Jak jsem se stal otcem na mateřské

Vláda nám přichystala na tento rok reformu, včetně reformy sociálních dávek. Moje manželka tak zjistila, že jako pomoc v mateřství již nebude nadále dostávat tolik peněz co dříve a jelikož zaměstnavatel byl prozíravý a zaměstnal svobodnou třicátnici pouze na dobu určitou, nemá moje manželka jinou možnost, než volit nejnižší a nejdelší sazbu mateřské. Jelikož bychom rádi ještě nějaké to další dítě na svět přivedli, nepřijde nám to příliš výhodné. Rozhodli jsme se tedy využít zákona ve svůj prospěch.

Otec na mateřské(c) Dalibor Musil

Jelikož jako hlava a živitel rodiny mám dostatečný příjem na to, abych dostal nejvyšší a zároveň nejkratší variantu mateřské, rozhodl jsem se nastoupit na mateřskou. Ne snad, že bych kvůli tomu odcházel ze zaměstnání. Ze zákona mám pouze povinnost zajistit celodenní péči o děti. Tu obstará moje již zcela nezaměstnaná manželka, které sice budu muset platit zdravotní pojištění, ale stále ještě na tom budeme o něco lépe.

Pracovité a kompletní rodiny s touhou plodit a vychovávat děti mají vyhráno, svobodné matky a asociální případy, zneužívající sociální systém plozením dětí mají smůlu.

To je dobrá zpráva pro rodiny v České republice a špatná správa pro zneužívatele sociálního systému. Je to zpráva, která říká: "Stát podporuje především takové jednotlivé rodiče, kteří mají stálou pracovní smlouvu". Nakonec i kompletní rodiny, kde jeden z manželů pracuje mají šanci dostat největší podporu. Jen k tomu nemuselo dojít takovým obskurním systémem, abych musel brát mateřskou... :c)

Ideální by bylo dávat rodičovský příspěvek oběma rodičům dohromady bez ohledu na jejich příjmy jako slevu na dani. Rodiny, kde v rodině nepracuje ani jeden z manželů (viz výše uvedené asociální případy), by nemohly počítat s touto slevou a tlak na to, aby alespoň jeden z manželů pracoval, by se přirozeně zvýšil.

Automaticky by se tak snížil počet rozvedených a svobodných matek, které by si předem rozmyslely, zda chtějí zůstat bez podpory manžela i státu.

Dalším pozitivem by bylo, že armáda úředníků rozdělující dávky by se mohla částečně převést na finanční úřady a částečně propustit. Ta druhá a doufám že větší část z nich by alespoň začala dělat pořádnou práci a přinášet reálné hodnoty naší společnosti.

To by byla daleko lepší zpráva která by v podstatě říkala: "Stát podporuje především kompletní rodiny, které vytvářejí hodnoty pro společnost".

Další moje většinou politicky zcela nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Autor: Dalibor Musil | čtvrtek 10.1.2008 8:45 | karma článku: 15,66 | přečteno: 1875x