Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

První kometární dáma - to zní moc hezky. Pamatuji se hlavně na ten její ohon. Taky jeden takový mám a taky na hlavě. To víte, až se znovu objeví, bude mi nádherně dementních 106 let a to bude průšvih, pokud neumřu dřív. V tomto případě by to byla určitě záchrana. :-) A tak ji obdivuji aspoň ve Vašich blozích. Dokud mi to ještě jde. ;-D;-D Zdravím Dani a dík.R^

2 0
možnosti
DT

A i příští blog bude o kometě, při rešerši jsem zakopla o něco zajímavého. Děkuju, krásný den, Dani, mějte se moc hezky! :-)R^

0 0
možnosti

Já už ji bohužel neuvidím. Ale přece jen jsem jednu pořádnou kometu viděl. Před 25 roky to byla kometa Hale-Bopp. Na noční obloze byla vidět i s ohonem.

0 0
možnosti
DT

R^ Ta musela být hezká, soudě podle fotek. R^

Se vší snahou jsem ji tehdy na obloze nerozeznala, asi moc světelného smogu. Ještě že máme ten internet a můžeme vlastně vidět cokoliv zprostředkovaně alespoň přes něj.

Krásný den, Milane, mějte se moc hezky! :-)

0 0
možnosti
MB

Ta kometa bude takový větší sněhulák uplácaný z ostravského sněhu před ukončením provozu koksovny Karolina...

... včetně chemikálií jmenovaných v minulém článku ;-D

1 0
možnosti
DT

;-D Halleyova kometa Ostravská. To se mi líbí. Krásný den, Mirku, ať se vám hezky daří. R^

0 0
možnosti
MK

Zajímavý byl i návrat komety v roce 1910. Přiblížila se k zemi asi na 20 miliónů km a vzájemná poloha Země a komety způsobila, že země prošla jejím ohonem. Vědci podle výpočtů tuto událost predikovali předem a na mnoha místech tak způsobili paniku. Došlo tak i k mnoha absurditám, jako byl např. prodej antikometárních pilulek v New Yorku.

1 0
možnosti
DT

Vlastně jsme moc od té doby nepokročili. Vzpomínám si na dobu, kdy "bouchla" Fukušima (ona ve skutečnosti nebouchla, vybuchl tam jen vodík, co se nasbíral pod střechou ... a měli bychom si na to zvykat, protože se chystáme ve velkém a naivně užívat prý*zelený vodík, takže to bude na každém kroku) ... to bylo v Japonsku, zamoření jen lokální - a tady lidi vykoupili jodové tablekty a necejchované dozimetry.

Zase na druhou stranu přesně tohle chování se našim prapředkům osvědčilo, kdo byl moc cool, toho nakonec sežral medvěd, tak bychom si asi neměli stěžovat. :-)

Krásný den, Michale, mějte se moc hezky. R^

3 0
možnosti
Foto

R^A jak dobře bude vidět v tom roce 2061?

0 0
možnosti
MK

Pro mě asi moc dobře ne. Už teď mám potíže se zrakem a co teprve až mi bude 101 let?

0 0
možnosti
OU
DT

Černá bota má albedo 15 :-) Krásný den, Petře, ať se prima vydaří. R^

2 0
možnosti
DT

Krásný den, Horste, ať se vydaří. :-)

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbilo, Jiří, mějte krásný den. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 973
  • Celková karma 19,61
  • Průměrná čtenost 1324x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.