Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Baví mě číst si tu diskuse. Hlavně ta o podobnosti vzdáleností planet a lidí navzájem. Jen bych doplnila, že u obojího záleží na důležitých okolnostech v čase. Pro někoho se zjeví jemu nejbližší člověk třeba jen jedinkrát za život, anebo mu to dojde, až když ho ztratil. U planet také rozhoduje čas, prostor a další nám dnes možná neznámé okolnosti. Vždyť koneckonců náš svět je jen trojrozměrný. Co teprve až začneme přicházet na další dimenze. To možná pojem vzdálenosti a blízkosti bude zase úplně jiný, možná splyne, možná zanikne a nahradí ho nová veličina... Dík Dani za Vaše postřehy, umožňují mi fantazírovat, jak jste si jistě mnozí všimli. 🧐😊✌ Zdravím.

0 0
možnosti
Foto

Tak jsem si to myslela dobře.:-)

0 0
možnosti
DT

R^ Naprosto přesně. R^

Mějte krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří. :-)R^

1 0
možnosti
LJ

Paní Dano, naše nejmladší vnučka je v septimě. Učí se dobře. Hodně času věnuje svému koníčku - malování. Zeť, její otec, rozhodl: budeš studovat architekturu. Vzala to na vědomí. Matematiku a fyziku má za jedna, zeť je stavař, jevilo se nám to logické. Teď měli ve škole něco o astrofyzice a vnučka přišla ze školy rozhodnutá: Budu se tomu věnovat. Kroutili jsme nad tím hlavami. Kde najde uplatnění? Vnučka to zatím neřeší. Co byste jí doporučovala Vy?

0 0
možnosti
DT

To vám asi nepomůžu. Jeden z mých synů chtěl být mermomocí teoretickým fyzikem. Stal se jím a možná něco podobného čeká i vaši vnučku. Já se kdysi rozhodla nestát snu v cestě, koneckonců to je cesta toho mladého člověka a my jsme tu od toho, abychom jejich sny podporovali. Všechno bude, jak má být - pokud se ukáže, že to není správná cesta, vaše vnučka to včas zjistí a začne dělat něco jiného. R^

Po Evropě existuje spousta vědeckých týmů, kde by mohla najít později uplatnění coby astrofyzička. Nebo učit. Oboje je možné.

Krásný den vám oběma, držím palce. :-)R^

1 0
možnosti
DT

Krásný den, Horste, a ́t se vydaří. :-)R^

0 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju krásný den, Milane. Mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
MB

A tato statistická ekvilibristika má jaký význam?

Bude z toho otázka v testu inteligence?

Já se ve škole učil, že Pluto je planeta. Pro mé děti už to planeta není. Pro mé vnoučata bude nejbližší planeta Merkur?

Čeho se já ještě dožiju...8-o

0 0
možnosti

Jak jinak ale chcete objektivně zjistit, která planeta je nám nejblíže? Na této pozici se v závislosti na jejich poloze střídají tři planety.:-)

1 0
možnosti
RC

Též děkuji za blog.

Můžete prosím napsat jiný blog na téma planeta(či měsíc), která/ý je svým podnebím nejblíže k planetě Zemi či alespoň má v budoucnosti možnost mít nějaký život, jako ho známe odsud?

0 0
možnosti
OU
ZH

Nejbližší planetou je přece Měsíc. Už to víme zhruba měsíc. :-)

8 0
možnosti
DT

:-) To je opravdu dobré. Takové kreativní a také docela strašidelné, že tohle řekne politik. :-) Krásný den, Zbyšku, ať se hezky vydaří.

0 0
možnosti
VF

Opět po ránu zajímavá myšlenka.

Napdlo mne, zda to není někdy pravda i u lidí. Někdy nám nejsou nejbíže ti, které považujeme za blízké.

Přeji krásný den.

2 0
možnosti
OU
  • Počet článků 976
  • Celková karma 19,42
  • Průměrná čtenost 1320x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.