Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No, musel to být úžasný pocit, moci do ní vstoupit, a prohlédnout si jí. Sice můžeme litovat, že už tu původní nikdo doteď neviděl, ale máme ještě tu novější - kopii. Takže umělecký zážitek a dojem jsme tak úplně neztratili. To je možná cennější, než autentičnost. Každý se dnes může jet na ni podívat - a zapojit fantazii, s Vaším povídáním Dani si představovat, jak asi dopadla ta původní, kterými cestičkami se ubíral její osud, a to je přece navrch ještě dobrodružné. Dík za informace, a z tohoto úhlu pohledu jsem docela ráda, že se ještě nenašla. Protože můžeme fantazírovat klidně dál. :-) Zdravím a děkuji. R^:-)

1 0
možnosti
DT

Děkuju za milá slova, Dani. :-) Musí to být krásný zážitek a jistě je to někde na youtube k vidění pro ty, kdo se tam nemohou vypravit na návštěvu. Tak mě napadá, že bych se měla po takovém videu podívat, ona v době corony často muzea digitalizovala svoje sbírky a dávala to na net, možná je někde k nalezení něco nového.

Mějte krásný den, ať se vám daří. :-)R^

1 0
možnosti
Foto

R^Nevím, nakolik je to pravda, ale... I kdyby byla někde schovaná, pravděpodobné skladovací podmínky by stejně do dnešních dnů nepřežila.

0 0
možnosti
DT

R^ Ano. Máte určitě pravdu, Kláro, taky si nedovedu představit, co že mohou nají v nějaké vlhké štole po skoro sto letech skladování. (i kdyby nakrásně někde ležela uložená)

Mějte krásný den a díky za milou návštěvu. :-)

1 0
možnosti
AL

Ano, velká kulturní škoda. Nicméně komunisti jich nenatropili méně, spíš naopak.

0 0
možnosti
DT

Považuju za pravděpodobné, že ji zničili spíš oni než spojenci. Tedy samozřejmě nechtěně, při dobývání královce. Krásný den a díky za návštěvu. R^

0 0
možnosti
GH

G83e44o21r31g57e 60H66o54l77y

17. 8. 2020 15:01

Diky, velice poucne, nekolik tech detailu co uvadite, jsem nevedel,

1 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se líbilo, krýsný den za oceán, George, mějte se moc hezky. :-)R^

0 0
možnosti
PK

Díky, zase jsem o trochu dál..R^

3 0
možnosti
DT

Já díky za návštěvu blogu. :-) Už se komnatu asi nevyplatí hledat, ale je to věčná škoda. Mějte krásný den, Petře, ať se daří. R^

1 0
možnosti
Foto

Dano, velmi zajímavé, děkuji! S PP jsme se nikdy nepřidali k hledajícím, měli jsme a máme jiné starosti. Tobě přeji beztarostný nový týden!:-)R^

1 0
možnosti
DT

Děkuju - vám všem také krásný týden, ať se daří. :-)R^

0 0
možnosti
VT

Rozkradení se mi zdá nepravdepodobné.Zrejme by pak sbírku vlastnilo více majitelů a verím,ze by se cásti objevily na cerném trhu.

Také se prikláním k názoru,ze bohuzel komnata shorela.

0 0
možnosti
DT

R^ ... tak jako jedna z těch kamínkových mozaik a ta komoda. Možná ještě bude někde v soukromých sbírkách pět - šest drobností věcí, ale taky si to myslím: kdyby bylo v oběhu víc kousků, musely by se dávno objevit.

Díky za návštěvu a za zájem o věc, krásný den, Vladimíre. :-)

2 0
možnosti
OU
DT

Oni ani Rusi a Američani se nedrželi moc zpátky.

Přijde mi nejlogičtější, že to bylo zničeno při dobývání Rudou Armádou. Paradoxní je, že kdyby ta komnata byla zůstala v Berlíně, tak byla zničená taky, zámek byl vyhořelý a vybombardovaný. Kdyby ji (nebo části) někdo stihl ve válce ukrást, mohla tu ještě být.

Přeju krásný den, ať se daří, Petře. R^:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 990
  • Celková karma 20,53
  • Průměrná čtenost 1282x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.