Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Díky za osvětlení nového pojmu kilonova. O tom jsem ještě nic neslyšel, ani nečetl. :-)R^

0 0
možnosti
DP

R^I já sem se poučil, budete li Dano takto ještě čas pokračovat, tak se ze mne možná na stará kolena stane znalostmi nabitý vědec. ;-DPřeji příjemný víkend- u nás je zítra státní svátek Třech Králů (i když po porážce katolicismu u nás se to muselo přejmenovat na "třináctý den povánoční" - máte u Vás taky zítra státní svátek?

0 0
možnosti
DT

Protože je zítra sobota, nějak moc se to neprojeví - a co se tak koukám, ani by tu nebylo volno. Třeba v Bavorsku to svátek je, v jiných spolkových zemích není.

Děkuju za milá slova i návštěvu! Mějte se moc hezky, příjemný zbytek dne, Dane. :-)R^

0 0
možnosti
Foto

R^zase vím o kousek víc:-)

0 0
možnosti
DT

Jsem ráda, že se vám líbilo, Jaromíre. Přeju krásný den! R^:-)

0 0
možnosti
JH

J84a34n 65H22u88r78k55a

5. 1. 2018 2:24

krásný a objevný rok přeji bezva rozvaha balzám na duševno čím bych i já potěšil...hmm kámen mudrců to letos nebude mám jen dva voskové opály z Třebíče jeden mechový z Náměšti ani skelný opál z Dubníku vás asi neuspokojí snad... https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2012/cislo-3/vesmir-zari-supernov.html

R^

0 0
možnosti
DT

R^ Krystaly a kameny vůbec, to je moje láska... R^ Nemusí být ani kámen mudrců. :-) Díky za návštěvu, za link, a přeju krásný den, ať se vám daří.

0 0
možnosti
Foto

R^Tak máme po svátkách a opět tu jsou náročnější témata.:-)

0 0
možnosti
DT

Příští blog bude o rentgenové fluorescenci, jestli to stihnu včas dopsat. :-) Mějte moc hezký zbytek dne, Kláro, Vy i kocourek. R^

2 0
možnosti
DT

Děkuju a přeju hezký večer. :-)R^

0 0
možnosti
PK

KarmaR^

Pro zájemce o hlubší pochopení toho, co to jsou gravitační vlny a jak fungují detektory gravitačních vln, přidávám odkaz na přednášku profesora Podolského. Přednáška je trošičku delší, trvá asi tři hodiny a je již skoro dva roky stará, ale i tak je to opravdu fantastická podíváná. Snad se na mě autorka blogu nebude zlobit, že zde propaguji její konkurenci :-).

https://www.youtube.com/watch?v=mhUS9arge94

0 0
možnosti
DT

Děkuju. :-) Nevidím to jako konkurenci. Je to zajímavý kousek mozaiky. R^ Příjemný večer a díky za návštěvu a milá slova.

0 0
možnosti
Foto

Dano, mě je bližší KILOSÁDLA, je ale těžké se ho zbavovat. I tady, jako už jinde: PF 2018!Hlásím návrat z míst, kde bylo nutné se brodit tunou sněhu. R^R^R^R^:-)

0 0
možnosti
DT

Pilatus hlásí solidní nápory větru. :-)R^ Ale u vás bude asi příjemněji. :-) Tady prší, což je prima, člověk to nemusí z chodníku odhazovat lopatou. Což je činnost, která pro změnu přispívá ke zmizení toho kilosádla (kdyby to bylo jen kilo!) :-) Přeju krásný večer, Horste. R^

0 0
možnosti
DT

:-) Děkuju a přeju krásný večer. R^

0 0
možnosti
WW

R^ Velmi dobře podáno a doklad toho, že není dobré přenechávat Američanům vymýšlení názvů pro astronomická tělesa, objekty či jevy. ;-)

1 0
možnosti
DT

:-) To máte pravdu. :-) Děkuju za milá slova i návštěvu, mějte krásný zbytek dne, Waldo. R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 979
  • Celková karma 18,47
  • Průměrná čtenost 1286x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.