Děkujeme za pochopení.
D86a68n67a 36Š32u91m93o30v30á
Díky Dani za zajímavé blogy a informace k zavařování. Taky si myslím, že se bude všechno ještě hodit. Přeji hezký den.
M11i87c86h14a43l 44Š86t35o88s72e11l
Počkám na konec série a směle se pustím, vyzbrojen nově nabytými vědomostmi, do zavařování. Myslím, že se to bude hodit.
.
Děkuji.
D12a81n11a 17T36e88n44z47l74e22r
Trošku teď koketuju se zavařováním chleba. Rozhodně budu referovat, pokud se mi povedlo. Stejně jako uvítám veškeré další recepty.
Přeju krásný den, Michale, ať se vydaří.
K34l24á52r35a 44T34ů28m27o97v32á
Jako suvenýr z fronty by mě napadlo ledacos, ale botulismus??? I když smysl to dává.
D30a89n38a 92T86e98n64z34l90e44r
Tehdejší vojáci to neměli lehké.
A než se přišlo na to, co to způsobuje a jak se proti timu bránit, i když je to vlastně lehké - všechno ještě krátce povařit.
Dnes je malér většinou tehdy, když si lidi dávají třeba vlastní česnekový olej do salátu, nebo do něj hodí cizrnu nebo fazole. Taky o zavařovaných houbách jsem slyšela. U masa většinou lidi vědí a dávají si tak nějak automaticky pozor...
Mějte krásný den, Kláro, ať se vám vydaří.
M65i14l57a28n 21Š54ť32a40s83t76n42ý
Tipl bych si, že skoro každý má botulotoxin zafixovaný jako "klobásový jed", vyskytující se výhradně v masových konzervách. Dobře, že zmiňujete třeba i fazole, protože o tom asi moc lidí neví.
D81a39n78a 75T73e43n78z97l19e67r
Tyhle bakterie se živí bílkovinou - tedy napadené mohou být všechny potraviny, které nějakou bílkovinu obsahují. Bohužel se jim nejvíc líbí, když se k nim nedostane kyslík a mají dost vlka. Takže sušené maso se nekazí, protože má přístup kyslíku a nemá vodu - a zakonzervované ano. Stejně tak se všemi ostatními druhy zeleniny, které mají nějakou tu bílkovinu.
Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.
T18o90m49á80š 21T52a18t30í36č34e20k
Ano, umění konzervace je nutné - kdyby kolem těch mňamek a šmakulád v obchodech chodili lidi tak netečně jako já, lež tam v regálech sto let.
D56a40n56a 29T65e33n23z88l11e87r
Stejně nakonec každý asi dojde k tomu, že jí to, co mu chutná a co ho naučili rodiče. Takže si může svoje uvařit a v případě potřeby je tu i ta možnost si to zakonzervovat. I bez šmakulád. Hezké slovo, mimochodem.
Mějte krásný den, Tomáši, ať se vám vydaří.
H43o31r88s48t 60A59n26t22o64n 85H35a80s76l56b23a17u47e10r
Děkuji, Dano! ještě že nezavařujeme...
D12a24n20a 56T51e32n34z98l32e55r
Jsem ráda, že se líbilo, přeju krásný den, Horste.
- Počet článků 1048
- Celková karma 23,71
- Průměrná čtenost 1275x