Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DT

:-) Děkuju za návštěvu a milé gesto.

0 0
možnosti
Foto

Zebra se promění v nosorožce, být lvem, budu z toho jelen... Ještě, že nejím maso, o to to mám jednodušší.;-D Asi si to budu muset vzít do postele, ve vertikále mi to zjevně nedoteče.;-)

0 0
možnosti
DT

A co teprve manager toho Zoo... :-) Zvířata se mu mění před očima a on s tím nemůže vůbec nic dělat. :-) Mějte krásný, odpočinkový zbytek dne, Kláro. A děkuju za návštěvu. R^:-)

0 0
možnosti
JS

skvělá návštěva ZOO :) článek potěšil a Dano, jak jste daleko s přípravou knížky? Já vím, není to až tak jednoduché... právě zažívám pocit marnosti s tou svojí

1 0
možnosti
DT

Krásný večer, Jito, těší mne, že se vám líbil. :-) Vaše knížka bude skvělá, jsem si jistá. R^ Já sama jsem zatím ve stadiu "sběr dat". Upřímně řečeno, data už mi padají na hlavu a zasypala mne. Mám toho tak 700 stran a kolem 7 GB doprovodných dat, jako zdroje a obrázky. Na jednu stranu je internet a to, co se v něm všechno dá najít, požehnáním - a na druhé straně ... :-)

Přeju, ať se vám s knížkou daří. Já na své asi začnu intenzivně pracovat až na podzim, to budu mít víc času. R^ Mějte krásný večer, Jito. R^

0 0
možnosti
MS

Moc pěkné jako obvykle. Jen doplním, že v raných stádiích vývoje vesmíru s vysokou energií / teplotu volné kvarky existovaly, je pro to termín kvark-gluonové plazma. Tento stav hmoty se daří na nepříliš dlouhou dobu dosáhnout v nejsilnějších urychlovačích.

Poznámka k diskuzi u minulého článku mj. o možnosti paralelních vesmírů: Existují úvahy, že interakce s jiným vesmírem by se projevila v polarizaci reliktního záření.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:QMRsRneUzJUJ:www.osel.cz/8511-jsou-jasne-skvrny-pradavneho-zareni-stopou-jinych-vesmiru.html+&cd=3&hl=cs&ct=clnk&gl=cz&lr=lang_cs%7Clang_en

Polarizaci reliktního záření by mohly způsobit i reliktní gravitační vlny

http://www.aldebaran.cz/bulletin/2014_13_rgw.php

2 0
možnosti
Foto

R^Moc zajímavé, Danko. Díky a hezký večer:-)

0 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu, jsem ráda, že se líbilo. Přeju vám krásný večer, Honzo. R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Je to zámer , ze na viacerých miestach textu stojí táto chyba ?: Složením kvarků up+down+down (-2/3 – 2/3 + 1/3) se tvoří neutron s celkovým nulovým elektrickým nábojem. Podla mna má byt 2/3-1/3-1/3.

0 0
možnosti
DT

Máte pravdu, moje chyba. Děkuju za upozornění, opravila jsem to. R^ Díky za návštěvu, přeju vám krásný den, Valeriane. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

V telce doslova hltám dokumenty na dané téma a stejně tak hltám Vaše příspěvky R^

1 0
možnosti
DT

Děkuju, jsem moc ráda, že se vám líbí. :-) Potěší mne každý, kdo se o věc také zajímá. R^ Mějte moc hezký den, Petře. R^

0 0
možnosti
Foto

Chudák lev. Těšil se na zebru se škvarkama a dostane jenom várku kvarků z parku :-)R^

2 0
možnosti
DT

... a navíc se ho právě snaží pocuchat nosorožec... :-) Díky za milá slova, Honzo, mějte moc hezký den. R^

0 0
možnosti
Foto

R^ Přál bych, a nejen Vám, aby tyto Vaše články vyšly knižně (resp. v ,,digiaformě") a byly dány do škol, tak od II.st. počínaje. Myslím, že by to ,,něco" dalo, tedy pro vzdělání i formování myšlení od dětství. Možná i lecjaký učitel by po tom sáhl;-)R^

Třeba něco jako ,,Physical Space images", ve Vašem podáníR^

1 0
možnosti
DT

Jste na mě moc hodný, Jiří, děkuju moc! :-) Kdoví, jednoho dne si mě třeba někdo všimne.... :-) Já vím, člověk by na to neměl čekat a musí tomu vyjít naproti, zatím ale nevím, jak to udělat. :-)

Přeju vám moc hezký den, ať se daří. R^

1 0
možnosti
Foto

Částicový lev mne pobavil. Z toho by se mohl stát pojem!

1 0
možnosti
DT

:-):-) To mě moc těší, děkuju. :-) Ještě přemýšlím, jestli jsou částicoví lvi nějaký fyzikální jev, nebo jsme to my sami. Zatím jsem tam na půli cesty. Přeju krásný den vám, Rudolfe, i vaší paní. :-)R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 974
  • Celková karma 19,95
  • Průměrná čtenost 1323x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.