Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Mila Dano, opet zajimavy a poucny clanek.

Az na ten bulvarni zaver nadpisu "radioaktivita, ktera se vyplati". Takovy nadpis do rubriky veda ani nepatri. Ani to neni tolik pravda. Myslim si, ze nektere aplikace vedy (v technice a medicine) se vyplati mnohem vice.

Oproti tomu je barveni kaminku, aby se nekomu vice libily, malickost. A rekneme si uprimne, komu se ty obarvene kaminky s jejich zvyseniu cenou nejvice libi? No prece zenskym. A muzum, kteri jsou na zenskych zavisli. A jak by nam mistni esoterici rekli, takovych muzu je v dnesni dobe celopozemskeho temna vetsina.

Kameny a polodrahokamy mam rad, mam jejich malou sbirku. Vcetne ametistu. Ty se mi libi a pry lidem pomahaji se oprostit od zavislosti na materialnim svete

Nevim, zda je to pravda, ale pokud tomu nekdo veri a chce to, tak by mu to mohlo pomoci. Stari Rekove dokonce verili, ze ametyst v cisi s vinem nebo polozeny pod jazyk chrani proti opilosti. I na tom mozna neco je. Proste proto, ze kdyz se nekdo nechce chovat jako opily, tak se tak nechova. Mnozi vliv alkoholu pouzivaji jen jako vymluvu, kdyz se chteji vybourit.

0 0
možnosti
Foto

Prave jsem si jako predkrm k snidani dal misku modrych boruvek. Mam je rad a pry jsou i velmi zdrave.

Nize s Klarou pisete, ze modre potraviny vam pripadaji podezrele a dokonce, ze modra neni prirodni barva. Pravdou je, ze modrych potravin je malo. Jen boruvky, modre plesnive syry, nektere vinne hrozny jsou taky modre. Vic modrych potravin me ted nenapada.

Modra vsak JE prirodni barva. Obloha je modra, more je casto modre. Vaclav Klaus jednu svou knihu priznacne nazval "Modra, nikoliv zelena planeta".

0 0
možnosti
Foto

R^Modrá sůl, no nevím, i když naše oddělení výživy má všemožné barevné varianty... Ale jistě by to bylo efektní.;-)

0 0
možnosti
DT

Někde jsem četla, že člověk je ochotný sníst dost věcí, ale modrá krmě ho odpuzuje. Testovala jsem to na dětech, nechtěly ani modrou rýži ani modrý puding. Modré muffiny vždycky zůstávaly na narozeninách jako poslední na talířích. :-) Asi na tom něco je... R^:-) Mějte krásný večer a modrou jen zítra na nebi. :-)

0 0
možnosti
Foto

R^Super clanek i ukazky, Danko. Sice pro bezneho smrtelnika asi tezko dostupne, ale nevadi, kdyz nektere z nich stejne zari a navic nejsou stabilni:-)

Preji krasny pestrobarevny den:-)

1 0
možnosti
DT

Máte pravdu, člověk se na to radši jen dívá, stejně by se to jen válelo v sejfu a člověk by musel mít starost, že mu to někdo ukradne. :-)R^ Krásný večer, Honzo, vám i vaší paní.

2 0
možnosti
DT

Děkuju za návštěvu - i vám krásný večer, Jirko. :-)R^

0 0
možnosti
OU
Foto

Růžová není ozářená, to je jen příměsí železa a jiných minerálů.:-)

2 0
možnosti
Foto

R^

P.S.: nyní vím i důvod, proč mnohé dámy při obdarování šperky tak září. I když i tady ,,poločas rozpadu"( i konta?) může hrát svou roli. Možná;-)

2 0
možnosti
OU
DT

Děkuju, mějte krásný den, Ladislave. R^:-)

0 0
možnosti
Foto

Konečně jsem viděl drahé kameny zblízka, děkuji, Dano!R^

1 0
možnosti
DT

R^ Jsou krásné... Příroda nás přímo rozmazluje krásnými věcmi. R^ Přeju příjemný den do Norimberku. :-)

0 0
možnosti
Foto

Pěkný článek, netušil jsem, že je něco takového možné.

Není mi jasný mechanismus změny barvy. Vznikají nebo zanikají nějaké chemické vazby v materiálu?

0 0
možnosti
Foto

Také by se mohlo měnit uspořádání krystalické mřížky. Ale v jednom i druhém případě mi připadá, že už by šlo o jiný nerost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 976
  • Celková karma 19,44
  • Průměrná čtenost 1320x
Pokud vás blog pobaví nebo se v něm dočtete něco zajímavého - je jeho účel splněn. Přijďte si popovídat do diskuze, často je ještě zajímavější než blog sám, díky milým a znalým návštěvníkům.