Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T69o72m35a50s 78T97r83n72k49a

18. 1. 2016 11:00

R^super článek :-)

já jen nechápu proč u merkuru a venuše není jediný měsíc když všude jinde je aspoň jeden

0 0
možnosti

Děkuju. :-) U Merkuru se předpokládá, že hmota, která z něj byla vymrštěna při kolizi, byla silným slunečním větrem natolik rozložena, že ji (ten samý vítr) mohl odtransportovat pryč. R^ Děkuju za návštěvu a přeju moc hezký den. R^

0 0
možnosti
Foto

Zajímavá planeta R^

(a zajímalo by mě, kolik je na Merkuru Velikonoc) :-)

0 0
možnosti

Na Merkuru mě fascinuje, že o něm skoro nic nevíme. R^ Zabýváme se tím, jak Jupiter "ukradl" kus hmoty Marsu, jak a kam putovaly velké planety... a že se mezitím někde blízko Slunce odehrávaly daleko větší katastrofy a kolize nějak prošlo mimo nás. Zároveň při tom pomyšlení dost mrazí. Původní optimismus, vyvolaný znalostí o tom, že skutečně každá hvězda tvoří rozsáhlý planetární systém (pak asi bude život hodně častá věc) trošku mizí. Co všechno se mohlo stát a jak moc velké štěstí jsme tu na Zemi měli, že všechno klaplo... R^

Velikonoce :-) tam budou, až lidi Merkur osídlí. Tipovala bych na podzemní komplexy, které budou ústit někde v severních nebo jižněpólových oblastech, kde je relativně dobrá teplota. Mars by v budoucnu mohla být dobrá sluneční elektrárna. R^:-)

Krásný den přeju a děkuju za návštěvu. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, tak tohle jsem musela do prvního komentáře přečíst dvakrát, tolik je tam informací. A o počtu jar se zrovna doma vášnivě přeme. Tak kdybych se už neukázala, tak se přeme stále :-).

1 0
možnosti
Foto

...vypadá to asi takhle:

(manželé sedí v obývacím pokoji, oba zaujatě čtou na monitorech).

Manželka: Safra, vidím roční období jen u Země a Marsu

Manžel: No vždyť Ti to říkám, i web NASA tvrdí, že na Merkuru roční období nejsou.

Manželka: Ale Dana říkala....

(situace se v drobných variacích několikrát opakuje);-)

1 0
možnosti
Foto

Jen zvedám palceR^R^, už tak mám ostudy dost. Karma je samozřejmostí. Jen se mi zdálo, že článek musel psát stoletý mudrc... A co teprve budeš, Danuš, psát až Tobě bude 100? :-)

0 0
možnosti

Ostudy? :-) To mi uniklo.

Měla bych psát jednodušeji. Přeju moc hezký večer. R^ Ať u vás moc nemrzne.

0 0
možnosti

Děkuju. :-) I vám krásný večer, Pavle. R^

0 0
možnosti

Tipl bych si, že jaro v pozemském smyslu na Merkuru neexistuje, protože čtyři roční období na Zemi jsou dány právě sklonem zemské osy. Podle mne se tam jen postupně otepluje, nebo ochlazuje podle toho, v jaké fázi oběhu kolem Slunce se Merkur nachází.

1 0
možnosti

R^ Ano, rozhodně. R^ Bude tam nejspíš "horko-ještě více horko-méně horko-o něco více méně horko". :-) Děkuju za návštěvu a přeju moc hezký večer.

1 0
možnosti
Foto

R^Je to krásné, díky. Jsem z toho sice volaaký zmatený jako major Haluška, ale řekl bych, že na Merkuru je jaro jednou za 88 pozemských dní, tedy za jeho oběh kolem Slunce, a to v době, kdy se ke své mateřské planetě přibližuje:-)

0 0
možnosti

Snažila jsem se vás zmást - a nepovedlo se. :-) Merkurovské jaro jen jednou ročně. R^ Krásný večer celé rodině. :-)

1 0
možnosti

:-)Děkuju za návštěvu i milé gesto.

0 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,86
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.