Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

Děkuju za návštěvu, jsem ráda, že se vám blog líbil. Přeju krásný den, Jaroslave. R^:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju, jste na mě moc hodný, jako vždy. R^:-)

0 0
možnosti
PV

P36a54v63e81l 68V39é66b36r

27. 6. 2016 10:26

Měl bych takové připodotknutí ohledně vltavínů: Pan Souček blahé paměti psal o tom, že proti teorii původu vltavínů z Reiského kráteru mluví to, že se vltavíny nachází nejen na omezeném území, ale také (a hlavně) to, že se nacházejí výhradně v horninách se složením podobným, jako mají vltavíny.

0 0
možnosti
DT

Zajímavé. R^ Je možné, že se ty horniny tam objevily nebo utvořily právě v té době? Chci říct - jestli to nejsou horniny, které jsou výsledkem spadu "popílku" po explozi, stejně jako suevit přímo v kráteru?

Děkuju za návštěvu a váš zájem o věc, mějte moc hezký večer, Pavle. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Hřmění po dopadu meteoritu jen asi 40 dB - to jako v Austrálii? Nechcete toho rámusu trošku přidat, kolik tak v epicentru kolize?

0 0
možnosti
Foto

Austrálie před 15 mil roky ještě nebyla nejvzdálenější místo od dopadu. Vlastně ani dnes není. Takže v Austrálii byl hluk asi větší. Ale nemá cenu se přít o přesnou hodnotu, těch 40dB berte spíš jako řádový odhad, mezi desítkami a stovkami dB.

1 0
možnosti
Foto

8-oR^Rána slyšitelná na druhém konci světa? To muselo být něco... A jaké následky to vůbec mělo pro život na zemi? Přece jen, zničená část území a ten prach ve vzduchu musel něco udělat.;-)

1 0
možnosti
MS

Ten účinek nejspíš nebyl globální a tak devastující, jako v případě yucatánského asteroidu. Ten byl mnohem hmotnější - měl průměr asi 10 km a vytvořil 10x větší kráter (průměr 180 km).

1 0
možnosti
Foto

R^O tom Yucatánském jsem věděl, ale o tomhle pohříchu nikoli. Danko, díky za článek, přeji hezký den:-)

1 0
možnosti
DT

:-) Rádo se stalo, moc a moc díky za vaši přízeň a návštěvy a vždycky milá slova. Krásný večer vám i vaší paní. R^:-)

0 0
možnosti
MS

Škoda, že to jezero nezůstalo, mohl z něj být německý Balaton. :-)

1 0
možnosti
DT

:-) Němci mají celkem nedaleko Bodensee, tak to necítí jako újmu. A třeba za nějakou chvíli doletí další asteroid... ne, ne... radši ne... :-)

Děkuju za přízeň a návštěvu, mějte krásný večer, Milane. R^

1 0
možnosti
DT

:-) Děkuju, vám také. R^

0 0
možnosti
VV

Vetsina Cechu o Nördlingen Ries nikdy neslysela. To mesto ale rozhodne stoji za navstevu. Jako jedno z mala ma zachovane mestskejch hradby a lze na nich cele mesto obejit. Hrazdene domy, parky a na nemecke pomery levne restaurace. Mistni pivovar bohuzel asi pred 20 ti lety zanikl, takze se vetsinou toci mnichovske pivo.

2 0
možnosti
DT

K tomu se můžu jen přidat. R^ Je to skvělý výlet a dá se zkombinovat ještě i s jinými věcmi, jako výlet na hrad Harburg, který je také v kráteru.

Mějte krásný zbytek dne, Vladimíre, děkuju za návštěvu blogu. R^:-)

2 0
možnosti
Foto

Tak to je šíleně zajímavé, jak já jsem rád, že jsem tenkrát ještě nebyl na světě. Já NEGRAMOTA o tomhle nikdy ještě nečetl ani neslyšel. Teď mám ještě větší strach chodit pod širé nebe - vesmír - bez otevřeného deštníku. Dano, děkuji za potravu pro můj malý mozeček!!R^R^R^

0 0
možnosti
DT

Opravdu to stojí za to, se tam podívat. A celkem nedaleko jsou vápencové lomy, kde se dá osobně vyhrabat nějaký ten dinosaurus. Nebo alespoň amonit. R^:-) Přeju krásný den, ať se daří a není moc horko. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 980
  • Celková karma 18,62
  • Průměrná čtenost 1285x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.