Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
D10a55n65a 77Š86u28m14o59v88á
Díky Dani za zajímavé blogy a informace k zavařování. Taky si myslím, že se bude všechno ještě hodit. Přeji hezký den.
M97i32c66h57a38l 15Š70t94o16s81e50l
Počkám na konec série a směle se pustím, vyzbrojen nově nabytými vědomostmi, do zavařování. Myslím, že se to bude hodit.
.
Děkuji.
D34a85n47a 68T82e72n43z92l25e61r
Trošku teď koketuju se zavařováním chleba. Rozhodně budu referovat, pokud se mi povedlo. Stejně jako uvítám veškeré další recepty.
Přeju krásný den, Michale, ať se vydaří.

K53l53á22r36a 95T81ů28m40o94v22á
Jako suvenýr z fronty by mě napadlo ledacos, ale botulismus??? I když smysl to dává.
D89a26n26a 65T24e51n27z59l17e90r
Tehdejší vojáci to neměli lehké.
A než se přišlo na to, co to způsobuje a jak se proti timu bránit, i když je to vlastně lehké - všechno ještě krátce povařit.
Dnes je malér většinou tehdy, když si lidi dávají třeba vlastní česnekový olej do salátu, nebo do něj hodí cizrnu nebo fazole. Taky o zavařovaných houbách jsem slyšela. U masa většinou lidi vědí a dávají si tak nějak automaticky pozor...
Mějte krásný den, Kláro, ať se vám vydaří.
M21i32l18a63n 30Š68ť86a57s31t41n30ý
Tipl bych si, že skoro každý má botulotoxin zafixovaný jako "klobásový jed", vyskytující se výhradně v masových konzervách. Dobře, že zmiňujete třeba i fazole, protože o tom asi moc lidí neví.
D15a43n94a 54T19e40n61z56l86e39r
Tyhle bakterie se živí bílkovinou - tedy napadené mohou být všechny potraviny, které nějakou bílkovinu obsahují. Bohužel se jim nejvíc líbí, když se k nim nedostane kyslík a mají dost vlka. Takže sušené maso se nekazí, protože má přístup kyslíku a nemá vodu - a zakonzervované ano. Stejně tak se všemi ostatními druhy zeleniny, které mají nějakou tu bílkovinu.
Krásný den, Milane, ať se vám hezky vydaří.
T10o92m90á34š 18T29a33t26í65č23e36k
Ano, umění konzervace je nutné - kdyby kolem těch mňamek a šmakulád v obchodech chodili lidi tak netečně jako já, lež tam v regálech sto let.
D12a13n38a 45T89e91n66z19l33e95r
Stejně nakonec každý asi dojde k tomu, že jí to, co mu chutná a co ho naučili rodiče. Takže si může svoje uvařit a v případě potřeby je tu i ta možnost si to zakonzervovat. I bez šmakulád. Hezké slovo, mimochodem.
Mějte krásný den, Tomáši, ať se vám vydaří.

H98o73r17s55t 30A71n55t82o89n 70H72a76s89l28b40a83u54e10r
Děkuji, Dano! ještě že nezavařujeme...
D44a69n91a 18T15e28n11z14l59e63r
Jsem ráda, že se líbilo, přeju krásný den, Horste.
- Počet článků 1082
- Celková karma 18,40
- Průměrná čtenost 1265x