Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Držím palce Dani, je vidět, jak v lidech přetrvává nedůvěra a obavy. Oboje celkem pochopitelné, pokud o tom člověk nic neví. Ale právě proto jsou články s očitými účastníky podobných procesů tak podstatné a důležité. Tady se nemusí nikdo bát často nesrozumitelných lékařských pojmů, vypovídá muž, který rozhodně není onkolog, a vším tím si musel projít. Pracně se poučit, pochopit způsob a možnosti, a pak se s nemocí poprat všemi svými silami. Vyhrál - a je skvělé, že dnes jsou možnosti výhry v tomto boji stále vyšší a vyšší, a převažují nad prohrami. Je to postupem výzkumu, vědy a neustálého boje odborníků za nás, pacienty. Je potřeba často připomínat ty úspěchy, protože k úspěšné léčbě se musí současně přidat hluboká a upřímná víra a přesvědčení, že uzdravení je reálná možnost. To pak násobí možnost úspěchu až neuvěřitelně. Je více takových svědectví. Já jsem se s podobným potkala před mnoha lety, kdy kolem počátku 70. let vyšel krásný cestopis "Jen moře a nebe" od slavného průkopníka singl mořeplavectví, Sira Francis Chichestera. Ten prošel hodně podobnou cestou, v dobách, kdy zdaleka nebyly dnešní možnosti. Dostal se ze všeho, vše překonal, a poté začal trénovat mořeplavectví na jachtě jako osamělý mořeplavec. Nakonec jako první obeplul sám celou Zeměkouli s jediným mezipřistáním v Sydney. Byl to heroický výkon na to, že pár let před tím byl v situaci našeho muže z blogu. Doporučuji - je to kniha o moři a lásce k němu - a čte se sama. Zdravím Vás i Petra Palečka - ať Vám zdraví slouží léta, léta, léta.... Krásný den.V

2 0
možnosti
DT

R^ Děkuju za tyhle krásné řádky, Dani. R^

Je to v podstatě podobné, jako když někdo říká, že první počítače byly strašně pomalé a proto musí být pomalé všechny dnešní a proto je nebudeme používat, je to z tráta času. Doktoři už dnes umí s ionizujícím zářením zachraňovat spoustu životů. R^

Mějte moc hezký den a díky za milou návštěvu. :-)

0 0
možnosti
Foto

Moje babička se léčila na rakovinu zubů kolem roku 1960 tuším použitím izotopu kobaltu.. Tu spálenou a mokvající krvavou ránu mám dodnes v živé paměti. A stejně umřela. Psala si deník a to písmo bylo čím dál tím příšernější.

0 0
možnosti
OU
Foto

Rentgenové záření je co? Zkuste se mu nechat vystavit delší dobu. Prý se to nedoporučuje. A to jak doktoři se před ním chrání, tak to asi nebude nic jejich zdraví prospěšného.

0 0
možnosti
OU
  • Počet článků 990
  • Celková karma 20,53
  • Průměrná čtenost 1282x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.