Je Michaela Cibulková důvěryhodná?

Michaela Cibulková se v poslední době vložila velmi razantně do případu Vlastimila Tlustého a do jeho boje s Mirkem Topolánkem.

Píše články, dává rozhovory, denně na mě kouká z blogu idnes upoutávka „ODS zevnitř očima Michaely Cibulkové“ atp. Popudem k její nenadálé horečnaté aktivitě se stalo obvinění Vlastimila Tlustého, že premiér Topolánek slíbil fotbalistovi Barošovi peníze na hřiště za podporu ODS v předvolební kampani 2006. Této nabídky se paní Cibulková podle svých mediálních vyjádření údajně stala v roce 2006 přímým svědkem.  

Její přímé svědectví se zcela náhodně objevilo jako podpůrný důkaz pro tvrzení Vlastimila Tlustého poté, co došlo k odvysílání reportáže TV Nova, v níž zcela jasně zaznělo, že Tlustý slíbil Barošovi 10 miliónů korun za účast v kampani ODS. Mj. bych všem doporučil, aby si vyhledali staré noviny z jara 2006, v nichž se Vlastimil Tlustý chlubí, že Baroše do kampaně zaangažoval jen a pouze on sám…Sám sebe se ptám, nakolik jsou výpovědi paní Cibulkové věrohodné v kontextu všech známých informací, které nám však ona sama nenabízí?

Častokrát byla zmiňována jako manželka Petra Cibulky, který dělal poradce na ministerstvu financí za Vlastimila Tlustého. To ale podle mého zběžného prolétnutí internetem není vše, co bychom o paní Cibulkové měli vědět, když už se tedy vydává (popř. ji redaktoři idnes.cz vydávají) za znalkyni ODS „zevnitř“.

Manžel paní Cibulkové Petr Cibulka byl ředitel vnějších vztahů a PR ve firmě AutoCont On Line. Tato firma stojí za průšvihem se zaváděním internetu do základních a středních škol a i paní Cibulková se v této povedené taškařici podle všeho osobně angažovala. Tehdejší ministerstvo školství v čele s Eduardem Zemanem (ČSSD) přikleplo realizaci projektu Internet do škol za 7 miliard  právě této firmě. Jak celý projekt skončil snad není třeba rozvádět, ale žádná sláva to nebyla. Zakázku AutoCont On Line prý získal hlavně díky dobrým kontaktům s pohlaváry ČSSD. Více o tomto případu je např. zde

Zajímavější ale je, že Cibulka v AutoCont On Line pracoval s Jiřím Chvojkou, který byl mluvčím celého projektu. Jiří Chvojka je velice zajímavá osoba. Připravoval např. předvolební kampaň ve Středočeském kraji pro Vlastimila Tlustého a později působil jako jeho poradce na Ministerstvu financí, kde měl silný vliv i Petr Cibulka. Jiří Chvojka stojí za spoustou kontroverzních věcí, ale nejvíce zaujal svým přestupem sezóny od ODS k ČSSD, potažmo k Davidu Rathovi. Kromě toho je i jednatelem komunikační a poradenské agentury Extender, kde je od května 2008 společníkem i jistý Jiří Cibulka. Nevím, jestli je to nevlastní syn paní Cibulkové, či jde pouze o shodu jmen. Pokud jde však o příbuzenstvo paní Cibulkové, je to jistě zajímavá shoda náhod…

Ta provázanost mezi rodinou Cibulkových, panem Chvojkou, pracujícím momentálně pro Davida Ratha, a Vlastimilem Tlustým je zřejmá a jsem přesvědčen, že to není jen tak. Motivaci paní Cibulkové lze těžko odhadovat, ale její upřímné výpovědi věřit nemohu. Tajná schůzka v hotelu Hubert v Hluboké nad Vltavou mezi volebním manažerem sociálních demokratů Jaroslavem Tvrdíkem a rebelujícím poslancem Tlustým z dubna letošního roku nebudí také moc velkou důvěru.

Možná za vším zbytečně vidím spiknutí a vše je absolutně jinak. Možná je však má teorie spiknutí pravdivá…

Autor: Jiří Dalecký | čtvrtek 18.9.2008 15:03 | karma článku: 26,41 | přečteno: 3257x