Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jirkaknop

22. 4. 2010 16:14
Ropná lobby a automobilová

si ale  umějí najít důvody. Nechce se jim inovovat motory, nechce se jim vysvětlovat, kam se sírou a mazutem.. Co by asi dělali, kdyby jim někdo spočítal splodiny před cca 50 lety? Kolik už toho vychrlili do ovzduší? To by vlastně spalovací motor neměl vůbec šanci. S uvedenou argumentací vlastně by se vůbec nemuselo inovovat, protože i třeba tepelné elektrárny měly zpočátku vyšší účinnost než jaderný reaktor;-D 

 

0 0
možnosti
DM

-Dee-

22. 4. 2010 17:21
Re: Ropná lobby a automobilová

Inovace je prospěšná, inovace za každou a navíc zcela pokroucenou cenu je nesmyslná. Inovace by měly vést k levnějším a výkonnějším technologiím, ale biopaliva jsou v poměru dražší.

Viděl bych tedy cestu směrem nižší spotřeba - vyšší výkon, ale to nemá s biopalivy co dělat. I ta elektrika se prosadí sama až to bude výhodnější, např. až cena nafty nebo benzínu bude příliš vysoká. Ale ani s tím biopaliva nemají co dělat... jde o to, že se tím CO2 neušetří, naopak... takže všechno špatně zpátky na stromy.

0 0
možnosti
M

Mocnábobika

22. 4. 2010 15:21
Další zbytečné plácnutí do vody

Jednostranný pohled na biopaliva ať odpůrců nebo zastánců nepřenáší nic nového autor samozřejmě o problému taky moc neví jako většina autorů článků v našem tisku. O přístupu EU k řešení problémů z CO2   stylem bez rozmyslu prosazovat neprověřené technologie není třeba polemizovat. Takže další zbytečné plácnutí do vody.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném