Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnešní doba je zbytečně složitá. Když někdo, za mého mládí, ve škole propadal, byl prohlášen za neštudijní typ s tím, že půjde na řemeslo. Dnes je označen jakousi zkratkou z mnoha a z lidskosti a ohleduplnosti se nechá vystudovat vysokou. Za mého mládí, když někdo někoho napadl, byl násilníkem a když ho přitom okradl, byl lupičem. Dnes, jak koukám, je homofobem.

9 0
možnosti
DS

To by byl, kdyby u toho nevykřikoval homofobní hesla, pane Bicero. Doufala jsem totiž, že budu ušetřena nutnosti tu nadávku překládat a doslova psát.

2 1
možnosti
Foto

Zásadní problém jsou předsudky. Viděl jsem nějaký záběr z Prague pride (s kterou nesouhlasím, připadá mi zbytečná), kde však na její účastníky řvala nějaká vyholená lebka, co by jim udělala, kdyby to jen trochu šlo. Pan Stáník byl rovněž tyto naše spoluobčany posílal ke zplynování.

Až nás začne primárně zajímat, jaký je to člověk (bez ohledu na rasu, religiosní zaměření a případně i sexuální orientaci), pak se snad jako lidstvo trochu pohneme.

4 1
možnosti
LB

Přesně to samé, co řvala vyholená lebka na účastníky průvodu v Praze, řvala ta samá i na nás před dvěma lety v našem městě, kdy jsme protestovali proti táboru nácků, jenž si u nás tehdy uspořádali.

Tuto estrádní skupinu, která objíždí republiku, vyfotil Roman Máca pro svůj poslední blog, a titíž lidé byli i na fotkách z včerejší demonstrace v Dubí u Teplic, kde měli hosta Mariana Kotlebu.

Jednou protestují proti homosexuálům, jindy proti uprchlíkům a když není jedno ani druhé aktuální, vezmou za vděk i Romy.

5 5
možnosti
PB

P58e21t33r 30B20u31r73i15a56n

19. 8. 2018 14:03

Zločin je samozřejmě vždycky odsouzeníhodný a solidarita s obětí na místě. Jen mne trochu příjemně udivila ta vlna pomoci i od cizích. Teplé jídlo do špitálu, všemožná nezištná pomoc a zúčastněnost i okolí, které oběť znalo jen od vidění. To je v anglické společnosti běžné, že se každé oběti zločinu dostane takové vřelé pozornosti a empatie? V tom případě jsou Britové asi v tomto výjimeční a zaslouží si naše uznání.

5 0
možnosti
DS

Pane Buriane, to právě nebylo jen pro nemocného (o toho bylo v nemocnici postaráno, ale o jeho rodinu (partner postiženého pracovně hodně cestuje a )). Pomohli rodině ve chvíli, kdy se to přihodilo a průběžně pomáhají i po návratu Toma v postupném návratu do "normálního" života. V tom údivu, obdivu a uznání s Vámi naprosto souzním. :-)

3 1
možnosti
Foto

A co my s tím tady?

7 0
možnosti
DS

to ponechám na vás tady i Vás, pane Vykoupile. Hezký den přeji.

4 2
možnosti
Foto

To mi hlava nebere, kde se v některých lidech bere tolik nenávisti. I v jednom z diskusních příspěvků (domyslíš si sama) je zcela patrné, že jinakost je zřejmě "zločin". Otázkou je, co všechno znamená jinakost, a proč si zaslouží být potrestána kopancem či něčím mnohem horším.8-o:-(

Dášo R^R^

1 1
možnosti
DS

Já to taky nechápu, Pavli. A děkuji. Mimochodem, kdy zajedeš? Už se nám to krátí ;-)

0 0
možnosti
Foto

Zločiny se děly, dějí a dít budou. Co více říci? Motat do toho homofobii, která není zločinem, nemá žádný smysl.

6 0
možnosti
Foto

??Ať už je čím chce, není to snad nebezpečná morální či psychická úchylka? Myslím tím samozřejmě homofobii, aby snad nedošlo k omylu.8-o

0 2
možnosti
Foto

Smutne cteni, Daso, ale povzbudive v te pospolitostiR^

5 0
možnosti
DS

Právě, mně to také přišlo :-)

4 0
možnosti
OP

Zaskočila mne vaše formulace, že se ke své orientaci "přiznal". Proboha, právě takový přístup k jiné sexuální orientaci je základem k homofobii. Zdůrazňovat, že jsem z nějaké menšiny, ostatní většina mi freneticky tleská - vždyť je to totálně ujeté a primitivové hledají záminky ke svým útokům právě na základě zviditelňování své sexuální orientace třeba v těch trapných průvodech. Už je opravdu na čase, přestat řešit sexuální orientaci kde koho a začít se věnovat životadárným věcem

11 0
možnosti
DS

myslela jsem tím, že "coming out prodělal", což člověk dělá hlavně před rodinou, přáteli a okolím. Jak píši dále, nikterak jinak svou orientaci nedemonstruje, kdybyste ho potkala, řeknete, že to je ten nejlepší táta pod sluncem. Ale s poslední Vaší větou naprosto souhlasím. Děkuji za návštěvu a pěkný den přeji.

2 1
možnosti
JK

Zdeněk, ubitý řetězem též v ulicích Londýna nebyl zřejmě napaden z xenofobních důvodů, protože pachatel (pro mě vrah) byl osvobozen, protože prý zabil člověka v sebeobraně.

11 0
možnosti