Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak mně už stačí "jejich společná dcerka." A to, že z loupeže se dělá cosi lepšího, prý xenofóbního. Kdyby mu někdo jen normálně ukradl mobil, nebylo by to dost nóbl asi. Takže tak. Nechutnými pochody si respekt fakt nezískají, popsaným skuhráním taky ne. Prostě - jeden člověk měl smůlu na grázla, co ho zmrzačil a okradl o mobil. Tečka. Ostaní jsou žvásty.

2 2
možnosti

Paní autorko, máte našlápnuto vystřídat v žebříčku nejčtenějších pana Mácu.

Tak schválně. Sama jsem vám přispěla.

1 1
možnosti

L79i40b56o82r 54H64a91n71u10š

19. 8. 2018 18:43

Jak zní homofobni výkřik ? Ty hovado je homofobni nebo neni? Kdyz jsem byl jeste u fotbalu v Jablonci , tak na nas skandovali sudetské k.rvy. Je to homofobni nebo xenofobni? Jeden z fanoušků na mne řval "buzerante". Ač jim nejsem , byla to homofobni urážka? Pes aby se v tom vyznal .

3 0
možnosti

R12a65d59e69k 52J24a27r88o34š

19. 8. 2018 16:25

Jestlipak by byla tato celá záležitost tak mediálně vděčná a tak důsledně policií vyšetřována, kdyby při ni nezazněl onen údajný homofobní výkřik...

Á propos, v celém to vašem i v tom anglickém článku je řada podivností a (logických) nesrovnalostí:

-London Pride není pouhé posezení s přáteli v hospodě/pubu, jak tvrdíte, ale je to prostě průvod městem (viz anglický článek)...

-Jak útočník poznal, že jeho oběť je homosexuál, když v článku tvrdíte, že vizuálně i svým outfitem se nijak neodlišoval od běžných heterosexuálních mužů?

-Pán upadl po ataku okamžitě do bezvědomí, nepamatuje si jak se dostal k metru, ale na výkřik si pamatuje výborně a ví, že mu augerechnet zrovna ten útočník ukradnul mobil.

-Zlomená páteř, jak v článku uvádíte, by znamenala s nejvyšší pravděpodobností okamžité a trvalé znehybnění od místa zlomu dolů. Nikoliv jen celkem lehkou bandáž, jak je vidět na snímku v anglickém článku.

-Kop do výšky od pasu nahoru provedený s dostatečnou razancí není nic snadného (zkuste si to stínově provést). Já sám bych to zvládnul jen v dobách, kdy jsem aktivně trénoval karate. Do pudele to ještě celkem jde, ale výše, to je jiná...

Resumé: Kdo ví jak to skutečně bylo...

11 0
možnosti

ad1/ Já se sice podobných událostí neúčastním, ale ze zpráv a blogů vidím, že je přihlížeících na obdobných akcích často stejně jako účastníků, ne-li více. Napadený zde byl se sestrou a neteřemi (jak jste se taktéž mohl dočíst).

ad 2/ do hlavy útočníka opravdu nevidím, netuším, proč si vybral právě mého kamaráda. Nicméně, když se podíváte na mapu, zjistíte, že Soho kam se společnost přemístila po návštěvě pochodu (který měl také omezenou působnost na určitou oblast) https://prideinlondon.org/parade/), není až tak daleko, asi 15-20 minut chůze.

ad 3/ máte pravdu, asi jsem nešťastně napsala, upadl do bezvědomí, myslela jsem tím, že ho bolest a šok přemohly tak, že netuší, jak se k metru přesunul. Ani netuším jak, ale zkrátka si ten výkřik pamatuje, myslím, že podobně funguje paměť všech přepadených.

ad 4/ ano, páteř můžete mít zlomenou a přitom nemusíte okamžitě zemřít ani ochrnout. Páteřní skelet chrání míchu a teprve při porušení míchy či k uskřinutí a odumření nervů dochází k ochrnutí. A rozhodně k tomu nemusí dojít okamžitě. Jde o terminus technicus. Navíc Tom ji má operovanou, tedy křehčí. Opět, netuším, jak technicky to útočník provedl, ale předpokládám, že taková věc se opravdu simulovat nedá a lékaři by si nevymýšleli. Například osoba mi blízká měla téměř ulomený jeden z výstupků jednoho z obratlů právě z tréninku karate. Některé zlomeniny se neoperují, jen se sleduje jejich střebání či přemostění A ta "celkeme lehká bandáž, kterou vidíte na fotce článku je ve skutečnosti korzet kolem celého trupu, bez kterého se teď zkrátka nemůže pohybovat.

Když jste trénoval karate, měl byste vědět, že je něco jiného, když kopnete do těla trénovaného, osvaleného a zdravého a něco jiného do člověka, který to nečeká, sportovec není a páteř má šroubovanou. Asi už nepořešíme, zda ke zlomení páteře došlo přímo kopem nebo následným protipohybem či pádem, ale faktem je, že k němu došlo a došlo k němu jako následek útoku.

3 0
možnosti

J74i65r16i 85V33r88a56b88e13c

19. 8. 2018 15:45

Oni ti češi i z té homofobie vyrostou, bude to holt ještě pár let trvat. Na západě to bylo před 30 lety také trestné.

1 4
možnosti
Foto

Homofobie byla trestná. Kdy a kde?

4 0
možnosti

A skutečně jde o zločin z nenávisti? Nejde jen o obyčejné (v uvozovkách samozřejmě) loupežné přepadení? Jednak z článku není zřejmé, že by ony "homofobní" výkřiky dosvědčil někdo jiný, než oběť přepadení. A za druhé, i kdyby urážky padly, výkřik "ty odporný teplouši" nebo podobně, nemusí znamenat nic primárně homofobního - útočník se prostě jen mohl chtít obohatit a vybít si agresi. Pro srovnání připomínám, že při některých konfliktech u nás ani výkřik "ty bílá svině" nevyhodnotila policie jako rasistický

5 0
možnosti

A "ty černá svině" je rasistické?

0 0
možnosti

Dojemné. A to měl ten pán transparent - Homosexuálové vpřed - nebo jak to ten hoofob poznal, že má podivnou orientaci:?

6 0
možnosti
Foto

V Londýně je zjevně nebezpečno. To bude tou multukulti, např. muslimové homosexuály nesnášejí, házejí je z oken, jak jsem tak četla.... Ne každý je holt tak tplerantní jako ateisté nebo běžní křesťané

12 0
možnosti