Zákaz vstupu dětem mladších 12 let v Makru - špatně?

Karlovarský ombudsman argumentuje antidiskriminačním zákonem,který zakotvuje právo na rovné zacházení

 v podnikání a v přístupu ke zboží a službám! Podle tohoto zákona je diskriminací i diskriminace z důvodu mateřství,nebo otcovství.

Potud citace,které ne příliš rozumím v souvislosti s nařízením v Makru ,ale pro kteréžto  nařízení má jistě své dobré důvody!

Pokud  milující a starostliví rodičové houfně přivádějí své dětičky do výkladních skříní přehršlí obchodních center,aby zde s nimi radostně trávili celá půldne krásných,slunečných dnů a co nejdříve je tak seznámili s materiálními  a tedy opravdovými hodnotami  života,tak ano,ať si dělají,co uznali za to správné!Jsou to jejich potomci,jejich volba,jejich výchova,jejich předávání toho nejlepšího,co jsou zřejmě schopni dát a poskytnout!

Ale,proboha,ať tím nikoho neobtěžují!

Jestliže máme všichni rovný přístup ke zboží a službám-jak se praví-chci ho též pocítit! Domnívám se,že si své peníze mohu utratit při klidném nákupu,beze spěchu a vyrušování řevem,povykováním,pobíháním,pokřikováním a výchovnými úlety  těchto Avarů!

Ve slušných obchodech v mnoha státech je takováto kultura nakupování již naštěstí běžná a zákaz vstupu dětí do různého věku není ničím neobvyklý! A proč? Protože obchody přicházely o klienty,kteří chtěli v klidu utratit své peníze!A byly to též matky a otcové rodin!

Jen jakýsi amerikanismus v mylném pojetí Čechů, se farizejsky trpí v rámci tzv.svobodného projevu života,volnosti dětí,ale vychovaného člověka to vážně „nebaví“.

Vraťme se k Makru – zákaz vpouštět malé děti do jakéhosi samoobslužného skladu,sleduje dobrý cíl- bezpečnost dětí.Hned se společnosti ovšem vytklo,že ale nezvážila jiné prostředky jak toho dosáhnout! Samoobslužný sklad,kam se snad už nechodíme kochat a obhlížet věci,které si nikdy nekoupíme,ale za kterými tam chodíme cíleně a většinou obchodně,chceme se soustředit na nákup,vypadnout a mazat za svými povinnostmi.Takže z toho nemusíme dětičkám dělat program a k nákupu není třeba celé rodiny a tudíž se snad nemusíme bouřit a ohánět se diskriminací,kterou bychom se měli zabývat úplně někde jinde!

Co tím chci říci? Že rozhodnutí Makra je dle mého a většiny dalších nakupujících naprosto v pořádku, a mrzí mě jen to,že podlehlo jistému nátlaku a udělalo ústupek-v jedné prodejně zavedlo zkušebně „dětský koutek“-no jistě,služba zákazníkovi,ale na druhé straně-zbytečné investice pro jakousi úlitbu! V době,kdy je třeba vážit každý marnotratně vyhozený peníz!

Pokud mám nějaké zásady,pro které mám dobré důvody a vysvětlení,mohu na nich trvat,ať jsou tlaky z okolí jakékoliv!

A tlak na pana ombudsmana nebyl žádný,jen  nemohl nepostavit se za rodinu s dětmi,která si stěžovala,že s nimi nebyla vpuštěna do obchodu a tím si nevytvořit kausu,zřejmě v karlovarském kraji tu nejpodstatnější!!

Co takhle koutky pro zvířátka,bez kterých také  NIKDY nemůžeme vyrazit na nákup a co takhle koutek pro otrávené muže ,kupř.nějaké sexy koutky,možná by tím ochotněji svěřili svým nákupchtivým ženuškám své kredity,co takhle seznamovací koutky ,kam by se odkládali partneři,kteří jsou jen doprovod a nechtějí se zúčastňovat nákupních manévrů? Co takhle…..že by se nám rozrostly ty čarokrásné haly o další a další buňky pro podobné potřeby?

A tak mě napadá,nevím o žádném koutku,kdyby se mi udělalo zle,kam by mě odložili! Ale to mě asi nemusí zajímat,v té chvíli mě to bude docela fuk.Snad se toho nedožiju!

 

S přáním-zamyslete se (hlavně nad sebou)

Vaše D.Fr.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Dagmar Frantová | středa 19.9.2012 2:42 | karma článku: 21,16 | přečteno: 2681x