Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já se taky těšila, jak si večer počtu. No, aspoň jsem uklidila a vyžehlila.;-D Dnes se snažím číst v práci a nějak nestíhám. Je to mnou nebo něčím (někým) jiným?8-o

0 0
možnosti
DT

Nic si z toho nedělejte, Kláro, já tápala dokud mi to nevysvětlil nejstarší syn. Ach jo, ty děti rostou a rostou... R^:-) Přeju moc hezký večer. R^

0 0
možnosti
Foto

R^Danko, tedy to je vec. Clanek jsem si chtel precist uz vcera, ale na chviluku zmizel, aby se dnes zase objevil. Mozna se zatoulal mezi antilopy a zebry:-) Preji krasny den:-)

1 0
možnosti
DT

Doufám, že tuhle mikrosvětovou úroveň nebudou mít na idnesu moc často. :-)

Přeju moc hezký den, Honzo, a děkuju za opětovnou návštěvu. R^:-)

2 0
možnosti
MS

Tipnu si hádanku. Sloučení protonů a elektronů může probíhat jen v dostatečně exotickém stavu hmoty, který překoná jejich elektrickou odpudivou sílu. Jsou hvězdy, které se tak jmenují.

2 0
možnosti
DT

Máte pravdu. R^ Probíhá to v neutronových hvězdách, gratulace k uhádnuté otázce. R^:-) Mějte moc hezký den, Michale, ať se daří. R^

0 0
možnosti
PJ

Mno, tak z minula víme, že proton se skládá ze 3 kvarků, elektron se skládá ze 3 kvarků a z dneška i že neutron se skládá ze 3 kvarků. Kombinace up a down řeší náboj. Dobrá.

Ale zasek jsem se v odstavci s volným neutronem - že ten se rozpadá na proton s elektronem - JAK? To se snad rozpadnou i ty neutronovy 3 kvarky na cca polovic a vzniknou 2× 3 půlkvarčíky a ještě se přeskupěj a poskládaj tak P+ a E-?

0 0
možnosti
Foto

podle mého názoru to dělit asi nepůjde, kvarky nejsou škvarky

0 0
možnosti
OP
DT

Naprostý souhlas. R^ Budete se smát, ale to konkrétní vysvětlení, jak se chovají protony a neutrony při výměně identity jsem dostala ke dni matek od svého nejstaršího syna jako nečekaný, ale vítaný dárek. :-)R^ Přeju krásný den, Olgo, mějte se moc hezky. R^

0 0
možnosti
Foto

Dano, děkuji za zacloumáním mozku! Za odměnu máš hezký počínající den, ať se Ti povede!R^:-):-)

0 0
možnosti
DT

Moc děkuju! R^ A díky za návštěvu. R^ :-) Měj také moc hezký den, počasí říká, že dnes bude zase léto. Doufejme jen, že to nebudou poslední letní dny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 19,74
  • Průměrná čtenost 1323x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.