Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

:-)VR^ Dík za váš optimismus. Rv

0 0
možnosti

Díky za milou návštěvu a krásný víkend, Dani. :-)R^

0 0
možnosti

Teda Dano, snad jste nezapomněla počítat? ;-) Představa, že za 800 mil. let si budeme hrabat díry do země na Zemi, abychom unikli přílišnému teplu Slunce, by tomu napovídala. Před 800 mil. let jsme ještě neměli ani kambrium! Se všemi těmi prapodivně tvarovanými živočichy! :-)

Dobrá, trochu vážněji: předpokládejme, že vývojová větev homo sapiens přetrvá. No, to je ostatně na člověku jedna z našich obdivuhodných vlastností: schopnost vydržet vše možné - žádný jiný druh ani rod nemá takové rozšíření na Zemi, o blízkém vesmíru nemluvě. Nicméně když jsme se během 800 mil. let z našich prvockých původů (záměrně nepíšu prapředků) vyvinuli do dnešního stádia, nedokážu si při vší vážnosti představit, že by naši následovníci, tedy spíše druh nebo druhy, které budou mít druh homo sapiens ve vývojové větvi, řešili zahrabávání se do země kvůli teplu. To by popíralo logiku dosavadně známé evoluce. A tím pádem vlastně přírodní zákony.

PS: Ještě jednou - nic ve zlém. Ale musel jsem si žďouchnout. ;-)

0 0
možnosti

Počítám s chemií - pořád ještě bude problém v tom, že ke svému životu budeme potřebovat vodu - a ta je kapalná jen při určitých parametrech. A naše DNA se opravuje dostatečně rychle jen při určitých teplotách. I když... třeba i na tohle najdou nakonec vědci nějaký lék.

Že bychom se přizpůsobili vyšším teplotám a zvládli to také v celé biosféře? Uvidíme za 800 000 000 roků... :-)

Krásný den, Tomáši, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti

R^ Kolonizovat Mars? Jen abychom před ním jednou nepoklekávali. ;-);-D

Zajímavý rozhovor s popularizátorem kosmonautky Dušanem Majerem, který vysvětluje, proč se na Mars možná nikdy nepodíváme:

https://www.youtube.com/watch?v=2yCaHdg9AXE

0 0
možnosti

Díky za link!!!

Pokud budou nové motory, které zvládnou let za pár týdnů, tak by to biologicky šlo, se tam dostat. Pořád sice zůstane otázka, odkud tam brát energii... ale to se časem taky nějak vyřeší...

Krásný den a díky za odkaz, Michale, mějte se moc hezky. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

Mezi Venuši a Slunce by šlo postavit štít, který by odrazil část sluneční energie dopadající na Venuši. I tak by šlo snižovat pekelnou teplotu planety.

0 0
možnosti

Ten budeme potřebovat i pro Zemi... ale to už počítám nebude velký problém...

Krásný den, Františku, ať se vydaří. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Takhle podané to vypadá skoro proveditelně.R^

0 0
možnosti

Základem je genetika, a tam se udělaly opravdu velké pokroky. Pokud by se podařilo sestrojit bakterii, které by se líbily prachové částečky v mracích Venuše a tamní podmínky... půjde to pak už samo od sebe. Pak už jen najít, co s tou sírou... ale to už by se vidělo. Ono až tam začnou bakterie vyrábět kyslík, začne ta síra zase oxidovat. Ale tou dobou už mohou zase existovat bakterie, který se líbí pro změnu síra... díky důmyslnosti biologů.

Krásný den, Kláro, ať se vám hezky vydaří. :-)R^

1 0
možnosti

Jsem ráda, že se líbilo, Jiří, mějte krásný den. :-)

0 0
možnosti

R^Ten zisk vody z komet je ale hodně optimistický. Jednak už jich není tolik, a také šlo (v případě Země) o proces, trvající stamilióny let.

1 0
možnosti

To je slabina, ano. Ale v zadní části soustavy musí být obrovské množství vody, jednou se tam dostat, dalo by se pomocí technologie nasměrovat tohle velké množství vody směrem k Venuši, nebeská mechanika je dost dobře vypočitatelná. Pak už by to trvalo jen pár (tisíc) let...

Krásný den, Milane, ať se vám vydaří. :-)R^

1 0
možnosti

Umělá inteligence (AI) je zatím v plenkách. Ale zdokonaluje se. Takže se může časem stát, že bude ovládat i výrobu (replikaci) sama sebe. A dojde sama k takovému poznání, že ke své existenci jakéhosi člověka vůbec nepotřebuje. Vypne mu zdroje, odstraní ho. Vytvoří si vlastní umělý svět bez lidí. Možná i bez toho, co nyní souhrnně nazýváme flóra a fauna. Počítač čistý vzduch a čistou vodu nepotřebuje.

Až po těch 800 000 000 letech zjistí, že ji ohrožuje kolabující Slunce, tak emigruje ze Země k jiným planetám. Vzdálenost a čas nebudou limitem. Stroj ovládaný AI nepotřebuje vzduch, jídlo a pití.

Ale třeba je to jenom moje fantasmagorie, protože jsem kdysi dávno četl Setkání s Rámou...

0 0
možnosti
Foto

někdy si říkám, už aby to bylo:-)

0 0
možnosti

Kdybychom začali hned teď, viděly by se výsledky ještě za našeho života. Malé, ale viděly. :-) Krásný den, Jaromíre, ať se daří. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Potomci, našich potomků nebudou PITOMCI a poradí si s tím. R^ Pomalu by se na zemi přestaly dělat dálnice a i jinak budovat. Jestli se to vůbec ještě vyplatí na Ukrajině a teď po zemětřesení v Turecku? Nic není věčné, ani láska k jedný slečně... Vychutnávejme život, dokud to jde...

0 0
možnosti

R^ Rozhodně bychom měli vychutnávat každý okamžik. R^ Jdeme na to, krásný den, Horste. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 972
  • Celková karma 19,79
  • Průměrná čtenost 1325x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.