo bude mít na Měsíci víc území (kromě jiných dějových linií). Nakonec se oba hlavní aktéři nezřízeně opijí a dohodnou se, že budou mít území napůl. Což vůbec není špatný nápad, takhle by se mohly pro mě za mě řešit všechny války. :-)

Krásný den, Mirku, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
JK

Vážená astronomko, v sobotu 19.2. v 8 večer byla nejspíš nejkrásnější hvězdná obloha letošní zimy - jasná a tmavá. Když se dívám na hvězdy, pomyslím vždy na Vás. Letos těch hvězdných obloh bylo málo, většinou bylo zataženo. Ale v tu sobotu to bylo výstavní. Přímo před dvorkem na jižním nebi zářil majestátní Orion a spousta dalších i drobných hvězd, které jsou málokdy vidět. A za domem na severní obloze Velký vůz, Polárka a další hvězdy, ale na severní obloze bývá hvězd méně. Potom v deset už na východě svítil i měsíc. A z těch hvězd přichází jediné poselství: mrazivá připomínka krátkosti, malichernosti a nemohoucnosti lidského života. Což je v současné pochmurné době obzvlášť uklidňující. Alespoň pro nás venkovany, i když i u nás vzdálená města zamořují trochu oblohu světelným smogem, ale přece jenom ne tolik, aby hvězdy nebyly vidět. Zdravím.

1 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova. :-) Teď si vzpomínám, celkem nedávno jsem si všimla, že nebe bylo strašně temné a bylo vidět nezvykle hodně hvězd. R^ Bylo to ale dřív než 19.2. Připisovala jsem to tomu, že obce občas vypnou osvětlení, protože se šetří, energie jsou drahé i tady.

Každopádně je ten výhled na hvězdy skvělý. R^

Díky za milou návštěvu a krásný den, Josefe.:-)

0 0
možnosti
Foto

Takový boj je lepší než ten co možná chystá Putin. Tobě DANOR^ a povedený nový týden!!

0 0
možnosti
DT

Rozhodně. :-)R^ Krásný den, Horste, ať se daří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 988
  • Celková karma 19,36
  • Průměrná čtenost 1282x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.