Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když byly děti malé, tak jsem jim na velikonoce vyráběla vlastní čokoládové figurky. Zajíčci vedli, také veverky a exotický dvouhrbý velbloud. Měla jsem po babičkách krásné formičky od Vánoc a čokoláda byla domácí. Teď už to občas zkusím o Vánocích pro vnoučky, o velikonocích jim má dcera (jejich maminka) vymýšlí hledání pokladů v přírodě formou bojovky. Baví se všechny děcka široko daleko. Díky Dani, pěkné počteníčko...

0 0
možnosti
Foto

Na naši chalupu se sjížděli příbuzní s dětmi a začalo velké hledání schovaných vajíček... Dano, hezké předvelikonoční dny!

0 0
možnosti
DT

To bývalo vždycky to nejlepší. A dávat pozor, aby ta vajíčka nenašel dřív pes. Krásné dny, Horste, ať se hezky daří.

0 0
možnosti
DT

Ten je dobrý. Na pojídání má asi každý svou vlastní metodu. Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.

0 0
možnosti
Foto

A ona ta levná "čokoláda" už s čokoládou moc společného nemá. Kvalitní zajda je cenově jinde, i když recyklace z Mikuláše se asi stále nevyplatí.

P.S. Odpoledne se snad už konečně dozvíme, jestli od zítra škola, nebo budu potřebovat hodně čokolády.

1 0
možnosti
DT

Přesně. Z původních zajíčků je v tom asi jenom cukr. A to ještě kdoví jestli. Na jednu stranu hezké, že si je může dovolit každý, na druhou stranu když vidím, kolik v tom je přísad a jak se ty přísady vyrábějí...

Držím vám palce, ať to dobře dopadne. Příjemný den, Kláro, mějte se moc hezky.

1 0
možnosti
Foto

Moja dcéra má strašne rada zvieratá a prírodu. Keď o Velikonociach dostala, ako dieťa, od niekoho z príbuzných čokoládové zvieratá (to je tu taký zvyk, dostávajú čokoládky a vajíčka aj dievčatá nielen chlapci), tak ich nejedla aj keď čokoládu ako takú má rada

0 0
možnosti
Foto

Taky jsem je jako dítě nechtěla sníst. Ne kvůli lásce ke zvířatům, prostě se mi hrozně líbily a chtěla jsem si je nechat navěky.

2 0
možnosti
Foto

O Velikonocích jsme nejdříve hráli s mincemi čáru. Pak jsme hledali vajíčka. Nalezená se pak držela v dlani tak, aby mezi palcem a ukazováčkem byla vidět dostatečná ploška skořápky, do které se druhý trefoval mincí. Ten, který během házení na čáru vyhrál nejtěžší mince měl výhodu. Kdo skořápku mincí prorazil, získal vajíčko. V opačném případě majitel vajíčka získal onu minci. Byly to hry, které se tradičně o Velikonocích hrály v Lišově u Č.B. odkud táta pocházel.

0 0
možnosti
DT

Hezké vzpomínky. Znám jen tu část s pomlázkováním, co se pak dělalo s vykoledovanými vajíčky vlastně nevím, to nemohl nikdo sníst na posezení.

Krásný den, Štěpáne ať se vám vydaří.

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 19,37
  • Průměrná čtenost 1320x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.