Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DARM

Perfektní! Na těch pomalejších zrnech je to už vidět. Letí žhavá kulička a pak exploduje. Řekl bych, že prohoří dovnitř, vzniklé plyny nemají kam utéct, tak zrnko roztrhnou. Hned vedle je ještě jeden klip: https://www.youtube.com/watch?v=NiHxP03Xeic. Je poněkud nudný a nevyrovnaný, ale když si počkáte, narazíte na části, které jsou ještě více zpomaleny.

0 0
možnosti
Foto

Pěkně vánoční na závěr prázdnin.;-) Myslím, že je na gymplu jiné třídy fakt vyráběly. Nebo to byl některý z učitelů na předvánoční akci?:-)

0 0
možnosti
DT

R^ My to bohužel nikdy v chemii nedělali. R^ Přeju krásný den, Kláro, mějte se moc prima. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Horší jsou, Dano, prskající lidi!!R^

1 0
možnosti
DT

:-) A prskající kočky. R^:-) Přeju krásný začátek nového roku, Horste, ať se daří. R^

0 0
možnosti
MS

V dětském věku jsme se nejvíce těšili na prskavky a klasické voskové vánoční svíčky, přicvaknuté na větvičky žabičkami. Když se to všechno zapálilo, byla to nádhera, včetně té vůně prskavek, o které píše níže pan Bedřich. Jednou má matka vymyslela novou ozdobu v podobě chomáčků vaty, poházených po celém stromku. Vypadalo to hezky (jako sníh), ale bylo to bohužel lehce zápalné, a taky nám ten stromek tenkrát za patřičného "cirkusu" ohořel :-). Dneska už má každý na stromku spoustu všelijakých LED blikátek, ale už to není ta poezie Vánoc, co si pamatuji z dětství.

0 0
možnosti
DT

R^ Přesně ano, také si vzpomínám na živé svíčky na živém stromku. :-) Dnes mám svíčky instantní a stromek se musí před okrášlením sestavit podle návodu. :-) Ale stejně mi to nedá a dělávám alespoň věnec z pravých větviček s pravými svíčkami.

Přeju krásný den, Milane, mějte se moc hezky. R^

1 0
možnosti
JH

J38a23n 85H45u71r39k85a

2. 1. 2017 12:27

já barvu vylepšoval modrou nebo zelenou skalicí nebo experimentem co soustruhy ve fabrice vyhodili...;-D

0 0
možnosti
DT

R^:-) Teď si také vzpomínám, že se brala modrá skalice. R^ Lidová tvořivost je velice kreativní. R^ Mějte krásný den a díky za návštěvu blogu. :-)R^

0 0
možnosti
WW

R^ Vše nejlepší v roce 2017 ;-)

Ještě že je po Vánocích - určitě by nějaké dítko neodolalo udělat radost kapříkovi ve vaně :-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) To mě nenapadlo, měla bych být opatrnější v tom, co píšu. R^:-) Krásný den i nový rok, mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti
KB

Nevím jestli to není jen můj pocit, ale v mládí mě prskavky strašně voněli. Pravda, je to tak 30-40 let. Dnes mě smrdí a pořád mám pocit, že jsou cítit jinak. Přemýšlel jsem, jestli už nemají jiné složení.

1 0
možnosti
Foto

Stačí naštvat manželku či manžela. Taky hned prská.

Světelné efekty při tom ale musíte oželet. ;-D

0 0
možnosti
DT

:-) To máte pravdu, přeju vám krásný neprskavý den, Martine. R^

0 0
možnosti
Foto

Zajímavé, na podobných, ale složitějších principech budou založeny také rachejtle ohňostroje. Tam to hýří všemi barvami a nejrůznějšími vytvořenými efekty rozprsknutých součástí hořícího materiálu.

0 0
možnosti
DT

Tam je zase trhavina, která odmrští jednotlivá zrna do větší dálky. Barví se to přídavkem různých chemikálií, kovů, které se přidávají ve formě solí.

Hezký den, Jiří. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

Pěkné téma do nového roku. Co způsobuje, že se paprsek na konci rozprskne? Dojde ke vznícení zbytku zrna nebo se chce rozprsknout celou dobu ale je ještě příliš pevné a teprve na konci dráhy kohezní síly poleví? Nebo je to ještě jinak?

0 0
možnosti
DT

Tipovala bych na rozpadnutí zrna při hoření, když poleví kohezní síly. R^

Krásný den vám i vaší paní, Rudolfe. :-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 975
  • Celková karma 19,72
  • Průměrná čtenost 1321x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.