Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SHI

sir Humprey II.

26. 5. 2011 23:55
super :-)

sice jsou to staré známé věci, ale některým prosťáčkům je třeba opakování

0 0
možnosti
DM

-Dee-

27. 5. 2011 7:38
Re: super :-)

Máte pravdu. Opakování je matkou moudrosti... i když u těch prosťáčků trochu pochybuji...

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

26. 5. 2011 23:49
K vymřelým druhům

Není vůbec jednoduché určit, kolik druhů v minulosti žilo. Navíc se používají umělé systémy. Jeden biologický druh pak má více názvů, často jde ji o názvy rodů. Problémem je i to, že čím dál do minulosti, tím méně je fosilní záznam přesný. U kontinentálních uloženin je to ještě markantnější, než u uloženin mořských.

0 0
možnosti
DM

-Dee-

27. 5. 2011 8:04
Re: K vymřelým druhům

Ono není snadné zjistit ani kolik druhů žije v současnosti a každý tam může nahulákat kde co..., aniž by se to ve skutečnosti lišilo, neboť hranice druhu se vymezuje jen těžko a často změny dané podmínkami nebo např. jinou stravou jsou již považovány za druh... dokud je ale nikdo není schopen vymezit a spočítat, je veškeré strašení vymíráním jen bubákem před spaním pro slabomyslné.

Přírodu je třeba chránit přímo, např. uklízet po sobě, třídit odpad, odsiřovat spalovny, používat biologicky odbouratelné detergenty (mycí prostředky), budovat ČOVky, atd., jednoduše být v souladu s přírodou, ale omezovat CO2 je podle mého jeden veliký nesmysl.

0 0
možnosti
C

Cynyc_

26. 5. 2011 9:51
Díky bohu za takové diletanty,

jako je pan Musil. Když si kdokoli normální se základním vzděláním přečte jeho článek, musí si říct, že na tom globálním oteplování zjevně něco bude. I když pominu idiotské označení "enviroterorista" (tím, že někoho označíte za teroristu, ho jím neučiníte, jen devalvujete pojem), tak si autor myslí, že problém, kterým se zabývají stovky expertů na plný úvazek řadu let, vyřeší krátkým článkem na blogu idnes, a jediným argumentem, který přináší, je, že tepleji už bylo. To je asi stejná logika, jako říci člověku, který vystoupal do desátého patra, že může klidně vyskočit z okna, protože na ulici už byl.

0 0
možnosti
FH

Bouše

26. 5. 2011 9:18
Ten graf je kouzelný ...

Jenom je nejspíš vycucán z prstu (či z nějakého počítačového modelu), protože jinak bychom museli uvěřit, že to pero trpělivě zaznamenává průběh teplot už 5,5 miliónu let. :-P

0 0
možnosti
JC

Jarcho

26. 5. 2011 9:08
Ekoteroristé lžou o všem, i o svých motivech.

Motivem ekoteroristického škůdcovství není láska k přírodě, ale nenávist k lidstvu.

Ďábel, který nenávidí člověka a pohrdá jím, si vybral ekoteroristy jako své pomocníky v boji proti Stvořitelovu dílu, a jejich prostřednictvím se snaží vštípit lidem antitezi prvního Božího pokynu/příslibu lidem: Milujte se a množte se a zaplňte zemi.

0 0
možnosti
  • Počet článků 81
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1911x
polokonzerva, aneb polokonzervativně o všem možném a někdy bohužel i zcela nemožném