Když se vztah mění na šikanu

Jelikož přicházím denně do kontaktu s lidmi různého věku a pohlaví, přijde občas řeč na téma, které je mně osobně dosti blízké (a nejen mně). Tuhle mě v práci byla navštívit kamarádka. Občas zajde, když jde kolem. Jen tak...

Když jsem jí jako zákaznici nalil první sklenici vína, v jejích očích bylo vidět, že je něco v nepořádku. Ptal jsem se sám sebe, co může mít hezká holka, s trochu extravagantnějším vkusem, za problém?

Dlouho obcházela kolem horké kaše. Po další skleničce se mi svěřila, že ji její přítel docela dusí v jejich vztahu. Říkám si: Jako svobodná matka s dospělým synem by měla mít zcela jasno v tom, co od života očekává. A hlavné po zkušenostech z předchozího vztahu nenechat se sebou manipulovat.

Jen pro pořádek. Její přítel je takřka o deset let mladší. Bezdětný třícátník. Prý měl za sebou jen jeden vážnější vztah. Navenek takový frajírek. Prý je hodně impulzivní a žárlivý. O tom jsem se koneckonců přesvědčil sám, když vlítl do prodejny a začal dělat scény. Dle toho, co mi řekla, tyhle výstupy zažívá poměrně často. Pokaždé ji kontroluje, kde je, s kým je a kdy přijde domů. Když jsou na návštěvě, ON určuje, kdy je nejvyšší čas odejít, byť jí se ještě nechce, no přesto se pokaždé podvolí.

Chtěl jsem jí něco poradit, ale nějak se mi do toho nechtělo. Přeci jenom má svůj rozum a ví, jak se zařídit. Měl jsem ovšem nutkání jí říct, že vztah je o důvěře a to, co ona nazývá vztahem, je jenom pouhá šikana...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Dalibor Kurbel | úterý 27.8.2019 14:33 | karma článku: 20,32 | přečteno: 986x