Další dítě neplánujeme, aneb konec otců na mateřské.

Další dítě neplánujeme, stejně jako první dvě. Tak se jmenoval můj článek. Tento je o narození, otci na mateřské, úředních šimlech a rozkopaných vejcích nejmenovaného ppp.politika.

Roztomilá dítka...Wikimedia Commons

Další dítě neplánujeme, stejně jako první dvě. Tak zněl název jednoho z mých článků. Všem kteří rádi čtou mé články se omlouvám za dlooooouhou odmlku, i když témat, které bych rád komentoval, porýpal se v zákulisních informacích a dát do souvislosti zdánlivě nesouvisící informace, které jen tak proletí médii.

Příkladem by mohly být kauzy Ruskou plynovou ruletou na pokračování počínaje, vyjádření nedůvěry na pokračování, zradou a pádem vlády, předsednictvím Evropě a nebo rozkopanými Paroubkovými vejci (myslím tentokrát ta slepičí) a mnohými dalšími konče.

Nebyl na to čas. Kdybych dnes psal výše zmíněný článek, musel bych totiž napsat Další dítě neplánujeme, stejně jako první TŘI. Narodila se nám totiž dcera. A tak začlo další martýrium papírování: rodný list, mateřská, rodičovský příspěvek, sociálka, úředníci, úřední hodiny, neznalosti zákonů (včetně neznalostí mých), podpisy, pátrání po správném úřadu se správným razítkem, atd. Toto i péče o naše nově narozené robátko mi zasáhlo do života natolik, že další články nevznikaly. Závěrem je konec otců na mateřských, jak jsem o tom psal ve dvou svých článcích (viz související články dole).

Nějaký poslanec (v tomto případě mám nutkání si zaráčkovat ve stylu Miloše Zemana a vyměnit L za R) totiž odhlasoval novelu zákona a propašoval do ní update ohledně nástupu na mateřskou, výši rodinného příspěvku atd. Tehdejší zákon poskytoval možnost mužům nastoupit na rodičovskou péči a dle příjmu zvolit výši rodičovského příspěvku, přitom však svěřit péči o děti např. manželce a dál chodit do práce. V tomto roce to již možné není, takže manželka se smlouvou na dobu určitou nemá žádný nárok na mateřskou a tedy ani na dvouletý rodičovský příspěvek ve výši 11.400 (úhrnem 273.600), nýbrž pouze na 7600 do 21 měsíců věku dítěte a pak 3.600 do 4 let věku dítěte (úhrnem stejná částka). Ptáte se proč se tedy zlobím? Protože další dítě neplánujeme... jen čekáme, kdy se asi tak počne a kdy se pak narodí. To znamená, že v druhém případě (pokud se nám narodí další děťátko) dostaneme z celkové částky na podporu v rodičovství s velkou pravděpodobností výrazně méně a to i přesto, že náš celkový rodinný příjem a sociální odvody jsou nadprůměrné. Tomu tedy říkám podpora rodiny. 3x Fuj. Doufám, že budu mít příležitost jim to oplatit.

A to si ještě dovolí nějaký Ppp.předseda (Kdo z Vás na to má, alias nikdo z Vás nebere takový prachy!...) naprosto pochybné asociálně-nedemokratické strany vyhrožovat vyšším zdaněním, které slibovaný vyšší rodičovský příspěvek rozhodně nenahradí. 4x Fuj! Uvažuji o tom, ač velmi nerad, že se formálně přestěhujeme na Slovensko. Mému zaměstnavateli je dost fuk, zda mne platí v Eurech, nebo Korunách a ten kdo na tom prodělá je místní účetní firma a v důsledku pak my všichni. Dále uvažuji o nákupu zkažených vajíček. Mohly by se hodit...

Další moje většinou zcela politicky nekorektní články naleznete zde: http://dalibormusil.blog.idnes.cz/

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dalibor Musil | středa 27.5.2009 9:31 | karma článku: 10,12 | přečteno: 1123x