Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T55o79m67a12s 58T80r35n26k37a

30. 10. 2015 9:10

je videt že vás teda přesvedčili dokonale, vaše víra je nezlomná

uvidíme jestli se ten obrovský uspěch podaří někdy zopakovat už je to 50 let. vím  že v té době měli kvalitnější techniku jak jste správně poznamenala v minulé diskuzi, ale veřím že se jednou na tu úroven zase dostaneme:-)

0 0
možnosti

Trochu bych vaši poznámku opravila - neříkala jsem tam, že měli "kvalitnější" techniku. Poměrně detailně jsem se tam zmínila o tom, proč je dnešní úroveň miniaturizace nevýhodná, co se týká náchylnosti na poškození kosmickým zářením. 

Určitě si lidi nechají napadnout něco chytrého, aby to manko vyrovnali, o to nemám strach. 

Zatím to vypadá tak, že to, co nás brzí, jsou politika a finance.

0 0
možnosti
Foto

J67a40n39a 28M34a33j28o15v75á

28. 10. 2015 13:28

Dano, díky za článek, potěšil mne opět...

(A teď se ještě potěším diskusí :-))

1 0
možnosti

Vítejte v klubu, Jani. :-) Hezkou zábavu. R^:-)

1 0
možnosti

Opět karma R^, jen jsem čekal zda je ozve zapřisáhlý propagátor konspiračních teorií a stalo se:-). Není nutno jej brát vážně, ale spíše se bavit jeho komickou snahou neustále propagovat svoji úsměvnou teorii makové buchty.

2 1
možnosti

Vítám vás. :-) A děkuju za milá slova. Mějte moc krásný den. R^

0 0
možnosti

Danuš, moc a moc děkuji za skvělou práci a osvětuR^R^R^. Já bych panu Boušemu neubírala jeho zásluhy. Mám-li mluvit za sebe, považovala jsem tuto skutečnost za danou a nikdy jsem o její pravosti neuvažovala. On mne přiměl a jsem ráda, Dano, že jste mne předešla (taky jste tomu oborově podstatně blíže, předpokládám a já mám teď, abych přiznala, jiné priority) a přišla s protiargumenty. Nepředpokládám, že by to padlo na úrodnou půdu v jeho případě, ale já se mileráda poučím, abych měla co odpovídat našemu synovi, až se začne ptát. Takže ještě jednou moc a moc díkyR^

2 0
možnosti

Děkuju. R^:-) Mám podobné pocity. I já jsem si ráda zopakovala fakta, osvěžila si je a díky diskuzím získala od jiných diskutérů další vědomosti. R^ A v té záplavě blogů o politice, kterou stejně nemůžeme změnit, to bylo vyloženě osvěžující. Ráda jsem se toho chytla a udělala tyhle dva díly. :-) Krásný den přeju. R^

1 0
možnosti

Kdepak, paní Dano. Pan Bouše zkrátka není schopen přijmout jiné argumenty, než si sám vyfabuloval. On tomu zkrátka věří a co nesedí do jeho konspiračních bludů, to jednoduše ignoruje nebo popře. Asi nikdy mne nepřestane udivovat ta urputná snaha vyjadřovat se k věcem, kterým zcela evidentě nerozumí. Vám samozřejmě karma.

4 0
možnosti

Nechápu, že autorka plýtvá na tohohle, s prominutím totálního vola, časem a energií...

2 0
možnosti

Při diskuzích o konspiračních teoriích se řeší různé technické detaily, ale hlavní argument ve prospěch oficiální verze je: Na projektu Apollo se podílely tisíce vědců a inženýrů a bezpochyby množství zahraničních špionů, např. ze SSSR v době studené války. Účastnili se ho osobnosti (kosmonauti), sledovali ho novináři, radioamatéři atp. Jak by bylo možné před těmi všemi podvod utajit, případně jak by bylo možné zajistit jejich celoživotní mlčenlivost při takovém množství ...

3 0
možnosti

R^ Tohle je likvidační argument. (pro zastánce konspirační teorie)

Na jedné i na druhé straně spousta agentů, k tomu radioamatéři z celého světa... tohle pan Bouše a jemu podobní nikdy nebudou řešit, museli by totiž přiznat, že je jejich vykonstruovaná teorie pouhým domečkem z karet. A vy jste teď do něj ťuknul... R^:-)

1 1
možnosti

P26e83t59r 54L78u71k22e58š

27. 10. 2015 22:33

Konspirátor Bouše pravil: "O nesmyslech, že by ten "raketový" motorek LM s tažnou silou jako motocykl ubrzdil těleso letící z oběžné dráhy rychlostí 6000 km/h, nemá smysl už psát."

Komentář: Ten "raketový" motorek přistávacího modulu vykazoval více než TROJNÁSOBNÝ maximální tah, než proudový motor letounu L-39 Albatros. 

Konspirátor Bouše pravil: "Přistání na nožičky pozpátku se ještě nikdy nikomu nepodařilo, m.j. že není způsob jak udržet stabilitu tělesa."

Komentář: Způsob samozřejmě je. Zájemce o kosmonautiku technické řešení snadno dohledá. Dokonce se to trénovalo na matičce Zemi s létajícím trenažerem LLRV. Armstrong se musel během jedné z letových zkoušek katapultovat. Proti jankovitému LLRV se lunární modul choval jako beránek.

Malá historická poznámka: Československá pošta se podílela na "největším podvodu" (přistání na Měsíci) vydáním poštovních známek. Vyšly jako první na světě a to v DEN PŘISTÁNÍ. Z toho vyplývá, že jsme byli do kosmického podvodu dokonale zasvěceni.

P.S.: Cyrano de Bergerac použil k cestě na Měsíc baňky s rosou. Jak brzdil a jestli přistál na nožičky netuším.

Zdravím Danu Tenzler:-)

10 0
možnosti

Zdravím vás, pane Lukeši. R^:-) Je to pravda, s těmi známkami? To by znamenalo, že je vydali zpětně? Zajímavé. R^

0 0
možnosti

J30a19r16a 89R63a26n21k

27. 10. 2015 21:43

Vynikajici prace, ale Bouse a Gabriel budou potrebovat preklad v esperantu:-)R^

0 0
možnosti
Foto

se mnou nejsou problémy, jsem na Vaši straně:-):-)

2 1
možnosti

Vítejte na straně popíračů popíračů. :-)

1 0
možnosti

;-D Máš to marný, máš to marný, máš to marný... ;-D

Ale za tu pěknou snahu to stojí: ;-)R^

2 0
možnosti

Děkuju. :-) Proto si zítra dám ještě jeden díl.

2 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,86
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.