Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

I řekl Bůh: „Tolik ropy, plynu a uhlí by lidem mělo stačit“ ...

I řekl Bůh: „Tolik ropy, uhlí a zemního plynu by lidem mělo stačit“... a zničil víc jak polovinu existujících živočišných druhů na Zemi. Kam se hrabe globální oteplování. Tehdejší globální ochlazení způsobilo tzv. K-T vymírání, tedy vymírání druhů na konci Křídy.

Vymírání K-Tpublic domain, Wikimedia Commons

Jaká to škoda, řekli si militantní ochránci přírody a zavedli ve svých komunitách komunismus, který Boha popírá. Popravdě, nedivím se jim, že jsou na Boha naštvaní. Kolik krásných živočišných druhů bychom si mohli chovat doma na zahrádce nebo v zahradním bazénku. Co by za to daly moje děti, kdyby měli domácího mazlíčka populárního tyranosaura rexe, nebo jinou příšerku.

Bohu se ale tenhle nápad nelíbil, protože věděl, že by člověk chov příšerek nepřežil a taky se mu zdálo, že té ropy uhlí a plynu bude už opravdu tak akorát - a způsobil pád planetky, resp. jejích částí na naší matičku Zemi a tím i následné náhlé globální ochlazení. Její pozůstatek je dobře vidět v iridiové vrstvě pocházející právě z období křídy a které se přičítá mimozemský původ. Většina rostlinstva a mořského planktonu pak neměla dost světla, aby přežila v dostatečném množství, potravní řetězec se přerušil a všechny živočišné i rostlinné druhy v něm zařazené se potýkaly s problémem přežití. Ty, které se nepřizpůsobily, nebo nebyly schopné přejít na menší množství a jiný typ potravy, jednoduše vyhynuly.

To bylo globální ochlazení před 65 miliony lety a Bůh si ho ještě jednou zopakoval v eocénu před cca 35 miliony lety, kdy za doby eocénského optima spatřili světlo světa obří předchůdci dnešních savců (nemaje obřích predátorů rexíkova typu). Na konci eocénu však zamrzly polární čepičky a obří savci se většinou poroučeli do geologických vrstev za svými předchůdci.

Za doby oligocénu sice polární čepičky ještě jednou roztály (cca 25 miliónů let) a v miocénu znovu zamrzly (cca 15 miliónů let) - podotýkám, že to všechno se stalo bez „škodlivé“ lidské činnosti. A od té doby, jak vidno na následujícím grafu, se ochlazuje až dodnes, což mělo za následek další dlouhodobé vymírání druhů a znamenalo to až na výjimky konec velkých zvířat.

Nechápu tedy obavy zelených enviroteroristů z globálního oteplování. Jestliže tehdy bylo na celé Zemi o hodně tepleji a dařilo se zde daleko větším rostlinám a větším živočichům, není důvod se bát opakování. Já osobně mám teplo rád. Bohužel globální trend směřuje poněkud jiným směrem a žádné převeliké oteplování nás nečeká. Za posledních pár milionů let máme přesnější data a z těch je patrno, že pokud pomineme různé přírodní cykly, tak se dlouhodobě a trvale ochlazuje, jak je patrno z následujícího obrázku. Nějaké to krátkodobé oteplení o pár stupňů na tom nemůže nic změnit.

Větší obavu než z globálního oteplování bych měl z tak naprosto nepravděpodobné události, jako je dopad částí planetky podobné té před 65 miliony let. Příští rok má být prý konec světa - no tak rychle do Severní Koreje, tam jsou prý 40 let pozadu, to by mohlo stačit ;c).

Ale vážně: jediný zájem zelených enviroteroristů spatřuji ve finančním profitu jimi založených institucí plných „agentů s tepou vodou“ - uhlíkových burz, různých enviromentálních výborů a podvýborů OSN či EU, dotačních a povolenkových systémů, které údajně mají zastavit šíření toho „strašně škodlivého“ CO2, který jinak zcela neinformovaně a vesele dýchají všechny zelené rostliny a dělá jim to náramně dobře. Tito globální oteplovači nejsou nic jiného, než agenti s teplou vodou zvonící u našich dveří, kteří se nám snaží prodat jejich bezcenné chiméry.

A když tak vidím, jak nám všem pouštějí žilou, jak se např. na polích pěstuje tak šíleně zbytečná plodina - řepka olejka, abychom si z olejem z ní zskaným pak povinně ničili motory svých aut, zatímco třetina světa hladoví, říkám si, kde asi udělali soudruzi chybu.

Nebo jsme to byli my, když jsme jim to sežrali i s navijákem a neotiskli jsme jim botu na zadek hned u dveří?

Další moje většinou zcela politicky nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Brzy vyjde: Mezináboženský kalendář pro měsíc červen 2011

Autor: Dalibor Musil | čtvrtek 26.5.2011 9:01 | karma článku: 17,31 | přečteno: 1502x
  • Další články autora

Dalibor Musil

Kvóty na fšecko

Kvóty na ženy v správních radách a nyní kvóty na Romy v řídících pozicích ve státní správě. Takové a další podobné nesmysly chrlí naše povedená vláda. A co na to Bureš? Že mlčí? Bodejť jemu jde o řepku a zbytek je mu šumák.

30.6.2014 v 12:35 | Karma: 27,11 | Přečteno: 892x | Diskuse| Ostatní

Dalibor Musil

Hloupá Praha! v chytrém mobilu

Praha má aplikaci. Mobilní. Jmenje se Praha! a má prý desetitisíce! spokojených! uživatelů! a propaguje Open card. Můžeme si přečíst na jejich webu co si o ní myslí její uživatelé. Bohužel jejich latinskému Lorem ipsum není příliš rozumět.

9.6.2014 v 12:03 | Karma: 10,25 | Přečteno: 707x | Diskuse| Praha a střední Čechy

Dalibor Musil

Dropbox nebo jiný nástroj - ideologická volba podruhé

Dropbox je jeden z mnoha způsobů sdílení souborů mezi počítači, ať už Vašimi nebo i cizími. Dalšími jsou např. GoogleDrive, UbuntuOne, OneDrive od Microsoftu a mnoho dalších včetně privátních cloudových úložišť jako např. ownCloud. Myslíte že volba je jen technologická? Omyl. Nesnášenliví a bigotní levičáci tentokrát vyhrožují Dropboxu.

14.4.2014 v 10:15 | Karma: 11,63 | Přečteno: 472x | Diskuse| Politika

Dalibor Musil

Firefox zteplal, konzervativci se bouří

Mysleli byste si, že volba prohlížeče je jen technologickou volbou? Vedení Firefoxu si to nemyslí a posouvá výběr prohlížeče na ideologickou úroveň. Avšak dle jiné ideologie, než bychom čekali.

10.4.2014 v 12:30 | Karma: 20,67 | Přečteno: 942x | Diskuse| Společnost

Dalibor Musil

Nová Evropská strategie na využití obnovitelných zdrojů

Tak už jsem to pochopil. Do roku 2020 chtěla původně Evropská Unie dostávat 20% energie z obnovitelných zdrojů. Nic nedbali na varování, že je to nereálné, že to způsobí problémy v přenosových soustavách, zdražení potravin při nadměrné produkci žlutého nebezpečí - řepky olejky a ekonomice při zdražení všeho ostatního tím, že si přimícháváním žlutého nebezpečí zdražíme paliva.

7.4.2014 v 12:30 | Karma: 21,23 | Přečteno: 699x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Na jednání o míru nepřijdeme, vzkázali Rusové. Švýcaři je ani nezvali

2. května 2024  22:11

Švýcarsko iniciuje vlastní mírovou konferenci o Ukrajině. S pozváním Ruska na setkání, které se má...

Pavel zkritizoval všechny. Nefér jsou Babišova slova i kampaň SPOLU, míní

2. května 2024  21:36,  aktualizováno  21:50

Kampaň, která dělá z hnutí ANO zastánce ruských zájmů, je podle prezidenta Petra Pavla stejně nefér...

O menopauze musíme mluvit, burácela herečka Halle Berry před Kapitolem

2. května 2024  21:41

Slavná herečka Halle Berry se zapojila do americké politiky, když podpořila senátorky snažící se o...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  20:58

Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném